Doğa tatili için nereye gidilir? Dağ evi tatili nasıl yapılır?

Şehrin keşmekeşliğinden uzaklaşmak ve yalnızca size ait bir zaman diliminde bol bol dinlenmek istiyorsanız tatil rotanızda dağ evleri mutlaka olmalı. Türkiye'nin dört bir yanında yer alan ve konforu gözler önüne seren dağ evleri hakkında merak edilen tüm detayları sizler için araştırdık. Peki doğa tatili için nereye gidilir? En güzel dağ evleri hangileridir? İşte detaylar...

Dört mevsim muhteşem bir doğayı gözler önüne seren ülkemizde hem keyif alabileceğiniz hem de eğlenebileceğiniz çok özel tatil planları yapabilirsiniz. Sevdiklerinizle birkaç gün dahi olsa kalabalıktan uzaklaşmak ve kafa dinlemek istiyorsanız oteller yerine daha farklı seçenekleri değerlendirmenizi tavsiye ederiz. Özellikle son yıllarda oldukça popüler hale gelen bungalov evler ve dağ evleri huzur dolu bir tatilin anahtarı haline geliyor. Birçok çiftin balayı için de sıklıkla tercih ettiği bu tatil seçeneği hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz gelin birlikte kiralık dağ evlerini mercek altına alalım. 

Bungalov ev nerelere yapılır? İmarsız arsa ve tarlalara bungalov ev yapılır mı?İLİŞKİLİ HABERBungalov ev nerelere yapılır? İmarsız arsa ve tarlalara bungalov ev yapılır mı?

DOĞA TATİLİ İÇİN NEREYE GİDİLİR? DAĞ EVİ TATİLİ NASIL YAPILIR?

Doğa ve doğaya ait olan her detaya hayran bir yapınız varsa 5 yıldızlı oteller, pansiyonlar veya villa tipi tatil seçeneklerini geride bırakarak daha özgür tercihlere yönelebilirsiniz. İster Karadeniz Bölgesi'nde yemyeşil orman denizi eşliğinde dağ evlerinde kalabilir ister Ege ve Akdeniz'in masmavi atmosferinde bungalov tipi evlere şans verebilirsiniz.

Doğada tatil yapmanın yolları

Doğada tatil yapmanın yolları

Enfes manzara ve doğanın uyum içerisinde göz kamaştırdığı bu tatil fırsatı için ilk olarak konum belirlemekle işe başlayın. Kiralık dağ evleri denildiğinde akla ilk gelen yerlerin başında elbette Rize bulunuyor.

Rize dağ evleri

Rize dağ evleri

Eğer Rize'de yer alan dağ evlerinden birinde kalmayı düşünürseniz aynı zamanda Çamlıhemşin ve Ayder Yaylası gibi turistik bölgeleri de ziyaret edebilirsiniz.

Rizede kahvaltı

Rizede kahvaltı

Öte yandan pınar kenarında piknik yapabilir, doğa yürüyüşlerine çıkabilir, bol bol fotoğraf çekebilir, tarihi köprü ve konakları gezmenin tadına da varabilirsiniz. Maceraperest bir ruhunuz varsa mutlaka Fırtına Deresi'ne inerek rafting yapmayı da unutmayın derim! 

Fırtına Deresinde rafting yapmak

Fırtına Deresinde rafting yapmak

"Karadeniz Bölgesi yerine İstanbul'a daha yakın bir seçeneği değerlendirmek istiyorum" diyorsanız da Bolu tam da aradığınız yer olabilir! İstanbul ve Ankara'nın buluşma noktası olan Bolu yalnızca konumuyla değil sakin ve huzurlu yapısıyla da görenleri kendine hayran bırakıyor. Sonbaharda renk cümbüşüne dönen Bolu, her mevsim kendine has çekiciliğiyle rüya gibi bir dağ evi tatilinin simgesi haline geliyor. 

Bolu Dağ evi

Bolu Dağ evi

Öte yandan; Şirince, Burdur, Bursa, İzmir ve Sakarya gibi pek çok yer de olduğu gibi İstanbul'da da çok güzel dağ evleri kiralayabilirsiniz. 

Dağ evlerinin özellikleri

Dağ evlerinin özellikleri

Konum ve rotayı belirledikten sonra sıra geldi ihtiyaca yönelik seçimlere! Geniş aileler için biçilmiş kaftan olan dağ evlerinde ferah ve konforlu bir tatile "merhaba" diyebilirsiniz. Burada aileniz ve dostlarınızla mı yoksa yalnız bir tatil mi yapacağınıza karar verin. Buna göre iki katlı dağ evleri ya da tek bir alandan oluşan bungalov evleri tercih edebilirsiniz. 

Kiralık dağ evi seçmenin yolları

Kiralık dağ evi seçmenin yolları

Birkaç ay sonra kış günlerinin gelişiyle dağ evlerinde kalmak istiyorsanız şömine başında sıcak çikolatanızı yudumlayarak kitap okumanın tadını çıkarabilirsiniz. Yaz aylarında dağ evleri denildiğin de ise balkonda mis gibi doğanın atmosferinde dinlenebilir ve bisiklet sürebilirsiniz. 

Bungalov evlerde tatil

Bungalov evlerde tatil

Beğendiğiniz dağ evinde karar kıldıktan sonra kiralama ücreti hakkında kapsamlı bir araştırma yapmalısınız. Dağ evlerini kiralarken iç yapısı ve geniş hacmine göre kiralama ücreti değişkenlik gösterdiği için hem beğeniye hem de bütçeye uyan seçimler yapmanız oldukça önemli. 

Doğada tatil

Doğada tatil

KEYİFLİ TATİLLER DİLERİZ!

Evidea'nın fenomen ürünleriyle davetkar ve şık bir eve sahip olun!

İLİŞKİLİ HABER

Evidea'nın fenomen ürünleriyle davetkar ve şık bir eve sahip olun!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0