Bolu'nun doğal cazibesi: Termal keyfi mi, Abant Gölü kıyısında huzur dolu bir tatil mi?

Karadeniz Bölgesi’nin yemyeşil ormanlarla kaplı, doğal güzellikleriyle adeta cenneti andıran şehri Bolu, kalabalık kentlere yakın olmasıyla her yıl daha fazla tatilcinin ilgisini çekiyor. Bolu’nun saklı cevheri Abant, berrak gölleri, zengin bitki ve ağaç çeşitliliğiyle doğa ile iç içe tatil yapmak isteyenleri cezbediyor.

Bolu'da geçirdiğiniz dinlendirici tatilin sonunda yıl boyu biriken yorgunluğunuzun kaybolduğunu hissedeceksiniz.

BOLU'DAKİ İSLAMİ OTELLER

Bolu'daki İslami oteller, İslam inancına sahip olan ve bu hayat tarzını benimsemiş misafirleri için muhteşem bir tatil fırsatı sunuyor. Gölleri ve el değmemiş doğası ile öne çıkan Bolu, konaklama seçenekleri konusunda da oldukça zengin seçenekler sunuyor. İslami kıstaslara uygun olarak tasarlanmış otellerde, erkekler ve kadınlar için ayrı havuzlar bulunuyor. Otellere çocuklarıyla birlikte giden misafirler için çocuklara özel animasyon faaliyetleri de gerçekleştiriliyor.

Bolu'daki helal tatil fırsatlarını HalalBooking ayrıcalıklarıyla inceleyebilirsiniz.

Muhafazakar tatil arayanların her ihtiyacına cevap verebilecek nitelikteki otellerde açık ve kapalı termal havuzlar, çocuk havuzu, şok havuzu, jakuzi, Türk hamamı, sauna, özel aile havuzları, serinleme duşları, fitness center, masaj bölümleri de yer alıyor.

MUHAFAZAKAR OTELLERİN KURALLARI NELERDİR?

  • Erkek ve kadınlara ayrı havuz imkânı sağlanır.
  • Erkekler için ayrılan havuzlar yarı açık yarı kapalı alan içindedir.
  • Kadınlar için ayrılan havuzlar tamamen korunaklı alan içindedir.
  • Havuzlarda bone kullanılması mecburidir.
  • Evli olmayan çiftler otele kabul edilmemektedir.
  • Bu otellerde alkol ikramı, satışı ve tüketimi yasaktır.

BOLU'YA NE ZAMAN GİDİLİR?

Bolu'da yılın her mevsimi tatil yapılabilir. Yılın her mevsimi ayrı güzelliklere bürünen bölgede termal tatil yapmak isterseniz Eylül, Ekim, Kasım ayları ideal dönem olacaktır.  Birçok otelde kapalı termal havuz bulunur. Tesisleri romatizma, sedef, egzama gibi rahatsızlıklarınız için tercih edebilirsiniz.

BOLU TERMAL OTELLERDE NE YAPILIR?

Bolu'da termal otele gitmeyi tercih ederseniz tedavi edici ve arındırıcı hizmetlerden faydalanabilir ve fizik tedavi hizmeti alabilirsiniz. Tatiliniz boyunca gergin şehir hayatından uzaklaşabilirsiniz.

Termal otellerin sunduğu hizmetler ise şöyle sıralanabilir;

  • Kapalı ve açık termal havuzlar, spa hizmetleri, buhar odası, masaj, sauna, jakuzi, çocuk havuzları, tuz odası, çamur banyosu, eğlence ve animasyon hizmetleri

Bolu, termal otellerin sunduğu olanaklara ek olarak bölgenin incisi Abant'ta harika bir tatil vadediyor.

ABANT'A NASIL GİDİLİR?

