Kepek nasıl geçer ve kepekli saça ne iyi gelir? En hızlı ve en etkili kepek gideren 5 yöntem

Yanlış şampuan seçimi ya da zaman zaman kuruyan saç diplerinde kepeklenme meydana gelir. Saç diplerinde oluşan bu kepeklenmeyi evde hazırlayacağınız yöntemlerle kolayca yok edebilirsiniz. Peki kepek nasıl geçer ve kepekli saça ne iyi gelir? En hızlı ve en etkili kepek gideren yöntemler neler? Soruların yanıtı yazımızda.

Kepek basit bir saç problemi gibi görünse de kişinin saçlarının kirli ya da bakımsız görünmesine sebep olur. Hem kadınlarda hem de erkeklerde görülebilen, beyaz ve gri cilt pullarının saç derisinde ya da saçın üzerinde görünmesine neden olan kepek, her iki kişiden birinde görülüyor. Yapılan araştırmalar cildin alt kısmında yeni hücreler oluştukça, üst yüzeye yani hava ile temas eden yöne doğru ölü hücreler itilir. Bu doğal süreç sırasında, yıkanırken su ile dökülen ölü deri hücreleri, göz ile görülmez. Fakat herhangi bir nedenden dolayı bu döngü bozulduğunda ve hızlandığında, ölü deri hücreleri saç köklerinde birikmeye başlar ve kepeğin oluşmasına neden oluyor.

Kuru şampuan nedir ve nasıl kullanılır? Evde kuru şampuan nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERKuru şampuan nedir ve nasıl kullanılır? Evde kuru şampuan nasıl yapılır?

Pul pul dökülen kepekler rahatsız edici görüntüye de sebep olduğu için mutlaka kısa sürede tedavi edilmesi gerekiyor. Bitkisel karışımlarla kepekleri evde giderebilirsiniz. Sizler için saçta oluşan kepeklenmeyi gideren ev yapımı tarifleri listeledik…

EN ETKİLİ KEPEK GİDEREN 5 YÖNTEM

  • - 1 yemek kaşığı elma sirkesini bir bardak su ile karıştırın. Saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. 1 saat beklettikten sonra durulayabilirsiniz. Bu yöntemi haftada 2 defa düzenli olarak yapmalısınız.
  • - 1 kase yoğurdu çırpın, saçlarınızın diplerine sürüp 15 dakika bekletin. Organik bir şampuan ile durulayabilirsiniz.

  • - Şampuanınızın içerisine bir yemek kaşığı karbonat ekleyerek kepekleri yok edebilirsiniz.
  • - Katı Hindistan cevizi yağını avucunuzda ısıtın ve saç diplerinize masaj yaparak uygulayın.

  • - Kuru saç derilerinize parmak uçlarınızla çam terebentin yağını sürün. 2 saat beklettikten sonra ılık su ile durulayabilirsiniz.
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 9

Şu kg dudu it dfg 6 ay önce

Blendax

meral 1 yıl önce

Kepekten çok çektim kıyafetlerim de bile üzerine kar yağmış gibi çirkin bir görüntü oluyordu likit keratin kullanmaya başladıktan sonra saç derimde kaşıntı kepek ve kızarıklık hiç kalmadı saç köklerim de ve kıyafetlerimde olan o kötü görüntüden de tamamen kurtuldum.

şakir 2 yıl önce

para veren firma olursa yorumlarda reklamını yaparım helin, defne ve irem gibi...

Toplam 7 beğeni

helin 3 yıl önce

hep kepek problemi yaşıyordum. arkadaşım Zigavus un şampuanını önerdi. Düzenli olarak kullandım. Etkisini hemen gördüm. Herkese tavsiye ederim.

Toplam 5 beğeni

Reklamkar 1 yıl önce

Sebamed in yanından geçemez boşuna reklam yapmayın

Toplam 0 Beğeni

helin 2 yıl önce

merhabalar helin peki hangi şampuan

Toplam 0 Beğeni

defne 3 yıl önce

kepek problemi için Zigavus un kepek şampuanını öneririm. Kesinlikle işe yarıyor.

Toplam 2 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun