Çağımızın en yaygın hastalığı! Kusursuz güzellik hastalığı' ergenleri tehdit ediyor

16-24 yaş aralığındaki gençlerin uzun süre sosyal medyada takılması sonucunda efektli fotoğraflar paylaşması ile 'Sosyal Medya Dismorfofobisi' ortaya çıkıyor. Kusursuz güzellik hastalığı olarak tanımlanan bu hastalık en çok ergenlik dönemindeki kişileri tehdit ediyor.

Günümüzde dijital çağın rahatsızlıklardan biri olan 'Sosyal Medya Dismorfofobisi', yetişkinlerden çok çok ergenleri tehdit ediyor. 'Kusursuz güzellik hastalığı' olarak geçen bu hastalık, sosyal medya platformunda efekt kullanılarak çekilen fotoğrafların paylaşılması sonucu, o kimsenin  artık aynadaki görüntüsünü beğenmemesi ve kusur bulması olarak değerlendiriliyor. 'Sosyal Medya Dismorfofobisi', en çok 16-24 yaş arasındaki kişileri tehdit ediyor.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Ayşen Yalman, bu hastalığın temelinde 'siber zorbalık' olduğuna değinerek,

“Bu kişiler, bir süre sonra sosyal medyayla kurdukları bağ sonrasında kendilerini beğenmemeye, başkalarıyla kıyaslamaya ve kendi hayatlarını sorgulamaya başlıyor. Bu da sosyal medyanın neden olduğu çeşitli hastalıklardan biri olan sosyal medya dismorfofobisine neden oluyor" dedi.

Sosyal medya mecralarındaki efekt programlarını kullanarak çektikleri fotoğrafları paylaşan ergenlerin aynadaki gerçek görüntülerini beğenmemeye başladığını vurgulayan Yalman, şunları da sözlerine ekledi:

“Beden ve algı bozukluğu anlamına gelen sosyal medya dismorfofobisi, bireylerin kendi çektikleri efektli fotoğraflara benzeme arzusunu öyle fazla harekete geçiyor ki bir süre sonra bu kişiler estetik yaptırarak yüzlerini ve bedenlerini değiştirmek istiyor. Araştırmalara göre bu durumu aşamayan her 4 kişiden biri intiharı düşünmeye başlıyor. Sosyal medya dismorfofobisi her yaş insanda görülebiliyor ama en tehlikeli yaş grubu 16-24 aralığında olanlar. Çünkü ergenler duygu durumlarını oturtamadıkları, sosyal medyada daha fazla vakit geçirdikleri ve sosyal medya ile kurdukları bağın derin olması nedeniyle sanal ve gerçeklik arasındaki ayrımı fark edemiyor."

Çocuklar Duymasın'ın Çaycı Hüseyin'i Alparaslan Özmol'un başına gelen talihsiz olay!

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklar Duymasın'ın Çaycı Hüseyin'i Alparaslan Özmol'un başına gelen talihsiz olay!

BİR YORUM YAPIN 1

ALPER 2 yıl önce

aman dikkat gençler, fazla kasmanıza gerek yok... yok çok güzel olayım... yok çok yakışıklı olayım gibi triplere asla girmeyin... hayatınızı sadece güzellik veya yakışıklılık üzerine kurmayın... göreceksiniz ilerleyen yaşlarda... evlendiğiniz insan, sizin %50 niz kadar güzel veya yakışıklı bile olmayacak... ama siz onu gene de çok seveceksiniz... çok daha önemli birşey söylemek istiyorum.... ALLAH KORUSUN.. KAZA GEÇİRDİNİZ...BURNUNUZ KOPTU... GÖZÜNÜZ KÖR OLDU.. TOPAL KALDINIZ.. hayatınızın sonu mu?? elbette değil...ÇOK KASARSANIZ VE TAKINTI YAPARSANIZ, PSIKOLOJIK OLARAK KALDIRAMAZSINIZ... o yüzden birazda, ya nasip deyin... kafanız rahat etsin..