Bahar aylarında nereye gidilir? İlkbaharda gezilecek yerler nerelerdir?

İlkbahar aylarında doğa tüm ihtişamı ve görkemiyle adeta göz kamaştırıyor. Bu aylarda birbirinden eşsiz seyahat rotaları çizerek keyif dolu zamanlar geçirmenin tadına varabilirsiniz. İster yurt içi ister yurt dışında gidebileceğiniz en güzel yerleri sizler için derledik. Peki, bahar aylarında nereye gidilir? ilkbaharda gezilecek yerler nerelerdir? İşte yanıtlar....

Doğanın eşsiz bir atmosfere büründüğü bahar aylarında renklerin etkileyici dansına şahitlik ediyoruz. Güneşin sıcacık dokusu dört bir yanda hissedilirken siz de bu dönemi en güzel şekilde değerlendirebilirsiniz. İster yeşilin binbir tonuna kucak açabileceğiniz rotalara ister maviliğin sonsuz özgürlüğüne göz kırpan doğa harikalarına geziler düzenleyebilirsiniz. Hem ailenizle hem de dostlarınızla bu ılık havalarda zaman geçirmek hayatınızın yoğun temposunu bir an olsun geride bırakmak için iyi bir tercih olacaktır. Vaktinize ve imkanınıza göre yurtiçi ve yurtdışı rotalarını değerlendirmek isterseniz bu yazı tam da size göre! Gelin, ilkbaharda mutlaka gidilmesi gereken bahar rotalarına birlikte göz atalım.

Dünyanın en ünlü çiçek bahçeleriİLİŞKİLİ HABERDünyanın en ünlü çiçek bahçeleri

BAHAR AYLARINDA NEREYE GİDİLİR? BAHARDA GEZİLECEK YERLER NERELERDİR?

Güneşin kendisini iyice hissettirdiği bahar aylarında gezmek ve görmek için de en doğru zaman geldi demektir. Bu günlerde mutlaka görmeniz gereken yerler ise şu şekilde:

  • Japonya
  • Şirince 
  • Bled
  • Datça
  • Borabay Gölü

JAPONYA

Her mevsim benzersiz bir güzelliği gözler önüne seren Japonya, özellikle zengin kültürü ve köklü tarihiyle seyahat severlere ışık tutuyor. Milyonlarca yerli ve yabancı turiste kapılarını aralayan Japonya'ya özellikle bahar aylarında mutlaka gitmelisiniz. Çünkü ilkbaharda Japonya'da olmak demek doğanın en muhteşem manzarasını yakından görmek demektir. 

Japonya

Japonya

İlkbaharda Japonya adeta pembe bir düş bahçesine dönüşüyor. Sebebi ise "sakura" adı verilen kiraz ağaçlarının bahar aylarında açmasından kaynaklanıyor. Görsel bir şöleni gözler önüne seren sakura zamanı mart ortası itibariyle başlayan baharın gelişini simgeliyor.

Japonya Sakura zamanı

Japonya Sakura zamanı

Sakura yalnızca doğal alanlarda değil büyük şehirlerde de açıyor ve resmen tüm ülke baştan aşağı pembenin en özel tonuna bürünüyor. Eğer ilkbaharda keyifli bir gezi rotası oluşturmak istiyorsanız Japonya'ya sakura zamanı mutlaka gitmenizi tavsiye ederiz. 

Kiraz çiçeğinin yakından görünümü

Kiraz çiçeğinin yakından görünümü

Eğer bahar aylarında Japonya'ya giderseniz çiçeklerle bezenmiş ağaçların altında yürürken tepenizde sanki pembe bir gökyüzü olduğunu hissedeceksiniz. Kapalı havalarda dahi ışıl ışıl parlayan çiçeklerin kokusu ise en az görüntüsü kadar etkileyici. Burada bol bol fotoğraf çekilebilir, piknik yapabilir ya da sakin yürüyüşlerle baharın anlamını kavrayabilirsiniz. 

Japonya sakura ağaçlarının gece görünümü

Japonya sakura ağaçlarının gece görünümü

ŞİRİNCE

Ege'nin en şirin köylerinden biri olan Şirince, sakin ve huzurlu bir gezi rotası oluşturmak isteyenler için eşsiz bir fırsat sunuyor. İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı olan bu sevimli köy tarihi dokusu ve masalsı sokaklarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Aileniz ve sevdiklerinizle hafta içi ya da hafta sonu kaçamak yapmak isterseniz bahar aylarında Şirince'ye şans vermenizi tavsiye ederiz. 

