Bungalov ev nerelere yapılır? İmarsız arsa ve tarlalara bungalov ev yapılır mı?

Son dönemlerde popülerlik kazanan bungalov evler, hem görünümü hem de kullanışlı olmasıyla pek çok kişinin radarına girdi. Özellikle yaz mevsimiyle beraber tatillerde hoş vakit geçirme imkanı sunan Bungalov evlerin yapımı hakkında bilmeniz gereken bazı detaylar olabilir. Peki bungalov ev nerelere yapılır? İmarsız arsa ve tarlalara bungalov ev yapılır mı? İşte, merak ettiğiniz her şeyi sizler için detaylandırdık...

Yaz mevsimiyle beraber doğa tutkunları seyahat planlarını oluşturmaya başladı. İster mis gibi deniz havası alabileceğiniz Ege Sahilleri, ister ormanda kamp fırsatı ister Adalarda bisiklet sürmenin keyfine varabileceğiniz bu planlar arasından farklı bir deneyime yer açmak isterseniz bungalov evlere göz atmanın tam sırası. Genellikle tek katlı ahşap yapılar olarak karşımıza çıkan bungalov evler, minimal bir yaşam stilini doğaya taşıyarak huzurun kapılarını aralıyor. Doğal malzemelerle inşa edilen bungalov evleri yalnızca tatillerde değil yaşamınızı kuracağınız bir yuva olarak da tercih edebilirsiniz. Gelin, bungalov evler hakkında bilinmesi gerekenleri birlikte mercek altına alalım.

Meksika Tarzı ev dekorasyonu nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERMeksika Tarzı ev dekorasyonu nasıl yapılır?

BUNGALOV EV NERELERE YAPILIR? 

Tarla niteliğini taşıyan toprak parçaları imarsız arsa olarak adlandırılmaktadır. Gereken koşullar sağlandığı zaman imarsız arsaların üzerine herhangi bir yapı oluşturulabilir. İmarsız arsalar, tarım niteliğinde sayıldığından dolayı çoğunlukla yatırım amacıyla tercih edilmemektedirler. 

Bungalov Ev

Bungalov Ev

Genellikle ekme ve biçme işleri kullanılan imarsız arsalarda prefabrik evler kullanılabilir. Bundan dolayı bu arsalar bungalov evler için de uygun alt yapıyı sağlamaktadır. Ancak bu isteği gerçekleştirmek için belirli koşulların sağlanması gerektiğini unutmamalısınız.

Bungalov Ev yapımı

Bungalov Ev yapımı

İMARSIZ ARSALARA BUNGALOV EV YAPMAK İÇİN NELER GEREKLİDİR?

  • İmarsız bir arsaya prefabrik ev yapmak istiyorsanız ilk olarak; arsanın yola cephesinin olduğundan emin olmalısınız.

Bungalov Ev özellikleri

Bungalov Ev özellikleri

  • İmar iznine sahip olmayan arsalarda imar izninin en fazla %5 oranında olması zorunludur. Bu şekilde en fazla 250 metrekarelik bir yapı inşa edilebilir.

Bungalov Ev yapmanın yolları

Bungalov Ev yapmanın yolları

  • İmarsız arsalarda alt yapı sorunuyla karşı karşıya gelebilirsiniz. Bundan dolayı herhangi bir yapı inşa etmeden önce tüm altyapı kontrollerini sağlamalısınız.

Bungalov Ev örneği

Bungalov Ev örneği

  • Son olarak en önemli madde ise; Bungalov ev inşa etmek istediğiniz arsanın bağlı olduğu belediye ile iletişime geçmelisiniz. Gerekli izinleri aldıktan ileride yaşayacağınız sorunların önüne geçebilirsiniz.

Bungalov Ev içinden kareler

Bungalov Ev içinden kareler

İŞTE BU KADAR!

Avrupa Yakası AVM'ler kaça kadar açık? AVM'ler kaçta kapanıyor?

İLİŞKİLİ HABER

Avrupa Yakası AVM'ler kaça kadar açık? AVM'ler kaçta kapanıyor?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0