Güneş koruyucu krem nasıl seçilir? Çocuklarda güneş çarpması ve önlemleri

Saatlerce güneş altında kalan çocukları bekleyen en büyük tehlike güneş çarpmasıdır. Siz anne ve babası olarak çocuğunuzda güneş çarpmasına karşı alabileceğiniz önlemlerle bazı sıkıntıların önüne geçebilirsiniz. Peki çocukları güneş çarpmasından korumak için ne yapmalı? Bebek ve çocuklar için güneş koruyucu krem nasıl seçilir? Güneş koruyucu krem seçerken nelere dikkat edilmeli? bebek ve çocuklarda güneş çarpması:

Yaz aylarının gelmesiyle beraber bunaltıcı sıcak havalar görülmeye başladı. Hal böyle olunca okulların da tatile girmesini fırsat bilip, güzel bir tatil organizasyonu ayarlayan ailelerin tatilinin kabusa dönüşmemesi için dikkat etmeleri gereken bazı önemli hususlar var. O da; güneş çarpması! Parkta ya da bahçede oradan oraya koşuşturacak olan ya da deniz kenarında saatlerce güneşin etkisi altında olacak olan çocuklarınızı güneş çarpmasından koruyabilmek için bazı önlemler almanız gerekebilir. Çocuğunuzun D vitamini takviyesi kazanmasını isterseniz tatil sonrası için tedbirli davranmalı ve gerekli önlemleri almalısınız. Peki bebekler ve çocuklar güneş çarpmasından nasıl korunur? Güneş çarpması belirtileri neler, nasıl müdahale edilmeli? 

GÜNEŞ ÇARPMASI SONRASI NE OLUR?

Çocuklarda güneş çarpması

Çocuklarda güneş çarpması

Çocuklar için en uygun güneş gözlüğü nasıl olmalı? Çocuk gözlerinin özellikleri...İLİŞKİLİ HABERÇocuklar için en uygun güneş gözlüğü nasıl olmalı? Çocuk gözlerinin özellikleri...

Vücudun gerekli gördüğü D vitamini ihtiyacının karşılanması için oldukça önemli olan güneş ışınları çok kıymetli bir kaynak olsa da uzun süre altında kalındığı zaman çeşitli rahatsızlıklara sebebiyet verebiliyor. Özellikle de yeni doğan bebeklerde ve 5 yaş üstü çocuklarda güneş çarpması çok ciddi sıkıntılara neden olabilir. Uzun süre sıcak altında duran ya da sıcak havalarda aşırı hareketlilik sonucu oluşan yorgunluk ve koma hali güneş çarpmasının işaretidir. Güneş çarpması erken fark edilmediğinde beyin kanaması, böbrek ve kalp yetmezliği gibi kalıcı hasarlar oluşturabilir, ölüme bile yol açabilir.

BEBEK VE ÇOCUKLARDA KORUYUCU GÜNEŞ KREMİ NASIL SEÇİLİR?

çocuklarda güneş çarpması nası anlaşılır

çocuklarda güneş çarpması nası anlaşılır

Biz yetişkinlere göre daha hassas ve ince yapılı bir cildi olan çocuklarda ailelerin muhakkak yapması gereken şey güneş koruyucu krem sürmektir. İçerisinde mineral filtre bulunduran ama alerji yapmayacak maddeler bulundurmasına dikkat edilmelidir. Güneşe çıkmadan en az 15 dakika önce koruyucu kremi sürmeniz gerekir.

Güneş kremi sürülse dahi içinde kimyasal filtre varsa krem sürmenin hiçbir manası kalmaz, aksine alerji riski daha çok olacaktır. Çok açık tenli, renkli gözlü ve 1 yaşından küçük bebeklerde 50 faktör ve üzeri güneş kremleri, koyu tenli ve esmer çocuklarda 30 faktörlü güneş kremleri tercih edilmelidir. En doğru krem seçimi için mutlaka doktor onayı alınmalıdır.

