Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren ne zaman başlıyor, kaç saat? Sivas-İstanbul YHT durakları

Sivas-İstanbul arası yolculuğu 7 saat 8 dakikaya düşürmeyi hedefleyen Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren, vatandaşları heyecanlandırdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivas ile İstanbul arasında aktarmasız YHT ekspres seferlerinin 4 Mayıs itibarıyla başlayacağını duyurdu.

Türkiye'nin dört bir yanına konforlu ve hızlı bir ulaşım sağlamayı hedefleyen Yüksek Hızlı Tren hatlarına bir yenisi daha ekleniyor. Bu kez İstanbul ile Sivas arasında yapılacak olan seferler sayesinde vatandaşlar, iki şehir arasında aktarmasız yolculuk yapabilme imkanına sahip olacaklar.

"ÇALIŞMALARIMIZI TAMAMLADIK"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivas ile İstanbul arasında başlayacak olan aktarmasız yüksek hızlı tren seferlerinin 4 Mayıs'ta başlayacağına işaret ederek "Sivas-Ankara YHT hattını kullanan vatandaşlarımızın taleplerini doğrultusunda çalışmalarımızı tamamladık. 483 yolcu kapasitesine sahip setler ile işletilecek ekspres ve aktarmasız olarak İstanbul-Sivas arasında seferleri başlatıyoruz." ifadelerini kullandı.

SİVAS-İSTANBUL ARASI AKTARMASIZ EKSPRES BAŞLIYOR

Sivas ve Ankara’dan Yüksek Hızlı Trenler ile seyahat eden yolculardan gelen aktarmasız Sivas-İstanbul sefer talepleri doğrultusunda çalışmaların tamamlandığının müjdesini veren Bakan Uraloğlu "Sivas’tan 4 Mayıs saat 13.00’da hareket edecek Yüksek Hızlı Trenimiz ekspres ve aktarmasız olarak İstanbul’a devam edecek. 483 yolcu kapasitesine sahip setler kullanılarak işletilecek ekspres trenlerimiz İstanbul’dan da 08.40’ta hareket edecek, Sivas’ a 15.58’ de varacak, Sivas’ tan 13.00’ da hareket edecek ve İstanbul’ a 20.08’ de ulaşacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

SİVAS-İSTANBUL YÜKSEK HIZLI TREN NE ZAMAN BAŞLIYOR? SİVAS-İSTANBUL YÜKSEK HIZLI TREN KAÇ SAAT SÜRECEK?

İstanbul-Sivas seferinin 7 saat 18 dakika, Sivas-İstanbul seferinin ise 7 saat 8 dakika süreceğinin altını çizen Bakan Uraloğlu, "Ekspres Yüksek Hızlı Trenler, Sivas-İstanbul arasında Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Arifiye ve Pendik’ te duracak. İlerleyen günlerde yolcu taleplerini dinleyeceğiz, gerekli değerlendirmeleri yaparak işletme planı değişiklikleri yapacağız" şeklinde konuştu.

Türkiye’de demiryollarında yapılan yatırımlar ve atılımlar sayesinde ulaşımda çağ atlatan projelerin gerçekleştirildiğinin altını çizen Bakan Uraloğlu, vatandaşların güvenli, ekonomik, çevreye duyarlı ve konforlu ulaşımını sağlayabilmek için demiryolları yatırımlarına hız kesmeden devam edeceklerini vurguladı.

Aşık olmak günah mı? İlahi aşk ile beşeri aşkın farkı

İLİŞKİLİ HABER

Aşık olmak günah mı? İlahi aşk ile beşeri aşkın farkı
Z kuşağı için miyop salgını başladı! Körlük salgını mı var? Körlük salgını nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Z kuşağı için miyop salgını başladı! Körlük salgını mı var? Körlük salgını nedir?
Kepçe kulak bantları resmen tehlike saçıyor: Öldürücü şok oluşturuyor

İLİŞKİLİ HABER

Kepçe kulak bantları resmen tehlike saçıyor: Öldürücü şok oluşturuyor
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

Misafir 1 hafta önce

Ne olur Karamollaoglu'nu hiç birdirmeyin.

dinibütünoğlu . 1 hafta önce

kastamonuyada istiyoruz hızlı tren