Gözleri büyük gösteren makyaj teknikleri

Gözlerinin ön planda olmasını isteyen kadınlar için makyajla yapılabilecek teknikleri araştırdık. İşte gözleri büyük gösteren makyaj teknikleri....

Makyaj ile yapılan teknikler çok önemlidir. Örneğin doğru makyaj tekniği ile küçük gözlerinizi olduğundan daha büyük gösterebilir, hatta dikkat çeken bir göz makyajı yapabilirsiniz. İşte gözleri büyük gösteren makyaj teknikleri...

1-Eyeliner sürmek

Göz kapakları düşük olan kadınlar eyeliner sürmemelidir. Bu yöntem gözlerinizi olduğundan daha küçük gösterir. Eğer 'eyelinersız makyaj olmaz' diyorsanız, gözlerinizin ortasından başlayarak sona doğru incecik bir çizgi halinde sürebilirsiniz.

2- Maskara 

Küçük gözlerinizin ortaya çıkmasını istiyorsanız kirpiklerinizin orta kısımına yoğun maskara uygulayın. Uzun ve kıvrımlı kirpikler gözlerinizi daha açık ve büyük gösterecektir.

3- Kaş

Kalın kaş her zaman gözlerinizi olduğundan daha büyük gösterir. Kaşınızı aynı tonda bir far ile boşlukları doldurup, kaş tarağı ile aşağıdan yukarıya doğru tarayıp tamamlayabilirsiniz.

4-Far seçimi

Farınızın seçimi açık tonlardan yana olmalıdır. Açık gri yada ışıltılı açık kahve tonları ideal bir seçim olacaktır.

5-Göz altı kapatıcısı

Gözünüzün altında morluklar ya da kahverengi halkalar varsa bunları mutlaka kendi teninizden bir ton açık renk kapatıcı ile kapatmalısınız. Bu yöntem aydınlık bir göz çevresi sağlamanıza yardımcı olur.

6- Göz içine kalem 

Son olarak dikkat çeken bir göz makyajı istiyorsanız mutlaka gözünüzün iç kısmına beyaz bir göz kalemi sürmelisiniz. 

Alişan'ın berber macerası güldürdü

İLİŞKİLİ HABER

Alişan'ın berber macerası güldürdü
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0