Makyaj bazı nedir? Nasıl kullanılır?

Her kadın makyaj yapmayı sever ancak bazı kadınlar için makyaj yapmak zorundalıktır. Bulunduğunuz ortamda her an bakımlı görünmeniz gerekiyorsa makyaj bazı tam size uygun bir üründür. Makyaj bazları makyajın kalıcı olmasın sağlar ve cildin üzerinde koruyucu bariyer oluşturarak doğal bir cilt görüntüsü elde etmenizi sağlar. Peki makyaj bazı nasıl kullanılır?

Makyaj yaparken önemli olan malzemelerden bir tanesi de makyaj bazı olarak değerlendirilmektedir. Doğal bir cilt elde etmek için önemli bir konumda yer alan makyaj bazı aynı zamanda iyi bir kapatıcı ile iyi bir nemlendirici özelliğini de bünyesinde barındırmaktadır. Koruyucu bir özelliğe de sahip olması ile bilinen makyaj bazı koruyucu bir bariyer olarak da adlandırılmakta olup; farklı cilt yapılarına göre değişkenlik gösteren malzemeler arasında da yer almaktadır.

makyaj bazı

makyaj bazı

MAKYAJ BAZI NEDEN KULLANILIR?

* Makyaj bazları cilt üzerindeki ton farklılıklarını giderir, cildin her bir köşesinin aynı tonda olmasına yardımcı olur.

* Makyajın ömrünü uzatır, cildiniz kadifemsi bir görüntüye sahip olur.

* Akne, siyah nokta, sivilce ve leke gibi cilt kusurlarını kapatır.

* Makyaj ürünlerinin performansını ve kalıcılığını arttırır.

* Makyaj bazlarının nemlendirici içerikli olanları cildi nemlendirir ve kuru cildi aydınlatır, yağlı ciltte parlamayı engeller.

makyaj bazı

makyaj bazı

MAKYAJ BAZI NASIL KULLANILIR?

Makyaj bazı uygulamanın en önemli püf noktası: En ince ve az şekilde, sadece gerekli yerlere uygulama yapmaktır. 

Örneğin matlaştırıcı bazı, yüzünüzde parlayan, çabuk yağlanan yerlere; yeşil bazı ise sadece kızarık olan yerlere uygulamalısınız. Tüm yüzünüzde aynı sorun varsa, elbette yüzün tamamına uygulama yapabilirsiniz. 

Makyaj bazını temiz cildinize uygulamalısınız. Eğer cildiniz çok kuruysa bazın nemlendirme özelliği yeterli olmayabilir. Bu durumda bazınızı kullanmadan önce yüzünüzü nemlendirin. Yüzünüzün nemlendiriciyi tam olarak emdiğine emin olduktan sonra bazınızı yüzüne dairesel hareketlerle sürebilirsiniz. İster fırça yardımı ile ister süngerle yada parmak uçlarınızla sürebilirsiniz. Göz altları çok ince bir tabakaya sahip olduğundan ürünü göz altına kullanmaktan kaçının. Makyaj bazı ne kadar ince sürülürse o kadar iyi olacaktır. Makyaj bazınızı sürdükten sonra makyaja geçmeden 3-4 dakika kadar bazınızın kurumasını beklemelisiniz.

makyaj bazı

makyaj bazı

Makyaj bazının bir diğer artısı cilt ayrımı yapmamasıdır. Her türlü cilt tipinde kullanılabilir. Eğer cildiniz yağlı ise cildinizdeki parlamaları önler. Eğer kuru bir cilde sahipseniz cildinize verdiği nem sayesinde makyajınızda topaklanma olmaz, cilt kadifemsi bir görünüm kazanır. Makyaj bazları marka marka ve kalite kalite değişmektedir. Makyaj bazı ne kadar iyi olursa, makyaj o kadar kusursuz görünür. Bunun tam tersi eğer makyaj bazınız kötü ise iyi yaptığınız bir makyajda kötü görünüm kazanacaktır. Bu yüzden imkan varsa bazınızın kaliteli, iyi bir marka olması önemlidir. Makyaj bazı her ne kadar makyajınızı kusursuzda gösterse, her kozmetik gibi mutlaka gözenekleri kapar, cildinizi yorar. Bu sebeple eğer cildinizde çok fazla leke yada kusurlu bölge yoksa primerı gündelik kullanım yerine özel zamanlarda kullanmayı tercih edebilirsiniz.

BİR YORUM YAPIN 0