Çocuklara yılbaşının caiz olmadığı nasıl anlatılmalı? Yılbaşı neden kutlanmaz?

Yeni yılın gelmesiyle beraber Hristiyan geleneği olan Noel ve yılbaşı kutlamaları için birçok ülke vatandaşları hazırlıklarına başladı. Müslüman çocuklarının da özenebileceği yılbaşı, İslam ülkelerinde neden kutlanmaz? Çocuklara yılbaşının caiz olmadığı nasıl anlatılmalı? İşte tüm yanıtlar...

Miladi takvime göre asırlardır yılın ilk günü olarak kabul edilen 1 Ocak'ta bazı ülke vatandaşları yılbaşı kutlaması yapıyor. Birçok Hristiyan kaynaklarınca Miladi Takvim, 'Noel' diye adlandırılan Hz. İsa'nın doğduğu haftanın sonu, yeni ayın ilk günü olarak belirlendi. Roma İmparatorluğunun önemli liderlerinden Julius Sezar tarafından başlatılan bu Hristiyan geleneği birçok Müslüman ülkesine de sıçramış durumda. Her yıl tarihler 1 Ocak'ı gösterdiğinde yeni kıyafetlerle, görkemli yemek masalarıyla kalabalık ortamlarda hem Hz. İsa'nın doğumu hem de yeni yılın gelişi kutlanıyor. Geçmişten günümüze kadar yılbaşı etkinlikleri, renkli ve eğlenceli görüntüsüyle Müslüman çocuklarını da etkiliyor. Ancak bu tip kutlamalar Hristiyan geleneklerinden geldiği için dinen caiz değildir. Nitekim Hz. Muhammed (SAV) de tüm davranış ve amellerinde gayrimüslimlere benzememeye dikkat etmiş ve sahabeye de bunu tavsiye etmiştir.

Yılbaşı kutlaması

Yılbaşı kutlaması

Yılbaşı kutlamak günah mı, Noel kutlaması nereden geliyor?İLİŞKİLİ HABERYılbaşı kutlamak günah mı, Noel kutlaması nereden geliyor?

Bu yüzden Müslüman kimliğinin korunması için çocuklara yılbaşının caiz olmadığını anlatmanın yollarını sizlere sunduk.

Yılbaşı neden kutlanmaz

Yılbaşı neden kutlanmaz

ÇOCUKLARA YILBAŞININ CAİZ OLMADIĞI NASIL ANLATILMALIDIR?

Yılbaşı için yapılan çam ağacı süslemeleri veya eğlence adıyla toplanan kalabalıklar çocuklarınızın ilgilisini çekebilir. Çocuklarınızı dinen caiz olmayan bu durumdan uzak tutmak sizlerin elinde. Yılbaşının neden kutlanmaması gerektiğini onlara güzel bir üslup ile anlatmanız çok önemli. Bunu, çocuklarınızın manevi dünyalarını doyuracak etkinliklerle de destekleyebilirsiniz. Peki çocuklarınıza yılbaşının caiz olmadığını anlatırken onlara nasıl yaklaşmalısınız?

Çocuklara yılbaşının caiz olmadığı nasıl anlatılmalı

Çocuklara yılbaşının caiz olmadığı nasıl anlatılmalı

Öncelikle yılbaşı olayının tarihini ve hangi kavmin geleneği olduğunu anlatmakla başlayabilirsiniz. Beraberinde Peygamber Efendimiz (SAV)'in "Başka kavimlere benzemeyin." öğüdüyle devam edip İslamiyet'in güzelliklerini anlatabilirsiniz.

Çocuklar ve yılbaşı

Çocuklar ve yılbaşı

Ayrıca çocuklarınızla birlikte dini günlerin kutlamasını yaparak Hristiyan geleneklerine özenmesinin önüne geçebilirsiniz.

En etkili ve en iyi sivilceleri geçiren eczanedeki kremler 2024

İLİŞKİLİ HABER

En etkili ve en iyi sivilceleri geçiren eczanedeki kremler 2024
Yılbaşında yurtdışında nereye gidilir? Yılbaşında gidilecek en güzel Avrupa ülkeleri

İLİŞKİLİ HABER

Yılbaşında yurtdışında nereye gidilir? Yılbaşında gidilecek en güzel Avrupa ülkeleri

BİR YORUM YAPIN 0