Kuru şampuan nedir ve nasıl kullanılır? Evde kuru şampuan nasıl yapılır?

Saçlarınızı yıkayacak vaktiniz olmadığında ya da yağlı görüntüsünü ortadan kaldırmak istediğinizde kolay bir çözüm arıyorsanız kuru şampuanlar ideal bir seçenek olabilir. Son yıllarda kadınların adeta günlük kurtarıcı olarak sık sık kullandıkları kuru şampuan hakkında tüm bilinmeyenleri sizlerle paylaşıyoruz. Kuru şampuan nedir ve nasıl kullanılır? Evde kuru şampuan nasıl yapılır? Gelin birlikte inceleyelim...

Kuru şampuan, çok eski yıllarda saç kepeklenmesinin önüne geçmek için kullanılsa da ülkemizde büyük bir ilgi görmeye başladı. Kuru şampuanlar, hem tempolar içerisinde iş hayatı olanların, hem de saçında yağlanma problemi olan insanların kurtarıcısı haline geldi. Kullanıldığı takdirde bir dakikadan daha kısa bir süre içerisinde suya gerek kalmadan temiz, canlı ve yeni yıkanmış gibi bir saça sahip olayı sağlamaktadır. Kuru şampuan saça temiz bir görünüm kazandırmakla beraber, saça hacim de kazandıran bir üründür. Pudralı yapısı bulunan kuru şampuanlar bu sayede saç derisinin ürettiği yağı emer. Genelde sprey şeklinde olan kuru şampuanlar, saç derisine 15 cm uzaklıktan püskürtülerek kullanır.

kuru şampuan nedir

kuru şampuan nedir

Kuru şampuanın olumsuz yönlerinden biri, düzgün yıkama gerçekleştirilmediğinde saç diplerinizde birikmeler ile sonuçlanacağından; foliküllerin tıkanmasına ve zamanla bu sorunun ilerlemesine neden olabilir. Bu sorunu önlemek için saçınızın ağırlığına göre yıkama sürenizi belirlemeniz ve düzenli olarak yıkamanız gerekir.

PEKİ KURU ŞAMPUAN NASIL KULLANILIR?

Saçınızın karışık olmaması için öncelikle saçlarınızı tarayın.

- Saçlarınızı tutam tutam ayırıp diplerine en az 15 cm uzaklıktan kuru şampuanı sıkın.

- Kuru şampuanın saçınızdaki yağı emebilmesi için 4-5 dakika bekledikten sonra saçlarınızı öne atıp iyice ellerinizle diplerini karıştırın. 

Kuru şampuanların yağı emmesi dışında hacim verme özelliği de vardır bu sayede saçınızdaki yağı emdikten sonra saçınız hiç yağlanmamış gibi hacimli ve temiz kokabilir.

KOZMETİK DÜNYASINDAKİ EN İYİ KURU ŞAMPUAN HANGİSİDİR?

KURU ŞAMPUAN NASIL KULLANILIR

KURU ŞAMPUAN NASIL KULLANILIR

EVDE KURU ŞAMPUAN NASIL YAPILIR?

MALZEMELER
 
Yarım çay bardağı mısır nişastası
Yarım çay bardağı tatlandırılmamış kakao tozu
Yarım çay bardağı tarçın

kuru şampuan kullanırken nelere dikkat edilir

kuru şampuan kullanırken nelere dikkat edilir

YAPILIŞI VE UYGULANIŞI

Malzemelerin hepsini iyice kasede karıştırın. Bu karışımı cam bir kavanozda hava almayacak şekilde uzun süre saklayabilirsiniz.
 
Karışımı allık veya pudra fırçasıyla saç diplerine sürün.

Saçınıza uyguladıktan sonra tarakla tarayın. Bu sayede saçınızın her bölümüne dağılmasını sağlayabilirsiniz.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

hilal 4 yıl önce

hiç duymadım daha önce kullanan tavsıye eden varmı

hilal 4 yıl önce

hiç duymadım daha önce kullanan tavsıye eden varmı