GÜNEŞ KORUYUCU KREM SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

bebek ve çocuklar için güneş koruyucu krem nasıl seçilir

bebek ve çocuklar için güneş koruyucu krem nasıl seçilir

1- Yaş seviyesine uygun ürünler kullanılmalıdır.

2- Yoğun miktarda güneş ışınına maruz kalacak olan çocuklarda kullanılacak olan üründe fiziksel koruyucunun bulunmasına dikkat edilmelidir.

3- Vücut ve yüz bölgelerinde aynı ürünler kullanılmamalıdır. Vücutta kullanılan kremi çocuğunuzun yüzüne sürerseniz birtakım lekelenmeler görülebilir.

4- 30-50 arası koruyucu faktör yeterlidir.

5- Güneş koruyucu kremini çocuğunuz güneş gördüğünde değil, güneş görmeden yarım saat önce sürmelisiniz.

6- Günde 1 defa sürmek yerine 2 saatte bir koruyucu krem kullanmalısınız.

BEBEK VE ÇOCUKLARDA GÜNEŞ ÇARPMASI BELİRTİLERİ

bebek ve çocuklarda güneş çarpması nasıl anlaşılır

bebek ve çocuklarda güneş çarpması nasıl anlaşılır

  • 40 derece veya üzeri vücut sıcaklığı,
  • Zihinsel durum ya da davranışlarda bozulma,
  • Terlememe,ciltte kızarıklık, sıcaklık ve kuruluk
  • Mide bulantısı ve kusma
  • Kalp atışının hızlı atması
  • Baş ağrısı, yorgunluk ve halsizlik
  • Kas krampları ve ağrıları güneş çarpmasının belirtilerindendir.

BEBEK VE ÇOCUKLAR GÜNEŞ ÇARPMASINDAN NASIL KORUNULUR?

çocukları güneş çarpmasından korumak için neler yapılmalı

çocukları güneş çarpmasından korumak için neler yapılmalı

- Kullanılan bazı güneş kremleri cilt alerjilerine yol açabileceğinden dolayı kullanmadan önce test edilmelidir. Uygulanacak günün öncesinde çocuğunuzun kolunun küçük bir tarafına sürüp yara bandıyla kapatın. Ertesi gün dışarı çıkıldığında yara bandını çıkartın. 15 dakika içinde o bölgede kızarıklık, şişlik veya kaşıntı hissedilmiyorsa test edilen o güneş kremi kullanılmaya devam edilebilir. bir önceki yıldan kalan güneş kremleri ise kesinlikle kullanılmamalıdır.

- Güneş ışınlarının dik geldiği 10.00-16.00 saatleri arasında kesinlikle güneşe çıkılmamalıdır. Hava bulutlu bile olsa güneş kremi sürülmelidir.

- Bol bol sıvı tüketmesini sağlayarak vücudun susuz kalmasını önlemelisiniz.

güneş çarpmasına ne iyi gelir evde

güneş çarpmasına ne iyi gelir evde

- Açık renkli ve ince kıyafetler giydirmelisiniz.

- Kafasına güneş geçmemesi için şapkayı ve gözlüğü eksik etmemelisiniz.

- Ara sıra çocuğunuzun ya da bebeğinizin kafasını suyla ıslatıp serinlemesini sağlamalısınız.

bebek ve çocuklar için güneş koruyucu kremleri

bebek ve çocuklar için güneş koruyucu kremleri

Toni&Guy Casual deniz tuzu etkili şekillendirici sprey incelemesi!

İLİŞKİLİ HABER

Toni&Guy Casual deniz tuzu etkili şekillendirici sprey incelemesi!

BİR YORUM YAPIN 2

ALLAH qulu) 8 ay önce

Lə Qalibə illəllah

Durmuş 3 yıl önce

A101 de satılan dear body 50 faktör çocuklar için güneş kremi hiç bir işe yaramıyor hepimizi hastahanelik etti .ne yazıkki devletin denetim mekanizması yok bedelini halk çekiyor