İzmir Şirince

İzmir Şirince

Özgün adı olan Kırkınca olan köy, yöresel lezzetleri, bir yağlı boya tablosunu anımsatan sokakları, kendine özgü kültürü ve doğa harikası manzaralarıyla her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin uğrak noktası haline geliyor.

Şirince evlerinin uzaktan görünümü

Şirince evlerinin uzaktan görünümü

BLED

Bahar aylarında rotanızı Avrupa'ya doğru çevirmek ancak alışılmışın dışında bir gezi gerçekleştirmek isterseniz sizi dünyanın en özel yeriyle tanıştırıyoruz! Tarihi kalıntıları ve olağanüstü doğal güzellikleriyle Avrupa'nın gizli cevheri haline gelen Slovenya'nın en popüler noktası Bled tam da aradığınız yer olabilir. 

Slovenya Bled

Slovenya Bled

Baştan aşağı romantizmin görselleşmiş hali olan Bled, Alp mimarisinin hakim olduğu tarihi yapılarıyla yoğun ilgi görüyor. Özellikle yemyeşil manzaraları ve berrak sularıyla fotoğrafçıların uğrak noktalarından biri haline gelen Bled, Avrupa'nın en ucuz kentlerinden biri olduğu için de büyük beğeni topluyor. 

Bled Gölü

Bled Gölü

Her yıl milyonlarca doğa sever ve sporcuyu ağırlayan şehirde mutlaka görmeniz gereken yer ise elbette Bled Gölü olacaktır. Dünyanın bir ucunda gözlerinize inanamayacağınız bir manzaraya şahitlik etmek için Bled Gölü'nü bahar rotalarınıza eklemenizi tavsiye ederiz. 

Slovenya Bled gezi rotası

Slovenya Bled gezi rotası

DATÇA 

İlkbahar rotaları denildiğinde Datça'sız bir liste düşünülemez! Eğer Ege Bölgesi'nde huzura dalmak ve görsel bir şölenin tadını çıkarmak isterseniz mutlaka Muğla'da yer alan Datça'ya şans vermelisiniz. Alaçatı, Bodrum, Kuşadası ya da Bozcaada gibi çok popüler ve kalabalık seyahat rotalarından sıkıldıysanız Datça hem güzelliğiyle hem de sakinliğiyle gönlünüze taht kuracak. 

Datça

Datça

Çarşaf gibi turkuaz renkli suları ve yemyeşil orman denizleriyle görenleri kendine hayran bırakan Datça, 253 kilometrelik sahil şeridi ve 52 koyuyla hem yaz hem de ilkbaharda yoğun talep görüyor. 

Muğla Datçadan kareler

Muğla Datçadan kareler

Aynı zamanda bölgenin tarihi açıdan da göz dolduran bir geçmişe sahip olduğunu da belirtmekte fayda var. Eğer bahar rotanızda Datça'ya yer vermek istiyorsanız her açıdan zengin bir seyahate adım atacağınızı söyleyebiliriz. 

Datçadan bir kare

Datçadan bir kare

BORABAY GÖLÜ 

Amasya il merkezine 63 kilometre uzaklıkta yer alan Borabay Gölü, her mevsim eşsiz bir güzelliği gözler önüne seriyor. Özellikle kış aylarında buz tutan göl, baharın gelişiyle pastoral görüntüsünden arınarak bahar yağmurlarının tazelediği sularla muhteşem bir görünüme kavuşuyor. 

Borabay Gölü

Borabay Gölü

Çevresinde yemyeşil bir ağaç topluluğu barındıran göl, yöre halkı tarafından "Aynalı Göl" olarak da anılıyor. Eğer yolunuz buraya düşerse gölü çevreleyen patikada sakin ama unutamayacağınız bir yürüyüş yapabilirsiniz. Aynı zamanda Borabay Gölü'nün etrafında kamp yapabilir ya da yarı beline kadar su içindeki manzaralı masalarda piknik yapabilirsiniz. 

Amasya Borabay Gölü

Amasya Borabay Gölü

KEYİFLİ TATİLLER!

En kolay yumurtalı ekmek nasıl yapılır? Enfes yumurtalı ekmeğin püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

En kolay yumurtalı ekmek nasıl yapılır? Enfes yumurtalı ekmeğin püf noktaları
Çocuklarla Ramazan ayı nasıl geçirilir? Çocuklarınızla Ramazan hedefleriniz için tavsiyeler...

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklarla Ramazan ayı nasıl geçirilir? Çocuklarınızla Ramazan hedefleriniz için tavsiyeler...
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

Sena 2 yıl önce

Elmas istiyorum

Sena 2 yıl önce

Brawl star da elmas istiyorum 1000 tane elmas istiyorum