Çocuklar için çalışma odası nasıl dizayn edilir? Sakinlik veren etkili dekorasyon önerileri

Ev içerisinde çocuğunuza özel düzenleyebileceğiniz etkili ders çalışma odası ile dikkatini toplamasına yardımcı olabilir, başarılı olmasını sağlayabilirsiniz. Çocuklar için çalışma odası dekorasyon fikirlerine göz atmak için haberimizi inceleyebilirsiniz! Çocuklar için çalışma odası nasıl düzenlenir? Etkili der çalışma odası için tüyolar...

Çalışma odaları her ne kadar kişinin kendi zevk ve düzenine bırakılmış olsa da bazı önemli noktalara dikkat edildiğinde son derece verimli ve etkili bir sonuç alınabilir. Özellikle de okula giden çocuklarından yüksek performans bekleyen aileler, ev içerisinde yapabilecek bazı düzenlemelerle dikkatlerini toplamalarına yardımcı olarak etkili bir ders çalışma ortamı sunabilir. Çalışma ortamının ders çalışmaya elverişli olması, çocuğun derse olan ilgisini ve verimini arttıracağı için oda dizaynı yaparken dikkat edilmesi gereken noktalardan birisidir. Çocuğa yeni bir çalışma ortamı sunarken ebeveynler, mutlaka çocuklarının fikirlerini almalıdır. Böylece çocuk hem odayı sevecek, hem de sizin ona vermiş olduğunuz değeri hissedecektir. Özellikle de sınava hazırlanan çocuklar, gününün büyük bir çoğunluğunu okuldan sonra çalışma odasında geçireceği için estetik olarak hoş görünüp sakinlik vermesi ve rahat hissettirmesi önemlidir. Peki çocuklar için çalışma odası nasıl düzenlenmeli? Çalışma odasını dizayn ederken dikkat edilmesi gerekenler...

aydınlık oda renkleri

aydınlık oda renkleri

ÇOCUKLAR İÇİN DERS ÇALIŞMA ODASI NASIL DÜZENLENMELİ?

RENKLERİN ÖNEMİ...

Çocukların çalışma odalarında tercih edilen renklerin çocukların ruh sağlığını etkilediğini belirten Psikolog Yeşim Yaşa Görgülü, ders çalışılacak ortamın berrak, açık ve pastel renklerde olması gerektiği, yeşil ve mavinin tonların kullanılabileceğini söyledi.

çocuklar için çalışma odası

çocuklar için çalışma odası

Sakinliği yansıtan mavi rengi çalışma odasında kullanıldığı takdirde çocukların ufkunu açacaktır. Eğer çocuğunuz mavi renginden hoşlanmıyorsa yeşil rengini tercih edebilirsiniz.

Doğru tonda kullanılan yeşil, enerjisi ile odaklanmayı arttırır. Özellikle Yosun ve Ada çayı tonlarındaki yeşilleri kullanarak çalışmalarını verimli bir şekilde gerçekleştirmesini sağlayabilirsiniz.

aydınlık oda renkleri

aydınlık oda renkleri

ETKİLİ ÇALIŞMA ORTAMI İÇİN TÜYOLAR...

1- Odada tercih edilecek renklerin açık mavi ya da açık yeşil gibi pastel tonlarda olmasına dikkat edin. Aksi halde koyu renkler, çocuğun gözünü yoracaktır.

2- Dikkat dağınıklığına neden olacak teknolojik aletler oda içerisinde bulundurulmamalı.

3- Ders çalışma masası cam kenarında olmamalı. Eğer olursa, dışarıdaki en ufak bir şey çocuğun dikkatini dağıtmaya yetecektir.

çocuk çalışma odası

çocuk çalışma odası

4- Yumuşak minder ve koltuklar çocuğun uykusunu getireceğinden dolayı normal bir sandalye bulundurulmalı.

5- Masa üzerinde mutlaka bir çalışma lambası bulundurulmalı.

6- Odanın sıcaklığı ne aşırı soğuk ne de aşırı sıcak olmalı.

7- Duvarın kalabalık olmamasına dikkat edilmeli.

BİR YORUM YAPIN 0