Saç yağlanmasına iyi gelen doğal yöntemler

Saçların yağlanması birçok kadının dert ettiği bir sorundur. Bu sorunu çözmek elinizde. Evde alacağınız önlemlerle saçlarınızı yağlardan kurtarabilirsiniz.

Saç yağlanması birçok kişinin muzdarip olduğu bir sorundur. Saçların biraz yağlı ve nemli olması gerekir ama bunun fazlası estetik olarak kötü bir görüntüye sebep olur.

Bunun engellemek için bazı yöntemler kullanılabilir.

İşte o yöntemler:

Elma sirkesi:

Saç yağlanmasında elma sirkesi en çok işe yarayan yöntemlerdendir. Saçlarınızı her yıkadığınızda elma sirkesi ile durularsanız saçlarınızın daha az yağlandığını göreceksiniz.

Limon suyu:

Yağlı saçlar için en faydalı yöntemlerden biri de limon suyudur. Limon suyu saç derisini tedavi ederken saçların yağlamasını engeller.

Nane yaprağı:

Bir avuç nane yaprağını bir bardak sıcak suyun içinde demleyin ve her zaman kullandığınız bir şampuanın içine koyun. Kısa sürede farkı göreceksiniz.

Yumurta sarısı:

Yumurta sarısı da saç yağlanma soruna iyi gelmektedir. Hafta bir kez saçlarınıza yumurta sarısı ile maske yaparsanız yağlardan kurtulabilirsiniz.

Karbonat:

Bir litre suya 3 çorba kaşığı karbonat koyun ve saçlarınıza uygulayın. Bu işlemi 2 günde bir yapın saçlarınızda yağ oranının azaldığını göreceksiniz.

Kına:

Kınanın saça faydalarını bilmeyen yoktur. Kına saça parlaklık ve hacim kazandırırken saçınızın yağlanmasını da önler. 4 çorba kaşığı kınanın içine 2 çay kaşığı limon ekleyin ve saçınıza sürün, farkı göreceksiniz. 

BİR YORUM YAPIN 1

Harezmi 4 yıl önce

Merhaba benim de saçlarım çok fazla yağlanır yukarıda bahsedilen çoğu maskeyi denedim yine de saçlarım eskisi gibi olmaya devam etti en son liquid yağlanan saç bakım setini kullanmaya başladım zamanla saçlarımın yağ oranı dengelendi memnun kaldım işe yarıyor :)

Toplam 1 beğeni