Danimarka nerede? Danimarka'da nereye gidilir? Danimarka'da gezilecek en iyi yerler

Hem eğlenceli anlara hem de stresten uzak dinlenebileceğiniz keyifli zamanlara kucak açan bir gezi rotası oluştururken Danimarka’da hayal kırıklığına uğrama şansınız neredeyse sıfır! Modern görünümüne rağmen atalarından kalan mirası özenle koruyan bu eşsiz ülkede aynı anda pek çok deneyime kucak açabilirsiniz. Peki Danimarka nerede? Danimarka'da gezilecek yerler nerelerdir? İşte cevaplar…

Yaz aylarının kavurucu sıcağında serin bir atmosferin hakim olduğu bir yerlere gitmeyi planlıyorsanız Danimarka tam da aradığınız yer olabilir! Güneşin tepede olduğu şu günlerde kalabalıktan uzak, doğa ve tarihin iç içe olduğu bir yer olan Danimarka, seyahat planlarınızı oluştururken listenizin en üst sırasında yer almalı. Doğanın ihtişamlı güzelliğini gözler önüne seren bu Kuzey Avrupa ülkesinde unutulmaz anlara şahitlik edebilirsiniz. Doğal güzelliklerinin yanı sıra hoşgörülü insanları ve kültürel yapısıyla da ön plana çıkan Danimarka'da gezilecek yerleri gelin birlikte keşfedelim.

CotswoldsİLİŞKİLİ HABERCotswolds'da gezilecek turistik yerler nerelerdir? Cotswolds nerede?

DANİMARKA NEREDE?

Kuzey Avrupa'nın en dikkat çeken ülkelerinden biri olan Danimarka, bir İskandinav ülkesidir. Ülkenin güneyinde Almanya, doğusunda İsveç ve Baltık Denizi, batısında ise Kuzey Denizi yer almaktadır. Sahip olduğu kara parçalarının büyük bir bölümü Jylland yarımadası üzerinde bulunan ülke aynı zamanda Faroe Adaları ve Grönland'ı da bünyesinde barındırmaktadır.

DANİMARKA'DA GEZİLECEK YERLER

Zengin kültürel birikimiyle ön plana çıkan Danimarka, köklü tarihi ve göz kamaştıran manzaralarıyla her köşesinde gizli bir cevhere ev sahipliği yapıyor. Danimarka'ya adım attığınız anda görmeniz gereken yerler ise şöyle:

  • Küçük Denizkızı Heykeli
  • Tivoli Bahçeleri
  • Egeskov Şatosu
  • Møns Klint
  • Hans Christian Andersen Evi ve Müzesi
  • Kronborg Kalesi

KÜÇÜK DENİZKIZI HEYKELİ 

Danimarka'nın başkenti olan Kopenhag'ın adeta bir simgesi haline gelen "Küçük Denizkızı Heykeli" Langelinie Liman'ında yer almaktadır. Bu sanat harikası eser heykeltıraş Edvard Eriksen tarafından 1913 yılında bronz ve granit kullanılarak tasarlanmıştır. Heykelin asıl ilham kaynağına gelecek olursak; Dünyaca ünlü yazar Hans Christian Andersen'in "Küçük Denizkızı" masalını hatırlamanız yeterlidir.

Küçük Denizkızı Heykeli

Küçük Denizkızı Heykeli

104 yıllık tarihi geçmişiyle yabancı ve yerli turistlerin odak noktası haline gelen heykeli yılda 1 milyon civarı turistin ziyaret ettiği bilinmektedir.

Küçük Denizkızı Heykeli

Küçük Denizkızı Heykeli

TİVOLİ BAHÇELERİ

Bir masal diyarının içerisinde ufak bir yolculuğa çıkma şansımız olsa harika olmaz mıydı? Kulağa imkansız gibi görünse de aslında böyle bir hayali Danimarka'da gerçekleştirmek mümkün. Tivoli Bahçeleri, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da yer almaktadır. Şehrin göbeğinde yer alan Tivoli Bahçeleri, bir çocukluk hayalinin dünyaya yansımış halidir. 

Tivoli Bahçeleri

Tivoli Bahçeleri

Avrupa'da en çok ziyaret edilen 4'üncü park olma özelliğini taşıyan Tivoli, 1843'te George Carstensen tarafından kurulmuştur. 

