Finlandiya nerede? Finlandiya'da gezilecek yerler nelerdir? Finlandiya'da nerelere gidilmeli?

"Gece yarısı Güneşinin Toprakları" ismiyle nam salan Finlandiya, kış turizminin en gözde rotalarından biri olarak her yıl milyonlarca seyahat tutkununa kapılarını aralıyor. Bozulmamış doğasıyla adeta görsel bir şölen sunan Finlandiya, ömrünüzde mutlaka bir kez görmeniz gereken yerlerin başında yer alıyor. Peki, Finlandiya nerede? Finlandiya'da gezilecek yerler nelerdir? İşte detaylar...

Bembeyaz kar tanelerinin gökyüzünde ahenkle dans ettiği, gece saatlerinin ışıklarla süslendiği ve doğanın adeta kendini yenilediği kış aylarında huzur ve yepyeni umutlarla dolu günlere kucak açıyoruz. Bu eşsiz mevsimde kimi zaman sıcacık bir kahve eşliğinde dostlarımızla sohbetin tadını çıkarıyor, kimi zaman yanan sıcacık ateşin başında kalbimizi ısıtan hayallere dalıyor, kimi zamansa daha önce hiç bilmediğimiz rotaları keşfetmenin hayallerine kavuşuyoruz. Eğer siz de kış seyahatlerine tutkuyla bağlı olan biriyseniz kuzeyin parlayan yıldızı Finlandiya, bu kış mutlaka rota rehberinizin baş köşesinde yer almalı. Neden Finlandiya, diyorsanız gelin birlikte bu ülkeye hayran kalacağınız ufak bir yolculuğa çıkalım.

Vancouver nerede? Vancouver’de nerelere gidilir?İLİŞKİLİ HABERVancouver nerede? Vancouver’de nerelere gidilir?

FİNLANDİYA NEREDE? FİNLANDİYA HANGİ ÜLKELERE KOMŞU?

Avrupa'nın en kuzeyinde kuzey kutbu dairesi bölgesinde yer alan ülkelerin başında gelen Finlandiya, doğuda Rusya, kuzeyde Norveç ve batıda İsveç'le komşudur. Her ne kadar soğuk bir iklime sahip olsa da dünyada eşi benzeri olmayan doğa harikalarına ev sahipliği yapan bu İskandinav ülkesi tarihi zenginlikleri, geniş meydanları, büyüleyici şehir parkları ve yemyeşil doğasıyla görenleri kendine hayran bırakıyor.

Finlandiya

Finlandiya

Dünyanın en fazla takım adalarına sahip ülkesi konumunda olan Finlandiya, ömrünüzde mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında yer alıyor.

Finlandiyadan kareler

Finlandiyadan kareler

FİNLANDİYA'DA NERELERE GİDİLMELİ? FİNLANDİYA'DA GEZİLECEK YERLER

Kuzey Avrupa'nın tarihinin en önemli yansımalarını gözler önüne seren Finlandiya denildiğinde gezip görmeniz gereken pek çok yer var. Her bir bölgesinde bambaşka coğrafik ve turistik noktaları barındıran ülkede mutlaka gitmeniz gereken yerler şu şekilde:

  • HELSİNKİ

Finlandiya’nın başkenti ve en büyük şehri olan Helsinki, genellikle "Finlandiya'ya gitmek istiyorum ama nereye?" sorusunun ilk yanıtı oluyor. Göz alıcı sokaklara, bulvarlara ve çok sayıda parka kucak açan kent, dünyada "Kuzey'in Beyaz Kenti" ismiyle anılmaktadır. Göz kamaştıran mimari dokunuşlarla doğanın zengin bakış açısının harmanlandığı şehirde gezip görmeniz gereken onlarca yer var.

Helsinki

Helsinki

Ancak mutlaka görmeniz gereken yerlerden bahsetmek gerekirse ilk sırada elbette Suomenlinna Adası yer alıyor. Helsinki’ye araç ile yaklaşık 15 dakika uzaklıkta bulunan ve UNESCO tarafından Dünya Miras Listesine adını altın harflerle yazdıran ada üzerinde görkemli bir kale kompleksi bulunmaktadır.

Suomenlinna Adası

Suomenlinna Adası

Dünyanın en büyük deniz kalelerinden biri olarak bilinen kale, Finlandiya'nın "İsveçli" olarak bilindiği dönemlerde Rusları korkutmak için inşa edilmiştir.

