Bebeklerde ve çocuklarda karın ağrısı nasıl geçer? Üşütme ve karın ağrısına ne iyi gelir?

Bebeklerde ve çocuklarda üşütmeye bağlı olarak görülen karın ağrısı, sonrasında her ne kadar geçse de o an için rahatsız edicidir. Kronikleşen karın ağrıları durumunda derhal doktora gidilmeli ve altında yatan neden tespit edilmelidir. Peki evde karnı ağrıyan çocuğa ne yapılır, karın ağrısının bitkisel tedavi yöntemleri neler? Bebeklerde ve çocuklarda karın ağrısı için mucize yöntemler:

Tıpkı biz yetişkinler gibi bebeklerin ve çocuklarında hayatlarının belirli dönemlerinde karın ağrısından muzdarip olduğunu görürüz. Karın ağrısının görülmesinin altında yatan temel neden olarak gösterilebilecek durumlar, kolik ya da kabızlık ile ilişkilendirilebilir. Küçük yaştaki çocuklar ve bebekler ebeveynlerine, vücutlarında hissettikleri ağrıları tam olarak tarif edemedikleri için hastalığın teşhisini koymak biraz sürebiliyor. Ara ara görülen karın ağrıları çoğu zaman kendiliğinden geçerken sık tekrarlayan karın ağrıları ciddi hastalıkların habercisi olabiliyor. Karnın değişik taraflarında görülen ağrılar, yalnızca o bölgeye özel hastalıkların sinyalini verebiliyor. Çocuklarda karın ağrısı görülmesinin en sık nedeni bakteri ya da viral enfeksiyona bağlı oluşabilen mide ve bağırsak iltihabıdır. Yapılan çalışmalara göre bundan dolayı görülen ağrılar, okul çağı çocuklarının % 10- 45’inde rastlanmaktadır. Fonksiyonel karın ağrısının altında yatan temel etken net şekilde bilinmese de bu durum çocuklarda normal bağırsak hareketleri ağrı olarak algılanır. Ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabilen ebeveynlere önemli vazifeler düşmektedir. Bebeğinin ya da çocuğunun karnı ağrıyorsa doğru zamanda doğru müdahaleler yapmak çok önemlidir. Peki üşütmeye bağlı karın ağrısında ne yapılmalı?

ÇOCUKLARDA VE BEBEKLERDE KARIN AĞRISI BELİRTİLERİ NELER?

Çocuklarda karın ağrısı neden olur?

Çocuklarda karın ağrısı neden olur?

Anne ve babaların çocuklarında karın ağrılarını tespit edebilmesi için çocuğun ağrıyan yeri parmağıyla göstermesi önemli bir noktadır. Ağrının ne zamandır görüldüğü, tam olarak hangi bölgede görüldüğü, başka taraflara yayılıp yayılmadığını bilmek işi kolaylaştırır. Ağrı sebebiyle çocuk gecenin bir vakti uykudan uyanıyor ve okula gidemeyecek kadar kendini kötü hissediyorsa bu durum doktora bildirilmelidir.

Karın ağrısıyla beraber ateş, kusma, ishal, kanlı dışkılama, eklem şişliği, kızarıklık, büyüme geriliği, göğüste ağrı ve iştahsızlık görülebilir.

BEBEKLERDE KARIN AĞRISI NASIL ANLAŞILIR?

Bebeklerde karın ağrısı belirtileri

Bebeklerde karın ağrısı belirtileri

Bebeklerin ilk 10 günü ile 3 aylık evresi arasında devamlı bir şekilde görülebilen ve sebebinin tam olarak şundan kaynaklandığı denilemeyen kolik, genelde bitmek bilmeyen ağlama krizleri ile kendini gösterir. Çoğu zaman akşama yakın ve gece görülen bu ağrılı ağlama nöbetleri, çok kolay durdurulamaz. Bebeklerde karın ağrısına yol açan olan en önemli durum koliktir.

Bebeklerde kolik belirtileri ise şöyledir:

Eğer ağlama krizleri,
Bacakları karna doğru çekme,
Sık gaz geçişi,
Huzursuzluk,
Karın şişliği,
Karın ağrısı gibi durumlar görülüyorsa bunlar koliğin belirtilerindendir.

ÇOCUKLARDA KARIN AĞRISINA SEBEP OLAN HASTALIK VE RAHATSIZLIKLAR

Çocuklarda karın ağrısına ne iyi gelir?

Çocuklarda karın ağrısına ne iyi gelir?

-Kış mevsiminde sık görülebilen rotavirüs,

-Besin alerjisi ya da aşırı yemek,

-Kas gerilmeleri ya da migren,

-Bağırsak tıkanıklığı, kabızlık ya da kolik,

-Genetik bir hastalık olan Ailevi Akdeniz Ateşi, çocukların sağlık durumunu etkileyip karın ağrısı görülmelerine neden olabilir.

ÇOCUKLARDA KARIN AĞRISINA NE İYİ GELİR? KARIN AĞRISI TEDAVİSİ

Çocuklarda ve bebeklerde karın ağrısı nasıl geçer?

Çocuklarda ve bebeklerde karın ağrısı nasıl geçer?

Çocuklarda görülebilen karın ağrısının altında yatan asıl neden belirlenip ona göre hareket edilmesi daha doğrudur. Karın ağrısına sebep olan etken her ne ise ona göre tedavi yolu izlenmelidir. Örnek vermek gerekecek olursa; hazımsızlık, laktoz intoleransı gibi durumlarda; beslenme farklılığına gidilmesi karın ağrısını geçirmek için yeterli olacaktır.  Eğer idrar yollarındaki enfeksiyondan dolayı karnı ağrıyorsa doktor onayı ile antibiyotik ile ağrı kesici kullanmak faydalı olabilir.

KARIN AĞRISINA NE İYİ GELİR? KARIN AĞRISINA BİTKİSEL YÖNTEMLER

Üşütme ve karın ağrısı

Üşütme ve karın ağrısı

  • BAL VE LİMON:

Bir bardak suyun içine 1 yemek kaşığı limon suyu ilave edip çocuğunuza verebilirsiniz. 1 tatlı kaşığı bal da eklenebilir. (Büyük yaştaki çocuklar için)

  • YOĞURT:

Yararlı bakteriler açısından zengin olan ve vücuttaki kötü bakterilerin oluşumunu engelleyen bir kase yoğurt, mide ağrısına iyi gelecektir.

  • ELMA: 

Mide ağrısına çok iyi gelen mucize meyveler listesine adını en başta yazdıran elmayı karın ağrısını dindirmek için kullanabilirsiniz. Dilimlenmiş elmaları, toz zencefil ve şeker ile mikrodalgada 30 saniye bekletin. Daha sonra bunu çocuğunuza yedirin, midesinin rahatladığını göreceksiniz.

  • NAR:

Yine mide ağrısı için çok faydalı meyvelerden biri olan nara çok az karabiber ve tuz serpip yedirin. Bu sayede sindirim sistemi güzelce çalışarak çocuğunuzun mide ağrısına şifa olacaktır. (Çocuklar için)

Bebeklerde karın ağrısının geçmesi için ise gün içerisinde 2 yemek kaşığı nar suyu içirin. (Bebekler için)

İnfluenza gribi nedir? İnfluenza A virüsü neye sebep olur? Fahrettin Koca açıkladı virüs...

İLİŞKİLİ HABER

İnfluenza gribi nedir? İnfluenza A virüsü neye sebep olur? Fahrettin Koca açıkladı virüs...

BİR YORUM YAPIN 0