Uzmanlar uyardı! Çocukların enerji içeceği içmesi başarısızlığa sebep oluyor

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre çocukların çoğunluk ergenlik dönemi dahil olmak üzere haftada en az bir enerji içeceği içiyor. Bu durumun çocuklarda kötü etkileri olduğunu açıklayan uzmanlar, ebeveynleri uyardı.

İngiltere'de yapılan bir araştırmada çocukların ve yetişkinliğe adım atan ergenlerin enerji içecekleri çok fazla tükettiği ortaya çıktı. Araştırmada çocukların en az haftada bir enerji içeceği içtiği görülürken, bazı çocuklarınsa günde bir içtiği görüldü.

çocuk enerji içeceği

çocuk enerji içeceği

OKUL BAŞARISINI DÜŞÜRÜYOR

Çok fazla enerji içeceği içen çocuklarda problemlerin baş gösterdiğini açıklayan uzmanlar, baş dönmesi, uykusuzluk gibi belirtilerin fazlalaştığını özellikle baş ağrısının yaygınlaştığını belirtti. Bununla birlikte okul hayatlarında da başarısızlığa götürdüğü öğrenilen enerji içeceklerinin pek çok markette 16 yaş altına satılmasının yasak olduğu da biliniyor.

çocuk enerji içeceği

çocuk enerji içeceği

ERKEK ÇOCUKLARI DAHA FAZLA İÇİYOR

Kurallara uyulmadığının altını çizen uzmanlar, 50 mililitrelik bir enerji içeceği, neredeyse duble espresso kadar kafein içerdiğini belirtti. Özellikle erkek çocuklarının daha fazla enerji içeceği tükettiği ortaya çıkan verilerde, yoksullukla enerji içeceği arasında bir bağ olduğu da ortaya konuldu.

çocukların enerji içeceği içmesi

çocukların enerji içeceği içmesi

KALP YETMEZLİĞİNE SEBEP OLUYOR

Geçtiğimiz yıllarda ise enerji içeceklerinin kalpte sıkıntı oluşturduğu ortaya konulmuştu. Çok fazla enerji içeceği içen bir gencin kalp yetmezliği sebebiyle hayatını kaybettiği ve bu konuda ciddi kuralların ve engellenmelerin yapılası gerektiği istenildi.

Bir Küçük Gün Işığı dizisi nerede çekiliyor? Bir Küçük Gün Işığı hangi şehirde çekiliyor?

İLİŞKİLİ HABER

Bir Küçük Gün Işığı dizisi nerede çekiliyor? Bir Küçük Gün Işığı hangi şehirde çekiliyor?

BİR YORUM YAPIN 0