Kirpikler için doğru fırça nasıl seçilir?

Dünyanın en iyi maskarasını kullansanız bile fırçası güzel olmadıktan sonra beklediğiniz o etkiyi veremez. Peki hangi ihtiyaca göre hangi fırça tipi seçilmeli?

İşte kirpiklere uygun maskara seçmenin püf noktaları...

Kalın fırça

Kirpikleriniz de hacimli bir görüntü istiyorsanız, kalın ve sık aralıklarla kaplı maskara fırçalarını tercih edebilirsiniz. Bu tip fırçalar yoğun aralıklarla dizili kılları sayesinde tüpteki ürünü güzelce alır ve kirpikleri kavrayarak dağıtır. 

İnce fırça

Kirpiklerinizin daha uzun olmasını istiyorsanız, ince fırçalı maskaraları tercih edebilirsiniz. İnce yapılı fırçalar kirpikleri kökten uca kavrayarak uzatır. 

Kıvrımlı fırça

Kirpiklerinizi boyu birbirine eşit değilse kıvrımlı fırçaları kullanabilirsiniz. Bu tip fırçalar bütün kirpikleri aynı boya getirmeye yardımcı olur. 

Huni şeklindeki fırçalar

Kirpiklerde daha dolgun ve tek tek ayrılmış bir görüntü istiyorsanız, huni şeklindeki fırçaları tercih edebilirsiniz. Fırçanın üstteki inci ucu kirpik köklerine kolayca uzanarak uzatır, geniş kısmı ise daha dolgun ve dramatik bir görünüm sağlar. 

Kum saati şeklindeki fırça

Maskara uygularken kat kat ürün sürmeyi seviyorsanız, kum saati şeklindeki fırçaları tercih edebilirsiniz. Bu tip fırçalar şekli sayesinde kat kat uygulamaya uygundur ve kirpiklerde topaklanma yapmaz. 

BİR YORUM YAPIN 0