Türkiye'de en iyi hamamlar hangileri? İstanbul'da en iyi hamamlar

Kış mevsiminin soğuklarında yıpranan ve kuruyan cildinize güzel bir hediye vermek isterseniz kese, köpük ve masajla iç içe geçen güzel bir hamam sefası yapabilirsiniz. Hem bedeninizi hem de ruhunuzu dinlendirecek hamam keyfi için en doğru adresleri sizler için tek tek araştırdık. Peki, hamamın faydaları nedir? Türkiye'de en iyi hamamlar hangileri? İstanbul'da hangi hamama gidilir? İşte detaylar...

Doğanın uyanışa geçtiği kış mevsiminde dinlendirici ve huzur dolu bir atmosfer dört bir yanımızı sarıp sarmalıyor. Havaların erkenden karardığı ve soğuğun hakimiyetini hissettirdiği bugünlerde daha çok kapalı mekanlarda zaman geçirmeye özen gösteriyoruz. Eğer siz de sonbahar ve kış mevsiminde hem dinlenebileceğiniz hem de stresten uzaklaşabileceğiniz güzel bir aktiviteye şans vermek isterseniz hamama gitmeyi düşünebilirsiniz. Osmanlı'dan bu yana derin bir kültüre ev sahipliği yapan hamamlar hakkında aklınızda soru işaretleri varsa gelin beraber adım adım hamam kültürünü öğrenelim. 

Pamukkale Travertenleri nerede, nasıl gidilir? Kleopatra antik havuzu özellikleriİLİŞKİLİ HABERPamukkale Travertenleri nerede, nasıl gidilir? Kleopatra antik havuzu özellikleri

HAMAMIN FAYDALARI NEDİR?

  • Yoğun çalışma temposu, evdeki sorumluluklar, çocukların ihtiyaçları derken gün içerisinde pek çok konuyu düşünerek stresli bir ruh haline bürünebiliyoruz. Günlük stresi azaltma konusunda iyi bir çözüm sunan hamam, hem zihne hem de bedene ferahlatıcı bir etki getiriyor.
  • Uykusuzluk sorununu azaltmaya da yardımcı olan hamam, stres seviyesini düzenleyen bir hormon kortizol üretimini önemli ölçüde azaltabilir. 
  • Vücudu ılık su ve sıcak buharın altında tutmak kan dolaşımını da olumlu anlamda etkilemektedir. Bu da enfeksiyonla savaşan hücreleri uyardığı için bağışıklık sistemini olumlu anlamda etkilemektedir. 
  • Öte yandan buhar ve sıcaklığın iç içe olduğu hamamlar, vücuttan ter atmaya yardımcı olarak kilo vermeye olanak tanımaktadır. 
  • Hamamın ne kadar faydası olsa da bazı açılardan dikkatli davranmanız gerektiğini unutmamalısınız. Örneğin ayak mantarı ve siğillere neden olabilecek virüslerin bulaşmaması için havlu, bornoz ya da terliğinizi mutlaka kendiniz götürmeye özen göstermelisiniz.

TÜRKİYE'DE EN İYİ HAMAMLAR 

  • AYASOFYA HÜRREM SULTAN HAMAMI

İstanbul'da hamam deyince akla ilk gelen yerlerden biri olan Hürrem Sultan Hamamı,16. yüzyılda 1556-1557 yılları arasında dönemin en ünlü mimarlarından Mimar Sinan tarafından inşa edilmiştir.

Hürrem Sultan Hamamı

Hürrem Sultan Hamamı

Sultanahmet Camii ve Ayasofya Müzesi'nin tam ortasında yer alan hamam Pir-ü Pak Hamam, Keyf-i Hamam, Zevk-i Sefa, Ab-ı Hayat Hamam, Gelin Hamamı ve Damat Hamamı gibi dinlendirici hizmetleriyle misafirlerine stresten uzaklaşma fırsatını altın tepside sunuyor. 

