Avrupa'nın bazı ülkeleri depremzedelere vize kolaylığı tanıyacak! Rusya'dan 19 ülkeye fırsat

İsviçre, Hollanda, Almanya ve Belçika kendi ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşlarının Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen yakınları için harekete geçti. Depremzedeler için vize başvurusu kolaylığı tanıyacaklarını ifade eden ülkelerin yetkilileri, geçici konaklama süreci hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Bu açıklamaların ardından Rus hükümeti de vize kolaylığı tanıma konusunda yeni bir adım attı.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, 10 ilde büyük bir felakete neden oldu. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği bölgede depremzedeler için Türkiye'nin dört bir yanından yardımlar gelmeye devam ediyor. 21 Avrupa ülkesinden gelen arama-kurtarma ekiplerinin yanı sıra İsviçre, Hollanda, Almanya ve Belçika kendi ülkelerinde ikamet eden Türk vatandaşlarının Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen akrabaları ve yakınlarına kapılarını açmaya hazırlandığını açıklamıştı. Öte yandan Rusya'dan da Türkiye'ye vize kolaylığı sağlanacağına dair açıklamalarda bulunuldu. Vize başvurularından kolaylık tanıma kararı alan ülkelerden yapılan açıklamalar haberin devamında...

Deprem yardımı nasıl alınır? 10 bin TL deprem yardımı kimlere verilecek?10 bin TL deprem yardımİLİŞKİLİ HABERDeprem yardımı nasıl alınır? 10 bin TL deprem yardımı kimlere verilecek?10 bin TL deprem yardım

  • RUSYA

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, belirli otel ve konaklama tesislerinde rezervasyon yapan 19 ülkenin vatandaşlarına vize kolaylığı sağlayacağını açıkladı. Aralarında Türkiye'nin de yer aldığı bu 19 ülkenin vatandaşları için 6 aya kadar çok girişli turist vizesi alma hakkının tanınacağı ifade edildi. Konu edilen 19 ülke Bahreyn, Brunei, Hindistan, Endonezya, İran, Kamboçya, Çin, Kuzey Kore, Kuveyt, Laos, Malezya, Meksika, Myanmar, Umman, Suudi Arabistan, Sırbistan, Tayland, Türkiye ve Filipinler olarak sıralandı.

Rusyadan vize kolaylığı

Rusyadan vize kolaylığı

  • HOLLANDA

Hollanda'nın hükümet sitesinden yapılan açıklamaya göre Türkiye'den yakınlarının yanına gelmek isteyen depremzedelere "öncelikli vize randevusu" verileceği ifade edildi. Hollanda'ya geçici vize başvurusu yapacak olan kişilerin telefon numaralarını Dışişleri Bakanlığının e-posta adresine bildirerek, aracı kurumdan öncelikli vize randevusu alabileceği duyuruldu.

Kahramanmaraş depremi

Kahramanmaraş depremi

  • BELÇİKA 

Belçika Göç ve İltica Bakanı Nicole de Moor, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Birçok Belçikalının, Türkiye ve Suriye'deki depremden etkilenen aileleri var ve akrabalarını evlerinde ağırlamak istiyorlar. Bölgeden yapılan vize başvurularının daha hızlı işleme koyulması talimatı verildi." ifadelerine yer verdi. Ayrıca De Moor'un ofisinden "Yıkıcı depremin görüntülerini herkes gördü. Birçok Belçikalının etkilenen bölgelerde ailesi var ve akrabalarına yardım etmek istiyor. Aile üyelerini evlerinde nasıl ağırlayabileceklerini araştırıyorlar. Bu nedenle Göçmen Bürosuna, etkilenen bölgelerden gelen insanlar için vize başvurularını daha hızlı işleme koyması talimatını verdim. Bu şekilde ailelere yardımcı oluyoruz." şeklinde yazılı açıklama yapıldı.

Belçika Göç ve İltica Bakanı Nicole de Moor

Belçika Göç ve İltica Bakanı Nicole de Moor

  • ALMANYA

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin ardından Almanya'da İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı da deprem bölgelerinden gelen mağdurlara bürokratik olmayan yollarda yardım etmek için harekete geçtiğini açıkladı. 

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Bild'a yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Almanya'daki Türk veya Suriyeli ailelerin afet bölgesindeki yakınlarını bürokratik olmayan bir şekilde yanlarında getirip barınmalarını ve tedavi olmalarını sağlamak istiyoruz. Vizeler, hızlı bir şekilde verilerek, 3 ay boyunca geçerli olacak. Bunu Dışişleri Bakanlığıyla mümkün kılacağız."

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ise şöyle konuştu:

"Alman hükümeti olarak Almanya'daki ailelerin depremden etkilenen, evsiz kalan ve tedaviye ihtiyaç duyan akrabalarını geçici olarak yanlarına alabilmelerini sağlamaya yardımcı olmak istiyoruz. Bunun için bir görev gücü oluşturuldu. Amacımız bu zaman zarfındaki vize sürecini mümkün olduğunca bürokratik hale getirmek." 

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock

  • İNGİLTERE

Türk depremzedelere özel vize verilmesi İngiltere'de de imza kampanyası başlatıldı. İngiltere parlamentosuna sunmak üzere başlatılan imza kampanyasında 100 bin imzanın olması halinde konu parlamentoda görüşülecek.

İngilterede depremzedeler için imza kampanyası başlatıldı

İngilterede depremzedeler için imza kampanyası başlatıldı

DEPREMDE HAYAT KURTARAN DAVRANIŞLAR

Depremde hayat kurtaran davranışlar

Depremde hayat kurtaran davranışlar

Kuran'ı Kerim'de geçen deprem ayetleri nelerdir? Depremlerin sıklaşması neyin alametidir?

İLİŞKİLİ HABER

Kuran'ı Kerim'de geçen deprem ayetleri nelerdir? Depremlerin sıklaşması neyin alametidir?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0