Dünyanın en ünlü çiçek bahçeleri

Yaz mevsiminin ihtişamına ışık tutan çiçekler, renk renk dokuları ve kendine has kokularıyla dünyanın dört bir yanında huzurun temsilcisi olarak görülüyor. Eğer sizde doğayla iç içe olabileceğiniz gezi rotaları oluşturmak isterseniz dünyanın en ünlü çiçek bahçelerine mutlaka gitmelisiniz. Peki dünyanın en ünlü çiçek bahçeleri nerededir? işte merak edilen detaylar için okumaya devam edin...

Her mevsim rengarenk dokuları, parlak renkleri ve muhteşem kokularıyla doğanın tüm zarafetini gözler önüne seren çiçekler, özellikle yaz aylarında dört bir yanı sarıp sarmalıyor. Bir avuç dolusu huzuru bazen evimize bazen de balkonlarımıza misafir eden çiçeklerin her biri kendine has atmosferiyle ruhumuza dokunabiliyor. Eğer sizde rengarenk çiçek bahçeleri ve tarlalarıyla ün kazanmış destinasyonları rotanıza eklemek isterseniz bu haber tam da size göre! Dünyanın dört bir yanında yer alan ve açık hava özlemini dindirecek en güzel çiçek bahçelerine gelin birlikte göz atalım.

Doğa tatili için nereye gidilir? Dağ evi tatili nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERDoğa tatili için nereye gidilir? Dağ evi tatili nasıl yapılır?

KEUKENHOF BAHÇESİ

Dünyanın en ünlü çiçek bahçesi olarak ün kazanan Keukenhof Bahçesi, ziyaretçilerine adeta bir masal diyarındaymış gibi hissettirmeyi başarıyor. Rengarenk çiçeklerin ahenk içerisinde gözler önüne serildiği bu bahçe, tüm dünyada yetiştirdiği laleler ile tanınan Hollanda'da yer alıyor. Yaklaşık 7 milyon çiçekli bitkiye ev sahipliği yapan Keukenhof Bahçesi "Avrupa'nın arka bahçesi" olarak karşımıza çıkıyor. 

Keukenhof Bahçesi

Keukenhof Bahçesi

Eğer yaz mevsiminin tatlı esintilerine kucak açmak istiyorsanız mutlaka burayı seyahat rehberinize eklemelisiniz. 15 km’lik yürüyüş yolu ve tekne turlarıyla keşfedebileceğiniz Keukenhof Bahçesi'nde bol bol fotoğraf çekerek unutulmaz bir an yaşamanız mümkün.

Keukenhof Çiçek Bahçesi, Hollanda

Keukenhof Çiçek Bahçesi, Hollanda

VERSAY SARAYI

Etkileyici mimarisi ve köklü tarihiyle Fransa'nın en önemli simgelerinden biri olan Versay Sarayı, göz kamaştıran dokusunun yanı sıra 14. Louis döneminden kalan bahçesiyle de görenleri hayran bırakıyor. Fransız bahçe düzenleme sanatının en klasik örneğini sunan bu bahçe 300 hektarlık bir alana kucak açıyor. Çeşit çeşit çiçek tarhı, onlarca fıskiyeli süs havuzu ve 372 adet heykelin yer aldığı bahçe, Andre Le Notre tarafından tasarlanmıştır. 

Versay Sarayı

Versay Sarayı

Zengin bir tarihi yakından tanımak ve doğanın tadını çıkarmak isterseniz Paris'in en özel noktası olan Versay Sarayı'na gidebilirsiniz.

Versailles Sarayı

Versailles Sarayı

MONET'İN BAHÇESİ

Versay Sarayı'nı ziyaret ettikten sonra rotamızı yeniden Fransa'ya çevirerek dünyaca ünlü fransız empresyonist ressam Claude Monet’nin 1890 yılında tasarladığı Monet'in Bahçesi'ne doğru uzanıyoruz. Paris'e 73 kilometre uzaklıktaki Giverny kasabasında yer alan bahçe, çiçek bahçesi ve nilüfer çiçekleriyle bezenmiş havuz bahçesi olmak üzere iki ayrı bölüme ev sahipliği yapıyor. 

Monet

Monet

Ünlü ressam Claud Monet’nin Nympheas en Fleur (Çiçek açan nilüferler) adlı eserinin ilham kaynağı olan bu bahçe, görülmesi gereken en muazzam yerlerin başında geliyor. 

Claud Monet imzalı Monetin Bahçesi

Claud Monet imzalı Monetin Bahçesi

BUTCHART GARDENS

Yeşilin binbir tonuna şahitlik edebileceğiniz tam bir oksijen deposu olan Butchart Gardens, hayatınızda görebileceğiniz en özel bahçelerden biri. Rengarenk mis kokulu çiçeklerin ahenkle dans ettiği bahçe Kanada’nın British Columbia eyaletinde yer alıyor. 

Butchart Gardens

Butchart Gardens

Eski bir çimento fabrikasının arazisine kurulan bahçe, özellikle havanın kararmasıyla görsel bir şölene dönüşüyor. Bahçenin çeşitli alanlarına yerleştirilen ışıklar karanlıkla birleştiğinde bahçede yer alan çiçekler tüm zarafetini gözler önüne seriyor.

Butchart Gardensın güneş battıktan sonra görünümü

Butchart Gardensın güneş battıktan sonra görünümü

RİKUGİEN BAHÇESİ 

Düzen ve uyumun iç içe geçtiği Rikugien Bahçesi, Japonya'nın minimal tarzının en güzel yansımalarını gözler önüne seriyor. "Altı İlkenin Bahçesi" anlamına gelen Rikugien Bahçesi, küçük göletleri ve rengarenk çiçekleriyle ziyaretçilerine eşsiz anlar yaşatıyor. Tokyo'nun hızlı akışında nefes alacak ve doğayla baş başa kalacak bir yer ararsanız işte aradığınız yer tam da burası!

Rikugien Bahçesi

Rikugien Bahçesi

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0