Veliler dikkat! Çocuklarınızı yarıyılda LGBT propagandasından korumanın yolları

20 milyondan fazla öğrenci yarıyıl tatiline kavuştu. Bir yandan karne heyecanı yaşayan öğrenciler diğer yandan da 15 günlük tatili değerlendirmenin telaşını yaşıyor. Fakat çocukların yarıyıl tatilinde LGBT gibi zararlı propagandalardan korunması için velilere büyük sorumluluk düşüyor. Uzm. Psikoterapist Elif Zahide Gök anne babaların, çocukları yarıyılda LGBT propagandasından korumanın yollarını anlattı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Özellikle kış aylarında evde daha fazla vakit geçiren çocukların büyük çoğunluğu yarıyıl tatillerini ekran başında vakit harcayarak geçiriyor. 2023 - 2024 eğitim öğretim yılının ilk yarısını tamamlayan 20 milyondan fazla öğrenci 15 günlük yarıyıl tatiline girdi. Mevsimin kış olması sebebiyle günlerinin büyük çoğunluğunu ekran karşısında geçirecek olan çocuklar bu süreçte olduğundan daha da fazla dijital içeriklere maruz kalıyor. Bu süreçte onları dijital medyanın getirdiği zararlardan koruma görevi ise anne babalara düşüyor.

Çocuklar LGBT propagandası

Çocuklar LGBT propagandası

BÜYÜK TEHLİKE ARZ EDİYOR!

Çocuklar arasında popüler olan bilgisayar oyunları ve filmler oldukça büyük tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Özellikle çocuklara aşılanmak isteyen eşcinsellik propagandası, çocukların telefon, bilgisayar ve tablet gibi cihazlara erişimlerinin daha fazla olduğu tatil günlerinde oldukça büyük tehlike arz ediyor.

Çocuklarınızı yarıyılda LGBT propagandasından korumanın yolları

Çocuklarınızı yarıyılda LGBT propagandasından korumanın yolları

OYUNLARDA VE ÇİZGİ FİLMLERDE DE VAR

'Kids' yani çocuk için olarak bilinen platformlarda dahi yer alan içeriklerin büyük çoğunluğunda eşcinsel karakterlerin yer aldığı, akran zorbalıklarının olduğu onlarca çizgi film ve animasyonlar yayınlanıyor. Örneğin youtubekids'te yayınlanan In a Heartbeat adlı çizgi filmde erkek öğrencinin diğer bir erkek öğrenciye olan aşkı anlatılırken, Stumble Guys adlı oyunda 'trans onuru', 'aseksüel onuru' şeklinde paketler yer alıyor. Özellikle ilkokul öğrencileri arasında oldukça popüler olan oyun, Şubat 2021'den bu yana dünya genelinde 100 milyonun üzerinde indirmeye sahip.

In a Heartbeat

In a Heartbeat

ÇOCUKLARI LGBT PROPAGANDASINDAN KORUMANIN YOLLARI

Konuyla ilgili olarak Yasemin.com muhabiri Müge Çakmak'a önemli açıklamalarda bulunan Uzm. Psikoterapist Elif Zahide Gök anne babaların, çocukları yarıyılda LGBT propagandasından korumanın yollarını anlattı. Gök konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

"Her yaş seviyesinin farklı algı seviyesi, bilişsel kapasitesi olduğu için; tablet, bilgisayar ve telefonda geçirdikleri zaman aralığı da değişiyor. Ama biz aileleri zaten olabildiğince minimuma indirmelerini, onları mümkünse alternatif oyunlara, evdeki başka diğer aktivitelere yönlendirmelerini istiyoruz. LGBT propagandası tahminimizin çok daha üstünde çocukları etkilemekte. Her sosyal çevreden, her yaşam biçiminde yaşayan ailelerden çok fazla LGBT propagandasından etkilenip, eşcinsel eğilimle şikayet eden danışanlar oluyor. Son yıllarda bu çok çok daha artıyor. O yüzden bu propagandayı hiç küçümsemeyelim. Çok yüksek bir artış var."

Çocukların bu propagandadan korunmasında ailelere çok büyük bir görev düştüğünün altını çizen Gök, "Bizim bu konularda uyanık olmamız gerekiyor. En güzeli şu; çocuklara anlayacakları seviyede, çok uzatmadan, kısaca neyi neden izlemeleri ya da neyi neden izlememeleri gerektiğini, uzak durmaları gerektiğini ifade etmek. Belli sınırlamaların normal olduğunu çocuklarla daha net açıkça konuşmak gerekir." diyerek sözlerine devam etti.

İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0