Çizgi film karakterli ve desenli maskeler zararlı mı? Sağlıklı maske nasıl olur?

Çocuklara özel olarak üretilen eğlenceli çizgi film karakterli maskeleri çocuğunuzu virüsten korumak için kullanırken istemeden başka hastalıklara zemin hazırlayabilirsiniz. Peki uzmanlar bu konuda ne diyor? Desenli ve çizgi film karakterli maskelerin çocuk sağlığına etkisi:

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Virüs nedeniyle hepimizin yaşamının bir parçası haline gelen maskeler, gün içerisinde devamlı olarak değiştirmemiz ve temizliğine dikkat etmemiz gereken en önemli ürünlerin başını çekiyor. Çocuklara maske takımını daha da eğlenceli hale getirmek ya da sevmelerini sağlamak nedeniyle üretilen desenli ve çizgi film karakterli maskelere sokakta sıklıkla rastlarız. Ancak bilinmelidir ki bu maskelerin hangi kumaştan, kullanılan boyaların çocuğun sağlığına etkisi olup olmadığını iyi tespit etmek gerekir.

Koronavirüsle beraber yedinden yetmişe herkesin kullanmak zorunda olduğu maskeler beraberinde ciddi bir sermaye getirdi. Maske üreticileri tüketicinin dakkitini çekmek için renkli üretim yapmaya başladı. Özellikle çocuklar için çizgi film kahramanlarıyla yapılan maskeler konusunda uzmanlar ciddi uyarılarda bulunuyor. Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kulak Burun ve Boğaz Bölümü uzmanı Doç Dr. Muhammed Fatih Evcimik Yasemin.com muhabiri Müge Çakmak'a bu konuyla ilgili merak edilenleri açıkladı. 

Desenli ve çizgili çocuk maskeleri için uzmanlar aileleri şöyle uyarıyor: "Kullanılan malzeme ve boya kimyasal olabilir. Baskılı maskeler direkt solunum yoluyla temas ettiği için nefes darlığına da yol açabilir. Hatta çocuğunuz alerjik bir reaksiyon gösterebilir. Eğer çocuğunuz maske taktığında burnu kaşınıyor, art arda sürekli hapşırıyor ve cildinde kızarıklık meydana geliyorsa taktığı maskede kimyasallar olabilir. Böyle durumlarda Sağlık Bakanlığı'nın da tavsiye ettiği cerrahi maskelere dönüş yapın" 

MASKENİN SAĞLIKLISI NASIL OLUR?

- Yumuşak ve esnek olmalı,

- Rahat ve kolay nefes alma imkanı sağlamalı,

- Tüylenme sorunu görülmemeli,

 -Üç katlı ve körüklü olmalı,

- Kızarıklık veya kaşıntı yapmamalı, Sentetik ve naylon kumaştan yapılmamalıdır.

Arpa suyu diyeti ile mucize incelme! Kilo verdiren arpa suyunun faydaları

İLİŞKİLİ HABER

Arpa suyu diyeti ile mucize incelme! Kilo verdiren arpa suyunun faydaları

BİR YORUM YAPIN 0