Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metrosu hizmete açıldı! M11 kaç durak, nasıl gidilir?

İstanbul'da ulaşıma yeni bir soluk getiren Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nın son halkası olan Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı tamamlandı. İstanbul Havalimanına hızlı ve pratik ulaşım imkanı tanıyan yeni metro hattı, 29 Ocak Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla açıldı.

Yaklaşık 16 milyon vatandaşın yaşamını sürdürdüğü İstanbul, dünyanın önde gelen metropol şehirleri arasında yer alıyor. Kalabalık, hızlı ve tempolu saatlerin akıp gittiği İstanbul'da bir yerden bir yere gitmek çoğu zaman çileye dönüşebiliyor. Ancak metro, metrobüs, tramvay, dolmuş, otobüs ve Marmaray gibi birçok ulaşım ağı sayesinde vatandaşlar kolay bir şekilde gün içerisinde seyahat edebiliyor. Son olarak geçtiğimiz aylarda hizmete açılan M11 metro hattının son halkası olan Gayrettepe- Kâğıthane etabı tamamlandı. Böylece Gayrettepe'den İstanbul Havalimanına gidiş geliş yalnızca dakikalar içerisinde gerçekleşebilecek. İstanbulluların odak noktası haline gelen M11 metro hattı hakkında bilinmesi gereken detaylara gelin birlikte göz atalım. 

Bostancı - Dudullu metro hattı ne zaman açılacak? M8 metro güzergâhı nedir?İLİŞKİLİ HABERBostancı - Dudullu metro hattı ne zaman açılacak? M8 metro güzergâhı nedir?

İSTANBUL HAVALİMANI METROSU AÇILDI MI? M11 AÇIK MI?

Herkesin heyecanla beklediği Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattı, 22 Ocak 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan katılımı ile hizmete açılmıştı.

Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattı

Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattı

GAYRETTEPE - KAĞITHANE METRO HATTI TAMAMLANDI

Kağıthane'den İstanbul Havalimanı'na kesintisiz ulaşım imkanı tanıyan metro hattının uzunluğu toplamda 34 kilometreydi. Devam eden çalışmalarla beraber Gayrettepe'yi de İstanbul Havalimanı üzerinden birbirine bağlamayı hedefleyen metro hattı tamamlandı. Toplamda 37,5 kilometre uzunluğa ve 9 istasyona sahip olan metro hattı,  29 Ocak Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla hizmete açıldı.

"İSTANBULLULARIN YÜKÜNÜ HAFİFLETECEK"

Açılış töreninde konuşan Başkan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün trafik sorunundan dolayı adeta omuzları çöken İstanbulumuzun yükünü hafifletecek bir projemizi daha hayata geçirmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz. İstanbul Havalimanı ile Gayrettepe arasında kesintisiz metro ulaşımını sağlamış oluyoruz. Toplam 37,5 kilometre uzunluğundaki Gayrettepe-Kağıthane Metrosu, İstanbullu kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracaktır. 9 istasyondan oluşan hattımızın günlük yolcu kapasitesi 600 bin kişidir. Hattımızın devreye girmesiyle birlikte, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı arası 30 dakikaya, Göktürk-Mahmutbey arası 38 dakikaya, Tekstilkent-İstanbul Havalimanı arası 45 dakikaya, Taksim-İstanbul Havalimanı arası 41 dakikaya, Taksim-Göktürk arası 26 dakikaya, 4. Levent-İstanbul Havalimanı arası 35 dakikaya inecektir. Bu hattımızın da hizmete alınmasıyla, İstanbul’da tamamlanan raylı sistem ağlarının uzunluğu 338,5 kilometreye çıkıyor. Biz söyledik mi yaparız. Ortada bırakmayız. Belediye başkanlığından tutun, daha sonra hükümete geldik ve hükümette de Ulaştırma Bakanlığı olarak bu yolları, hızlı tren hatlarını nasıl yaptıysak aynı şekilde İstanbulumuzda da bunu yaptık."

Hattın 9. ve son istasyonunun Kağıthane-Gayrettepe hattı olduğunu ifade eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise "Gayrettepe- Kâğıthane Metro Hattı'nın 3.5 kilometre uzunluğundaki Gayrettepe- Kâğıthane etabındaki tamamlanan çalışmalarla toplam hat uzunluğumuz 37.5 kilometreye çıktı" dedi.