Tivoli Bahçelerinden kareler

Tivoli Bahçelerinden kareler

Tivoli Bahçelerinin bir kısmında 100 bin farklı çiçek türüne ev sahipliği yapan göz alıcı minyatür bahçeler, rengarenk bir dünyanın kapısını aralamaktadır. 

Tivoli Bahçelerinden kareler

Tivoli Bahçelerinden kareler

EGESKOV ŞATOSU

Danimarka'nın en görkemli ve en ihtişamlı yapılarından biri olan Egeskov Şatosu, Avrupa'nın en iyi korunmuş Rönesans şatosu olarak nitelendirilmektedir. Danimarka'nın Fyn Adası'nın güneyinde yer alan bu muazzam şato, 1554 yılında Frands Brackenhaus tarafından inşa edilmiştir. 

Egeskov Şatosu

Egeskov Şatosu

1959 yılında yapılan yenileme çalışmalarıyla ziyaretçilere açılan Egeskov Şatosu'nun içerisinde yer alan Banket Salonu, dekorasyonuyla şatonun en popüler alanlarından biridir.

Egeskov Şatosundan kareler

Egeskov Şatosundan kareler

Egeskov Şatosu çevresindeki 200.000 metrekarelik alanda bir park bulunmaktadır. Çeşitli bitkilere ev sahipliği yapan bu park, doğanın içerisinde sakinliği ziyaretçilere sunuyor.

Egeskov Şatosu hakkında bilgiler

Egeskov Şatosu hakkında bilgiler

Birçok müzeyi de görebileceğiniz Egeskov Şatosunda; bakkal müzesi, oyuncak bebek müzesi, klasik araba ve uçak müzesi gibi müzelere rastlayabilirsiniz.

MØNS KLİNT

Göz alıcı bir manzaranın içerisinde hayranlık uyandıran görüntülere şahit olmak isterseniz; Danimarka'nın en güzel yerlerinden biri olan Møns Klint'i mutlaka görmelisiniz. Deniz seviyesinin 120 metre yüksekliğinde yer alan 6 kilometrelik kireç taşı uçurumunun kenarında durmak, bambaşka bir duyguya kucak açmanızı sağlayacak.

Møns Klint

Møns Klint

Yeşilliğin tam ortasında uzun doğa yürüyüşleri ve bisiklete sürme imkanı tanıyan Møns Klint, doğa tutkunları için harika bir yerdir.

Møns Klint Danimarka

Møns Klint Danimarka

HANS CHRİSTİAN ANDERSEN EVİ VE MÜZESİ

160 dile çevrilen Andersen masallarını çocukluk günlerinizde sıklıkla duymuşsunuzdur. Andersen masalları ile hayal dünyamızın sınırlarını zorlarken, çocukluğumuzun en güzel anlarını yaşadığımız günlere dönüyoruz. İşte o muhteşem masalların yazarı olan Hans Christian Andersen'in Danimarkalı olduğunu biliyor muydunuz?

Hans Christian Andersen heykeli

Hans Christian Andersen heykeli

"Çirkin Ördek Yavrusu" gibi birbirinden özel masallara hayat veren Andersen'in evi 1908 yılında müzeye dönüştürülmüştür. Eğer yazarın hayatında yer edinmiş izleri görmek isterseniz Danimarka Odense'de yer alan müzeyi ziyaret edebilirsiniz.

Hans Christian Andersen evi ve müzesi

Hans Christian Andersen evi ve müzesi

KRONBORG KALESİ

Köklü tarihiyle dikkatleri üzerine çeken Danimarka'da sayısız kale bulunmaktadır. Ancak hepsinden farklı bir atmosfere sahip olan Kronborg Kalesi'nin Shakespeare'in ünlü yapıtı 'Hamlet'in ilham kaynağı olduğu söylenmektedir.

Kronborg Kalesi

Kronborg Kalesi

Shakespeare'in bu görkemli kaleyi hiç ziyaret etmediği bilinse de, Danimarkalı tarihçi Grammaticus'dan birçok hikaye duymasının etkili olduğu düşünülüyor.

Kronborg Kalesinden kareler

Kronborg Kalesinden kareler

İYİ TATİLLER DİLERİZ!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Müslüman 8 ay önce

Her hafta polis korumasında Kuran-ı Kerim yakılmasına müsade ederek müslümanlardan ne kadar nefret ettiğini gösteren bir ülkeyi tanıttığınız için sizi kınıyorum. Şu dönemde bu ülkeye turizm maksatlı giden inancını sorgulasın