Büyük şehirlerin terminallerinden otobüslerle Bolu'ya ulaşabilirsiniz. Bolu otobüs terminaline geldiğinizde saat başı kalkan araçlara binerek kolayca Abant’a ulaşım sağlayabilirsiniz. Eğer kendi aracınızla gelmek isterseniz:

İstanbul - Abant arası 280 km ve yaklaşık 3 saat, Ankara - Abant arası 225 km ve yaklaşık 2 saat, Bolu - Abant arası ise 35 km ve yaklaşık 40 dakika sürüyor.

ABANT'TA NERELERE GİDİLİR? ABANT'TA GEZİLECEK YERLER

Yılın her mevsimi ayrı güzellikler sunan Bolu Abant’ta görülecek çok sayıda etkinlik ve manzara var. İşte Abant'ta gezip görebileceğiniz bazı yerler...

  • ABANT GÖLÜ

Yaz ya da kış fark etmeksizin Abant Gölü kenarına gelerek ruhunuzu arındırabilirsiniz. Mükemmel manzarası ve sunduğu renk cümbüşüyle fotoğraf tutkunlarına da harika kareler yakalama fırsatı sunuyor.  Bölgede yaban domuzu, tavşan, tilki, yaban ördeği, keklik ve karaca gibi hayvan türleriyle ve çok çeşitli bitkilerle de karşılaşabilirsiniz.

  • ABANT TABİAT PARKI

1197 hektarlık yemyeşil bir alanı kapsayan tabiat parkı, Abant sıradağları arasında yer alıyor. Oksijen deposu parkta bulunan tesislerdeki aktivitelere katılarak tatilinize heyecan katabilirsiniz.

  • ÖRMECİ YAYLASI

Örmeci Yaylası, doğanın bütün güzelliklerini ayaklarınıza seriyor. Muhteşem manzaranın tadını çıkarırken fotoğraf çekebilir ve ailenizle piknik yapabilirsiniz.

  • SAMANDERE ŞELALESİ TABİAT ANITI

Dik yamaçları aşıp şelaleye ulaştığınızda su sesinin size dinlendirdiğini hissedeceksiniz. Şelale çevresinde kamp yapabilir, trekking ve hiking faaliyetleri gerçekleştirebilirsiniz.

  • GÜZELDERE ŞELALESİ

Yemyeşil ve uzun ağaçların arasında ailenizle birlikte şelaleden akan suyun sesini dinleyerek kahvaltı yapabilir, doğa yürüyüşlerine çıkıp şelalenin eşsiz manzarasını sevdiklerinizle beraber izleyebilirsiniz.

  • ABANT DOĞAL YAŞAM MÜZESİ

Abant Doğal Yaşam Müzesi, bölgenin bitki örtüsü ve hayvan çeşitliliği hakkında bilgi verirken aynı zamanda doğal yaşama bire bir şahit olma imkanı sunuyor.

  • AKKAYA TRAVERTENLERİ

Pamukkale'deki travertenlerin bir benzeri olan Akyaka Travertenleri göz alıcı manzarasıyla ziyaretçilerini büyülüyor. Yemyeşil doğadan beyaz bir dünyaya açılma hissi rahatlamanızı sağlayacak.

Abant'ta gezip görebileceğiniz diğer yerler:

Yedigöller Milli Parkı, Seringöl, Büyükgöl, Nazlıgöl, Deringöl, Küçükgöl, Sazlıgöl, İncegöl, Sülüklü Göl, Gölcük Tabiat Parkı, Seben Gölü, Karamurat Gölü, Kartalkaya Kayak Merkezi, Esentepe Arkut Dağı Kayak Merkezi, Yıldırım Beyazıt Camii, Bolu Müzesi, Göynük Zafer Kulesi, Tarihi Bolu Evleri, Akşemsettin Türbesi.

ABANT'TA YAPILABİLECEK AKTİVİTELER

Bolu Abant, göz alıcı doğasının yanında çeşitli aktiviteler yapma olanağı da sağlıyor.

Gezmenin dışında Abant’ta yapılabilecek aktiviteler şu şekilde:

Bisiklet turu, fotoğraf turları, kamp yapmak, kayak turları, trekking, doğa yürüyüşleri, at safarisi, atv turu, dağcılık, safari.

