Cilt alt tonunuzu biliyor musunuz?

Cilt alt tonu nedir? Cilt alt tonu nasıl anlaşılır? Saçın, makyajın, giysilerin duruşunu değiştiren asıl şeyin cilt alt tonu olduğunu biliyor musunuz?

Son günlerin en çok konuşulan konusu olan cilt alt rengi hakkında bilmediklerinizi bir araya getirdik. Cilt alt rengi nedir? Cilt alt rengi nasıl belirlenir?

Buğday ten, beyaz ten, bronz ten gibi ten seçimlerinizi çok kolay anlayabilirsiniz. Ayrıca ten rengine göre saç renginizi de seçebilirsiniz. Özellikle kıyafet seçimlerinde ten renginiz büyük rol oynuyor. Bu renk tenime uymadı dediğiniz birçok an olmuştur.

Cilt alt tonu tenimzi daha iyi belirleyen, cildimizin sağlıklı ve daha iyi görünmesini sağlayan tondur. İster sarışın ister esmer olun, cilt alt tonunuzun teninizle bir alakası yoktur. 

Cilt alt tonları üç çeşittir:

Sıcak (warm) alt ton

Soğuk (cool) alt ton

Nötr alt ton

Cilt alt tonu nasıl anlaşılır?

Damar testi

Aydınlık bir ortamda bilek kısımlarındaki damarlarını incelerseniz cilt alt tonunuzu tanımanızda yararlı olacaktır. Eğer damarlarınız yeşil renk ise sıcak cilt alt tonu, eğer mavi renk ise soğuk alt tonuna sahipsinizdir. Tam olarak karar veremiyorsanız ise cilt tonunuzu nötr olarak benimseyebilirsiniz.

Altın ve gümüş testi

Bir elinize altın diğer elinize gümüş takın.  Altın taktığınız eliniz daha parlak canlı görünüyorsa sıcak alt tonu eğer gümüş taktığınız eliniz daha canlı parlak görünüyorsa soğuk alt tonuna sahipsiniz demektir.

Kapalı hanımlarda bu yazımızı dikkate alarak daha kolay cilt alt tonunu belirleyebilir ve doğru renkler seçerek daha canlı sağlıklı yüze sahip olabilir. 

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0