Bahar aylarında cilt bakımı nasıl yapılır? Bahar aylarında cilde ne sürülür?

Bahar ayları cildimizi ve vücudumuzu yenileyebileceğimiz en ideal aylardır. Uzmanların da sık sık bahar aylarında cilt bakımına yaptığı uyarılar doğrultusunda evde bahar bakımı nasıl yapılması gerektiğini ve bahar aylarında cilt bakımında nelere dikkat edilmesi gerekiyor sizlerle paylaşıyoruz.

Bahar aylarının gelmesiyle beraber cildimizin de ihtiyaçlarında birtakım farklılaşmalar meydana geliyor. Kış aylarında soğuk hava ve rüzgar gibi etkenlere maruz kalan cildimiz mevsim geçişlerinde oldukça yorulmuş oluyor. Bahar aylarıyla birlikte cildin sağlıklı ve canlı görünümüne kavuşabilmesi için cilt bakımı ve beslenmeye dikkat etmek önemli. Özellikle cildimizin bahar aylarında diğer aylara nazaran mevsim koşullarına daha fazla reaksiyon göstermesinden dolayı cilt bakımı oldukça önemli bir hal alıyor. Cilt bakımını ihmal etmemenin yanında beslenme tarzınızı da sağlıklı hale getirmek cilt güzelliğinin en önemli sırları arasında. Avrasya Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Hatice Deniz Yardımcı, cildinizi bahara hazırlamanın ipuçlarını anlatıyor. Peki bahar aylarında cilt bakımı nasıl yapılır? Bahar aylarında cilt bakımı yaparken nelere dikkat etmek gerekir? Tüm detaylar yazımızda...

Baharda cilt bakımı nasıl yapılır

Baharda cilt bakımı nasıl yapılır

  • BAHAR AYLARINDA NEMLENDİRİCİNİZİ DEĞİŞTİRİN

Sağlıklı ve parlak bir cildin en önemli kuralı dengeli bir nem oranıdır. Kış mevsiminin zorlu hava koşulları cildi hem içten hem dıştan etkileyerek yıpratıcı bir etki bırakır. Özellikle de soğuk ve kuru hava, cildin kuruyarak tahriş olmasına yol açar. Soğuk havaların etkisiyle nemini yitiren, kuruyan ve çatlayan cildin ihtiyaç duyduğu bakımı sağlamak için nem oranını sağlamak gereklidir. Bunun için cilt tipine uygun ürünlerden yararlanabilir aynı zamanda doğru besinlerle dıştan yapılan bakımı içten de destekleyebilirsiniz.

  • PEELİG YAPMAYI İHMAL ETMEYİN

Peeling, ciltteki ölü derileri kısa sürede gideren en etkili yöntemlerden biridir. Ölü deriler ise kışın soğuk havadan kuruyan ciltlerde daha fazla görülür. Siz de bahar aylarında cildinizi yenilemek ve tazelemek istiyorsanız mutlaka haftada bir kez peeling yapın.  Düzenli olarak peeling yapmak, cilt güzelliği ve sağlığı için oldukça önemlidir. Bunun için profesyonel bir bakım tercih edebileceğiniz gibi, ev yapımı peeling tarifleri de büyük ölçüde yardımcı olacaktır. Burada dikkat etmeniz gereken nokta, sivilceli bir cildiniz varsa; peeling yerine hafif yapılı maskeleri tercih etmenizdir. Cilt tipinize uygun peeling seçimi ile cildiniz baharda daha parlak, daha canlı ve ışıl ışıl olacak

bahar aylarında cilt bakım önerileri

bahar aylarında cilt bakım önerileri

  • BOL BOL SU İÇİN!

Su içmek cildinize yapabileceğiniz en iyi bakım bol bol su içmek olacaktır. Su vücut, cilt ve saç sağlığınız için gerçekten de çok değerlidir. Vücudun en temel besin kaynağı olan su, yeterli alınmadığında cilt de sağlığını ve güzelliğini kaybetmeye başlıyor. Daha taze, daha genç, ışıltılı ve canlı bir cilt görünümü elde etmek istiyorsanız; her gün mutlaka en az 2 litre su içmelisiniz. Yeterli su tüketimi; cildinizin ve organlarınızın ihtiyaçlarını karşılıyor. Bununla birlikte, cildin erken yaşlanmasını önlüyor ve ciltteki nem kaybını önemli ölçüde engelliyor.

Ramazan ayı ev dekorasyon önerileri nelerdir? En güzel Ramazan ayı ev süslemeleri

İLİŞKİLİ HABER

Ramazan ayı ev dekorasyon önerileri nelerdir? En güzel Ramazan ayı ev süslemeleri
2024 Ramazan ayına özel! Dışarıda sahur yapacaklar için bütçe dostu kombin ve stil önerileri

İLİŞKİLİ HABER

2024 Ramazan ayına özel! Dışarıda sahur yapacaklar için bütçe dostu kombin ve stil önerileri
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 7

burcu 3 yıl önce

kahve peelingini yapıyorum ve günlük olarak Zigavus cilt temizleme toniğini kullanıyorum tavsiye ederim

tuba 3 yıl önce

bende zigavus cilt temizleme jeli ve toniğini kullanıyorum başarılı ve isteği karşılıyor öneririm

meltem 3 yıl önce

Zigavuz beyaz kil maskesini tavsiye ederim gerçekten başarılı

Toplam 1 beğeni

şerife 3 yıl önce

zigavus beyaz kil maskesinden çok memnun kaldım herkeze önerimdir

şükran 3 yıl önce

Zigavus cilt temizleme jelini ve toniğini kullanıyorum başarılı ürünleri var çok memnunum

Yorumların Tümünü Okuyun