ABANT'A TATİL İÇİN NE ZAMAN GİDİLİR?

Abant, her mevsim farklı ahenk sunan bir doğaya sahip olduğu için, yılın her günü tatil yapılabilecek özelliktedir. Kışın bembeyaz karlar altında veya ilkbahar, yaz aylarında rengarenk çiçeklerin arasında tatilinizin keyfini çıkarabilirsiniz.

BOLU TATİLİNDE KONAKLAYABİLECEĞİNİZ BOLU ABANT'IN EN İYİ OTELLERİ

Bolu'da muhteşem doğaya komşu bir termal otelde veya Abant Gölü kıyısında doğa ile uyum içinde inşa edilmiş tesislerde Abant manzarasıyla muhteşem bir tatil geçirebilirsiniz.

İşte Bolu’da konaklayabileceğiniz helal konseptli en iyi oteller:

Bolu'da sizler için seçtiğimiz uygun fiyatlı ve korunaklı ilk tesis Narven Termal Kasaba

Narven Termal Kasabası, Türkiye'deki meşhur tatil kliniklerinden ve termal merkezlerinden biridir. Kadınlara ve erkeklere ayrı hizmet veren korunaklı termal havuzlara sahiptir. Ayrıca tamamen alkolsüz ve helal özellikli konseptte hizmet veren tesiste erkeklere özel ve bayanlara özel ayrı alanlarda tam korunaklı spa merkezi, sauna, buhar banyosu, türk hamamı, termal havuz, masaj, tuz odası hizmetleri de mevcuttur.

Yasemin.com okuyucuları için tavsiye edeceğimiz diğer tesis Abant Sedir Park Butik Otel

Abant'ın merkezinde bungalov tarzında tasarlanmış evlerde hizmet veren bir oteldir. Tesisteki tüm yiyecekler helaldir ve tesis içerisinde alkol satışı ve servisi yapılmamaktadır.

Gözde tatil beldesi Bolu'da tavsiye edebileceğimiz diğer tesis Sarot Termal Park Resort & Spa

Bolu'da tamamen helal ve alkolsüz hizmet veren tesis temiz odaları ve güler yüzlü personeli ile misafirlerini ağırlamaktadır. Bayanlara özel korunaklı kapalı havuzu ve spa merkezi ile gönül rahatlığıyla tatil yapma imkanı sunmaktadır.

Bolu’da tavsiye edeceğimiz bir diğer otel Elifim Resort Hotel

Bolu'nun doğal güzelliklerinin tam ortasında bulunan tesis geniş ve modern döşenmiş odaları ile hizmet vermektedir.

HalalBooking avantajlarından yararlanabileceğiniz diğer tesisimiz Sarot Thermal Palace

Kadınlara ve erkeklere özel havuzlara sahip olan tesiste kadınlara özel tamamen korunaklı kapalı havuz seçeneği ve modern spa olanakları sunulmaktadır.

Okuyucularımıza tavsiye edeceğimiz son tesis Abant Palace Hotel

Bölgenin en köklü otellerinden biri olan bu tesis temiz odaları ve güler yüzlü personeli ile misafirlerini ağırlamaktadır. Kapalı havuzu ve spa merkezinin yanı sıra özel olarak kiralanabilen spa terapi ve masaj odası ile göl manzarası ve otel konforunu bir arada sunmaktadır.

Bu içeriğimizde Yasemin.com okurlarımıza Bolu'yu ve helal tatil yapılabilecek en güzel otelleri anlattık. Aileniz ve sevdiklerinizle tatile çıkarken HalalBooking ayrıcalıklarından faydalanmayı unutmayın.

Marin stilde nasıl giyinilir? Marin stil kombin önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Marin stilde nasıl giyinilir? Marin stil kombin önerileri
Douyin makyajı nedir? Douyin makyajı nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Douyin makyajı nedir? Douyin makyajı nasıl yapılır?

ETİKETLER

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0