Yılbaşında yurtdışında nereye gidilir? Yılbaşında gidilecek en güzel Avrupa ülkeleri

Yeni yıla nasıl girersen tüm yıl öyle geçer sözü belki de çocukluğumuzdan beri kulağımıza küpe olan bir söz. Eğer siz de yeni yıla hayallerinizin de ötesinde bir rotada unutulmaz anlarla girmek isterseniz tavsiyelerimize kulak vermeye hazır olun! Peki, yılbaşında nereye gidilir? Yılbaşında hangi Avrupa ülkesine gidilir? En iyi yılbaşı hangi ülkede kutlanır? İşte tüm detaylar haberin devamında...

Her yıl yepyeni hayaller ve olasılıkların güzellikleri kalbimizde bir umut ışığı yakıyor. Hayatımıza dair hedefleri ve isteklerimizi çizdiğimiz yeni yılda sağlık, huzur, mutluluk, sevgi ve para gibi dileklerde bulunuyoruz. Belki hiç okumadığımız kitaplar, hiç kurmadığımız cümleler ya da hiç görmediğimiz yerleri keşfe çıkacağımız yeni yıla harika bir başlangıç yapmak bu olasılıkları mümkün kılabileceğimiz bir sembolü olabilir. Eğer siz de yılbaşında unutulmaz anılar biriktirmek isterseniz aileniz ve dostlarınızla güzel bir tatil planına şans verebilirsiniz. Dünyanın dört bir yanında yeni yıl ruhunun en renkli halini deneyimleyebileceğiniz rotalara gelin birlikte göz atalım.

En güzel yılbaşı filmleri nelerdir? Yılbaşı gecesi izlenecek en iyi filmlerİLİŞKİLİ HABEREn güzel yılbaşı filmleri nelerdir? Yılbaşı gecesi izlenecek en iyi filmler

  • DİSNEY WORLD 

Yalnızca çocukların değil yetişkinlerin de hayallerini süsleyen Disney World, özellikle yılbaşında rengarenk bir manzara şölenini gözler önüne seriyor. Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida Eyaletindeki Orlando şehrinde yer alan en popüler eğlence parklarından biri olan Disney World, yaklaşık 122 kilometrelik bir alanı kapsamaktadır.

Disney World

Disney World

Walt Disney World Resort'ta dört eğlence parkı: Epcot, Magic Kingdom Park, Disney’s Animal Kingdom Park ve Disney's Hollywood Studios; iki su parkı: Disney's Blizzard Beach, Disney's Typhoon Lagoon ve 20'den fazla tatil köyü otelinden oluşan Disney World, her yıl milyonlarca turiste kapılarını aralıyor.

Disney World yılbaşı

Disney World yılbaşı

Özellikle yeni yıla yaklaşırken yoğun ilgi gören yüzlerce ağaç ve çelenkle süslü olan bu eşsiz rotaya yılbaşında unutulmaz bir an yaşamak istiyorsanız mutlaka şans vermelisiniz. İster çocuklarınızla ister dostlarınızla doya doya eğlenebileceğiniz Disney World'de yeni yıl ışıklarının parıltısı altında gezintiye çıkabilir, geçit törenlerinin, partilerin ve performansların yanı sıra parkın çeşitli noktalarındaki kurabiye ve sıcak çikolatanın tadına varabilirsiniz.

Disney World yeni yıl

Disney World yeni yıl

  • ROVANİEMİ

Finlandiya'nın göz kamaştıran doğasına renk katan Rovaniemi, mutlaka gitmeniz gereken yerlerin başında yer almalı.

Ren geyiklerinin ya da Husky köpeklerinin çektiği kızaklar, buz oteller, donmuş göl üzerindeki yürüyüş turlarıyla soğuk havayı iliklerinize kadar hissedeceğiniz Rovaniemi, Kuzey Avrupa'nın en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri olmasının yanı sıra yılbaşının en özel rotası da diyebiliriz.

Kış rüyasını kuzey ışıklarıyla harmanlayan bir masal diyarını anımsatan şehir, büyüleyici manzarası ve yılbaşı ruhuyla ömrünüz boyunca unutmayacağınız bir deneyimi altın tepside sunacak.

  • PRAG

Köprüleri ve meydanlarıyla tarihte yolculuk yapma imkanı tanıyan Prag, Çek Cumhuriyeti ve Avrupa'nın en gözde şehirlerinden biri. Yılbaşında rengarenk bir atmosfere bürünen şehir, küçük meydanlarında devasa bir eğlence fırsatı sunuyor. Yerel yemekleri, leziz tatlıları, kalplere neşe dolduran sokak müzisyenleri ve gökyüzünü kaplayan havai fişek gösterileriyle unutulmaz bir yılbaşı yaşamak isterseniz tek yapmanız gereken şey Prag'a doğru ufak bir yolculuğa çıkmak!

Prag

Prag

  • EDİNBURGH

Çocukluğumuzda bizi bambaşka dünyalara götüren peri masallarını hatırlar mısınız? Her dinlediğimizde ya da okuduğumuzda her ne kadar imkansız görünse de o dünyalara gitme hayali kurardık. Edinburgh, bu hayali gerçek kılmak isteyenler için enfes bir yılbaşı rotası!

Edinburgh

Edinburgh

Eski krallıklardan kalma şatoları, huzur kokan dar sokakları, kendine özgü lezzetleriyle bir masal diyarını anımsatan şehirde muhteşem bir yılbaşı deneyimi yaşayabilirsiniz. Yılbaşı gecesi Edinburgh Kalesi ve Calton tepesinden atılan havai fişeklerle boyanan şehirde özellikle 3 gün 3 gece süren Hogmanay Festivaline katılarak eğlenmenin tadına varabilirsiniz.

Edinburgh yılbaşı

Edinburgh yılbaşı

  • BANSKO

Bulgaristan’ın güneybatısında bulunan yıl boyunca sunduğu dağ turizmi olanakları ile ülkenin gözde rotası haline gelen Bansko, modern kayak tesisleri, sıcak kaynak suları, kaliteli tesisleri ve temiz havası ile kış turizmine yön veriyor. Önceleri sıradan ve küçük bir dağ köyü olarak bilinen bu eşsiz yer, şimdilerde yılbaşının vazgeçilmez rotalarından biri olarak karşımıza çıkıyor. 

Bansko

Bansko

Güzel bir kayak keyfinin ardından şöminenin etrafında mis gibi sıcak çikolata eşliğinde keyfinizi ikiye katlamak isterseniz burayı mutlaka listenize eklemelisiniz.

Bansko yılbaşı

Bansko yılbaşı

YENİ YILIN HAYALLERİNİZİN ÖTESİNDE DE GÜZEL GÜNLERİ GETİRMESİ DİLEĞİYLE...

Kokina çiçeği nedir? Kokina çiçeği nasıl yapılır? Kokina çiçeğinin anlamı

İLİŞKİLİ HABER

Kokina çiçeği nedir? Kokina çiçeği nasıl yapılır? Kokina çiçeğinin anlamı
Çocuklara yılbaşının caiz olmadığı nasıl anlatılmalı? Yılbaşı neden kutlanmaz?

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklara yılbaşının caiz olmadığı nasıl anlatılmalı? Yılbaşı neden kutlanmaz?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Pembe koyunlar 4 ay önce

En iyisi sen Vatikana git. Madem yılbaşına böyle önem veriyorsun, sana orası yakışır. Ekip olarak hepiniz orada olun.