Suomenlinna Adasından kareler

Suomenlinna Adasından kareler

Öte yandan Helsinki'de görülmesi gereken diğer noktalar; Rantakasarmi Binası, Kauppatori Meydanı, Fin Ulusal Galerisi, Helsinki Katedrali, Helsinki Central Station, Esplanadi Park ve Pihlajasaari Adası olarak da sıralandırılabilir.

Esplanadi Park

Esplanadi Park

  • ROVANİEMİ

Pudra şekerini anımsatan bir kar, kuzey ışıkları, gökyüzünde ışıl ışıl parlayan ay, Fin saunası ve ren geyiği kızakları... İşte tüm bunların merkezi Laponya'da gizli! Finlandiya'nın önemli bir bölgesi olan Laponya'da yer alan Rovaniemi, dinlenmenin ve yenilenmenin tadına varmak isteyenler için enfes bir rota! 

Noel Baba kasabası olarak isimlendirilen bu yerde yeşil, beyaz ve kırmızının iç içe geçtiği rengarenk etkinlikler ve eğlencelerle kendinizi bir masalın içinde hissetmeniz mümkün. Ayrıca Korundi Kültür Evi, Pilek Bilim Merkezi ve Jätkänkynttilä Köprüsü olarak bilinen mühendislik şölenleri de mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında bulunuyor.

Kuzey Işıklarına tanık olabilmenizi sağlayacak birçok otelin yer aldığı bölgede cam iglu otellerde kalarak tüm geceyi cam tavanlarda süzülen kuzey ışıklarını izleyerek geçirebilirsiniz.

"Geceyarısı Güneşi" ile nam salan Rovaniemi'de mayıs ayının sonundan ağustos ayının başına kadar hava tamamen aydınlık bir şekilde kalmaktadır. Yerel halkın 'Beyaz Geceler' olarak adlandırdığı bu eşsiz doğa olayına şahitlik etmek isterseniz seyahat planlarınızı belirttiğimiz tarih aralığında yapabilirsiniz.

Son olarak kızaklarla safari yapmayı da unutmayın! Burada donmuş göllerin üzerinde yolculuk etmek harika hissetmenizi sağlayacak.

  • LEVİ

Kış tatili rotaları arasında zirveye yerleşen Levi, kayak ve snowboard yapmak isteyenler için kilometrelerce uzunluktaki parkuruyla göz dolduruyor. Ren geyiği safarilerine katılmak, buzda balık avı seferlerini deneyimlemek ve doğada zaman geçirmek isterseniz mutlaka Finlandiya gezi rehberinizde bu özel yerde bulunmalı.

KUZEY IŞIKLARI NE ZAMAN GÖRÜLÜR? FİNLANDİYA'DA KUZEY IŞIKLARI NE ZAMAN İZLENİR?

Eğer Finlandiya'ya gittiğinizde kuzey ışıklarını yakından görmek isterseniz ekim, şubat veya mart ayları ideal zaman dilimlerini oluşturmaktadır.

FİNLANDİYA'DAN NE HEDİYESİ ALINIR? FİNLANDİYA'DAN ALINABİLECEK HEDİYELER

Finlandiya'ya gelip de ülkenin güzelliklerini hatırlatan hediyeler almadan dönmek olmaz! Doğal yaşamın odak noktası haline gelen ülkede çeşitli av bıçaklarından Tove Jansson'ın kitap serisinde geçen Moomins kupa bardaklara, Finlandiya’nın en popüler ve en iyi çikolatası olan Fazer çikolatadan ünlü sanatçı Alvar Aalto'nun Sami kadınlarının geleneksel giysilerinden esinlenerek oluşturduğu Aalto vazolara kadar dikkat çeken hediyelere göz atabilirsiniz.

FİNLANDİYA'YA NASIL GİDİLİR?

İstanbul ile Finlandiya'nın başkenti Helsinki arasındaki uzaklık yaklaşık 2200 km olmakla beraber hava yolları ile yaklaşık 3 buçuk saat içerisinde ulaşım sağlamanız mümkün. Aynı zamanda Finlandiya'nın en büyük ve en işlek havalimanı olan Vantaa havalimanı da iyi bir seçenek oluşturmaktadır.

KEYİFLİ TATİLLER DİLERİZ!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0