Hürrem Sultan Hamamından kareler

Hürrem Sultan Hamamından kareler

Öte yandan Aromaterapi, Anti-Stres, Sırt Masajı ve Ayak Masajı gibi masaj seçenekleri de sunan Hürrem Sultan Hamamında şerbet ve lokum ikramlarıyla unutulmaz bir gün yaşayabilirsiniz. 

Hürrem Sultan Hamamı hizmetleri

Hürrem Sultan Hamamı hizmetleri

  • KARACABEY HAMAMI

Ankara'nın Altındağ ilçesindeki Hamamönü semtine de adını veren Karacabey Hamamı, başkentte yaşayanlar için eşsiz bir hamam deneyimini gözler önüne seriyor. 1440 yılında inşa edilen hamam, asırlardır orijinalliğini koruyan dokusuyla 'gerçek' bir hamam sefası yaşamak isteyenlere profesyonel hizmet sunuyor. Kadın ve erkek bölümlerinin ayrı olduğu Karacabey Hamamında kese, köpük yaptırabilir ve dilerseniz sauna bölümünde dinlemenin keyfine varabilirsiniz. 

Karacabey Hamamı

Karacabey Hamamı

  • VALİDE HAMAMI 

Yaklaşık 1600 yıl önce Bizans Kralı Konstantin tarafından yaptırılan Valide Hamamı, Osmanlı döneminde Sultan Abdülmecit tarafından onarılmış ve Sultan'ın annesi Bezmi Alem Valide Sultan burada tedavi gördüğü için Valide Hamam adını almıştır. Yalovalıların uğrak noktalarından birini oluşturan hamam, İstanbul'a yakın olmasıyla da ön plana çıkıyor. Oldukça sade bir iç ve dış tasarıma sahip olan hamamda kese ve sabunla yapılan masajla bedeninizi dinlendirebilirsiniz. 

Valide Hamamı

Valide Hamamı

  • CAĞALOĞLU HAMAMI 

Osmanlı İmparatorluğu döneminde uzun bir süre sonra yapılan en son hamam olma özelliğini taşıyan Cağaloğlu Hamamı, 1741 yılında yaptırılmıştır. 

Cağaloğlu Hamamı

Cağaloğlu Hamamı

Sultan I. Mahmut tarafından Ayasofya Camii'ne gelir sağlamak amacıyla yapılan hamam, barok mimarisiyle misafirlerine etkileyici bir görünüm sunuyor. Modern Türk Hamamı deneyimini birbirinden farklı dokularla harmanlayan Cağaloğlu Hamamı, özellikle ıhlamur yağıyla 45 dakikalık aromaterapi masajını içeren 'Lüks Osmanlı' hizmetiyle de dikkat çekiyor. 

Cağaloğlu Hamamından kareler

Cağaloğlu Hamamından kareler

Alman İmparatoru II. Wilhelm, Harrison Ford, Kemal Sunal ve Cameron Diaz gibi pek çok ünlüden tam not alan Cağaloğlu Hamamına İstanbul rotanızda yer verebilirsiniz. 

Cağaloğlu Hamamı hizmetleri

Cağaloğlu Hamamı hizmetleri

  • TARİHİ KEÇELİ KADINLAR HAMAMI 

Bursa'nın Çekirge bölgesinde Murad Caddesi ile Selvi Sokağın kesiştiği köşede yer alan Tarihi Keçeli Kadınlar Hamamı, 14. yüzyılda inşa edilmiştir. Yalnızca kadınlara özel olan hamam, günümüzde 5 yıldızlı bir tesis olan Marigold Termal & Spa Hotel tarafından işletiliyor.

Tarihi Keçeli Kadınlar Hamamı

Tarihi Keçeli Kadınlar Hamamı

Vakıfbahçe Termal Kaynağı'ndan gelen 40 derecenin üzerindeki sıcak suların aktığı hamamda keyif dolu bir gün yaşayabilirsiniz. 

Tarihi Keçeli Kadınlar Hamamından kareler

Tarihi Keçeli Kadınlar Hamamından kareler

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0