Hayali makyaj nasıl yapılır? Doğal ve ışıltılı görünüm için...

Ağır ve gösterişli makyajlar artık yerini doğal ve hiç yokmuş hissi veren makyajlara bıraktı. Doğal görünümün oldukça revaçta olduğu bugünlerde 'no makeup' şeklinde de adlandırılan hayali makyaj nasıl yapılır? İşte, hafif makyajla doğal bir görünüme sahip olmanın formülü...

Cilt Temizliği ve Nemliliği İlk Adımınız Olsun!

Doğal ve güzel bir görünüme sahip olmanın ilk adımı makyajdan evvel güzel bir şekilde temizlenmiş ve nemlendirilmiş bir cilttir. Cildinizi düzenli olarak temizlemeli ve sağlıklı cildin temelini atmalısınız.

Doğal ve sağlıklı bir cilt için diğer altın kural iç temizliktir. Bu da demek oluyor ki dışarıdan olduğu kadar içeriden de sağlıklı beslendiğiniz takdirde cildiniz parlayacaktır. Öte yandan diğer önemli faktör düzenli ve yeterli uykudur. Cildin yenilenmesi ve kendini onarması için günde en az 7 saat uyumak gerekiyor. 

Göz çevresi özellikle ilerleyen yaşlarda en çok makyaj uygulamasına ihtiyaç duyulan bölgedir. Kat kat kapatıcılar yerine doğal yollarla ya da krem ve serum bakımı ile göz altlarınızı diri tutabilirsiniz. 

Rutin bakımınıza eklemeniz gereken en önemli adım cildi iyi bir şekilde nemlendirmektir. Gece ve gündüz olmak üzere cildinizi sürekli surette yaşınıza ve cildinize uygun nemlendirici ile nemlendirmelisiniz. 

Cilt tipinize uygun olan malzemeyi seçerek düzenli olarak peeling yapmalısınız. 

Hayali Makyaj Nasıl Yapılır?

1. İlk adım olarak cildinizi güzelce nemlendirip 10-15 dakika beklemelisiniz ki nemlendirici cilde güzelce geçsin.

2. Cilt tonunu eşitlemek ve ışıltıyı yakalamak için hafif bir BB, CC krem yahut ince bir fondöten uygulaması yapıyoruz. Kapatıcı ürününüzü mutlaka fırça yahut nemli sünger ile uygulayın.

3. Sonrasında göz kapaklarına astar far uygulamasını yapın. Şeftali gibi nude tonlar doğal görünümünüze destek olacaktır. 

4. Kat kat far uygulaması yapmayın. Ten rengi bir astar ve uçuk başka bir ton ile far uygulamasını bitirin.

5. Gözlere kesinlikle eyeliner uygulamıyoruz. Göz kalemi ile göz kapaklarının içine ve kirpiklerin dibine incecik bir karartı veriyoruz. Bu şekilde hem simsiyah görüntüden kaçacak hem de gözlerinizin iri görünmesini sağlayacaksınız.

6. Kurumuş bir rimelle ya da peçete ile fazlalığını aldığınız rimel ile kirpiklerinizi hafif dolgun ve uzun gösterin. Kaş kaleminiz ya da farınız ile kaş aralarına hafif doldurma işlemi yapın çerçeve oluşturmaktan kaçının.

7. Dudaklarınıza kendi renginden bir ruj sürerek makyajınızı tamamlayın. 

BİR YORUM YAPIN 0