Çocuklarda boğaz ağrısı nasıl geçer? Çocuklarda boğaz enfeksiyonuna ne iyi gelir?

Özellikle mevsim geçişlerinin hastalık mevsimi olarak bilinmesiyle ebeveynler çocuklarının boğaz ağrıları için yapılması gerekenleri merak ediyor. Solunum yollarında ortaya çıkan pek çok rahatsızlık çocuklarda boğaz ağrısına sebep verebilir. Akıntılar, enfeksiyonlar, acı... Uzmanlar yanıtladı. Çocuklarda boğaz ağrısı nasıl geçer? Çocuklarda boğaz enfeksiyonuna ne iyi gelir?

Boğaz ağrısı özellikle kış aylarında en çok rastlanılan rahatsızlıklar arasında yerini alır. Çocuklarının boğaz ağrısına çözüm bulmak isteyen ebeveynler internette arama yapıp kendince problemi ortadan kaldırmaya çalışıyor. Çocuklara boğaz ağrısında üst solunum yollarıyla alakalı birçok sebep yatabilmektedir. Özellikle okul öncesi dönemdeki çocukların yılda 5 ile 8 kez üst solunum yolu enfeksiyonu geçirebildiğini belirten uzmanlar, çoğu kez virüslerin bu boğaz ağrısına sebebiyet verdiğini de belirtti. 

çocuklarda boğaz ağrııs

çocuklarda boğaz ağrııs

ÇOCUKLARDA BOĞAZ AĞRISI NASIL GEÇER?

Çocuklarda boğaz ağrısına sebep olan ağrı genellikle hiç bir ilaç kullanmadan bir hafta içerisinde geçer. Eğer hastalık bademciklere yerleşirse, ateş, bademciklerde şişme, yutma zorluğu, boyundaki bezelerde şişme ortaya çıkar. Bademciklerin iltihaplanmasın da tedavi, enfeksiyona hangi mikrobun yol açtığına bağlı olduğu açıklandı. Eğer bu boğaz ağrısına sebep olan iltihaplanmaya sebep olan virüs ise hastanın muhakkak antibiyotik kullanması ve 10 gün devam etmesi gerekir.

çocuklarda boğaz ağrısı

çocuklarda boğaz ağrısı

ÇOCUKLARDA BOĞAZ ENFEKSİYONUNA NE İYİ GELİR?

Bademcik iltihabında çocukların bol bol yatıp dinlenmesi gerekir. Sürekli sıvı alımında olması gereken çocukların yemek yerken boğazlarının daha fazla tahriş olmaması için, püre, çorba gibi yumuşak gıdalarla beslenmesi gerekmektedir. Boğaz ağrısı için parasetemol ve ibuprofen içeren ağrı kesiciler verilebileceğini belirten uzmanlar, kesinlikle aspirin ve türevi ilaçların verilmemesi gerektiğini de belirtti.

bal şerbeti içen çocuk

bal şerbeti içen çocuk

ÇOCUKLARDA BOĞAZ AĞRISI İÇİN EVDE YAPILABİLECEKLER

  • Bol bol yatıp dinlenmeliler.
  • Bir bardak ılık suya bir tatlı kaşığı bal ve limon sıkarak içirin.
  • Tuzlu su ile gargara yapması yada sirkeli su ile gargara yapması, boğazını temizler ve onu rahatlatır.
  • Çorba püre gibi yumuşak gıdaları yemesini sağlayın.
  • Bitki çayları iyileşme sürecini hızlandırırken, çocuğun boğazını yumuşatarak daha iyi olmasını sağlar.
Bıttım sabunu ne işe yarar? Bıttım sabunu nasıl kullanılır? Bıttım sabunu ne kadar?

İLİŞKİLİ HABER

Bıttım sabunu ne işe yarar? Bıttım sabunu nasıl kullanılır? Bıttım sabunu ne kadar?

BİR YORUM YAPIN 0