Çocuklar sporda hangi hareketleri yapabilir?

Evde durduğumuz şu günlerde ailecek yapabileceğiniz spor hareketleri ile hem eğlenceli vakit geçirebilir hemde çocuğunuzun gelişimine katkı sağlayabilirsiniz. Sağlıklı bir gelecek için çocukları küçük yaştan sporu sevdirmeli ve bazı hobileri kazanmasını alışkanlık kazandırmalısınız. Çocuklara sporu başlatan en etkili egzersiz hareketleri...

Sağlıklı bir yaşam koşulları için dengeli beslenme ve spor olmazsa olmazdır. Tıpkı yetişkinlerde olduğu gibi gelişim çağında olan çocuklarınızda da bu iki önemli hususa dikkat ederek onları sağlıklı beslenmeye ve spora teşvik etmelisiniz. Çocuğunuz için en güzel örnek siz olacağınız için evde ailecek spor yapabilirsiniz. Sporu yaparken sıkılmamaları için olabildiğince eğlenceli hale getirmeye çalışmalısınız. Peki çocuklarla hangi spor hareketleri yapabilirsiniz? İşte yanıtı...

ÇOCUKLARA SPOR YAPMAYI SEVDİREN EGZERSİZ HAREKETLERİ

çocuklarda spor yapmanın faydaları

çocuklarda spor yapmanın faydaları

1- HAYVAN İSMİNE GÖRE EGZERSİZ

Bahçeli bir eve sahipseniz ailecek oyun oynar gibi spor yapabilirsiniz. At gibi koşma, yengeç gibi sürünme, kurbağa gibi zıplama hareketleri ile eğlenceli bir egzersiz uygulayabilirsiniz.

top oynayan çocuklar

top oynayan çocuklar

2- TOP ÜZERİNDE DENGE

Pilates topunun üzerine oturup tek ayağını kaldırmasını isteyin ve denge sağlamaya çalışın. Pilates topuna karın üzerine yatıp, kolları ve bacakları sırayla kaldırın. Bakalım dengeyi sağlayabilecek misiniz?

ip atlayan çocuk

ip atlayan çocuk

3- İP ATLAMA YA DA FRİZBİ

Hafta sonlarını değerlendirmenin en eğlenceli yolu ip atlama ya da frizbi olabilir. Kalori yakmanın yanı sıra kasları çalıştırarak denge becerisini kurmaya çalışın.

koşu yapan çocuklar

koşu yapan çocuklar

4- ENGELLİ KOŞU

Yakın çevrenizde olan parktaki cisimleri kullanarak engelli koşu parkuru hazırlayın. Parkuru ilk bitiren kazanacak!

Çocukların kolay ve hızlı öğrenebileceği eğitici şarkılar

İLİŞKİLİ HABER

Çocukların kolay ve hızlı öğrenebileceği eğitici şarkılar

BİR YORUM YAPIN 0