İLKLERE İMZA ATTI

Hizmete açılacak Gayrettepe İstasyonu'nun 72 metre derinliğiyle hattın en derin istasyonu olma özelliğine sahip olduğunu kaydeden Uraloğlu, projenin enlerin ve ilklerin projesi olduğunun altını çizerek "İlk olarak, 37.5 kilometre ile tek parça olarak ihale edilen en uzun metro oldu. Türkiye'de ilk defa bir metro projesinde 10 adet tünel delme makinası TBM aynı anda kullanıldı. Türkiye'nin en hızlı metro araçları da bu hattımızda kullanılıyor. Yerli sinyalizasyon sistemini de bu metro hattımızda kullandık." dedi.

GAYRETTEPE - KAĞITHANE METRO HATTI ÜCRETİ NE KADAR?

29 Ocak tarihinde hizmete açılan olan metro hattının ücreti 17.70 TL.

Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattından kareler

Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattından kareler

İSTANBUL HAVALİMANI METROSU KAÇ DURAK? M11 GAYRETTEPE-İSTANBUL HAVALİMANI METRO DURAKLARI VE İSTASYONLARI

İstanbul Havalimanına kolay bir şekilde ulaşım imkanı tanıyan M11 Gayrettepe- İstanbul Havalimanı metro hattı durakları listesi şu şekildedir:

  • Gayrettepe
  • Kağıthane
  • Hasdal,
  • Kemerburgaz,
  • Göktürk,
  • İhsaniye, 
  • Terminal 2
  • İstanbul Havalimanı
  • Kargo Terminali

İSTANBUL HAVALİMANI METROSU KAÇ DAKİKA? M11 METRO HATTI DURAKLARI ARASI KAÇ DAKİKA SÜRÜYOR?

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattında saatte 120 kilometre hızla giden araçlar kullanılmaktadır. Buna göre Kağıthane'den İstanbul Havalimanı'na 24 dakikada, Göktürk'ten 12 dakikada İstanbul Havalimanına ulaşım sağlanabilmektedir. Ayrıca Gayrettepe-İstanbul Havalimanı arası seyahat süresi 30 dakika, Göktürk-Mahmutbey arası seyahat süresi 38 dakika, Tekstilkent-İstanbul Havalimanı arası seyahat süresi 45 dakika, Taksim-İstanbul Havalimanı arası seyahat süresi 41 dakika, Taksim- Göktürk arası seyahat süresi 26 dakika ve 4. Levent-İstanbul Havalimanı arası ise 35 dakika sürecek.

KAĞITHANE - İSTANBUL HAVALİMANI METROSUNA NASIL GİDİLİR? KAĞITHANE - İSTANBUL HAVALİMANI METROSUNA DİĞER HATLARDAN AKTARMA NASIL OLUYOR?

Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattına ulaşım sağlamak için birçok ulaşım seçeneğini değerlendirebilirsiniz. İşte onlardan bazıları:

  1. Mecidiyeköy üzerinden M7 Mahmutbey metrosuna binerek 2 durak sonra Kağıthane İstasyonunda inebilirsiniz. Ardından Kağıthane'den İstanbul Havalimanı metrosuna aktarma yapabilirsiniz.
  2. Eğer tramvay üzerinden metro hattına geçiş yapacaksınız Edirnekapı Tramvayının KİPTAŞ/Venezia durağında inerek M7 Mecidiyeköy metrosuna gidebilir ve buradan Kağıthane İstasyonu'nda İstanbul Havalimanı metrosuna aktarma yapabilirsiniz.
  3. Metrobüs kullanarak metro hattına geçiş yapmak istiyorsanız metrobüste de Mecidiyeköy durağında inerek M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosuna geçip oradan Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattına aktarma yapabilirsiniz. 
  4. Son olarak Eyüp Alibeyköy Tramvayının Alibeyköy metro durağında inerek M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosuna geçebilir ve buradan Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattına aktarma yapabilirsiniz.

Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattından kareler

Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattından kareler

Kuru meyveli vegan kurabiye nasıl yapılır? Yağsız unsuz, şekersiz diyet kurabiye tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Kuru meyveli vegan kurabiye nasıl yapılır? Yağsız unsuz, şekersiz diyet kurabiye tarifi
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0