Asyalı kadınların güzellik sırrı

Asyalı kadınların güzelliğinin en önemli etkeninin pirinç maskesi olduğunu biliyor muydunuz? İşte Asyalı kadınların cilt bakım maskesi olarak kullandığı pirinç maskesi tarifi...

Yüzyıllardır Asyakadınların güzellikleri için pirinçten faydalandıklarını biliyor muydunuz? Pirincin içerisindeki para aminobenzoik asit, ferulik asit ve allantoin maddeleri, cildi güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı korurken aynı zamanda cildi onarır, cildin beyazlamasını sağlayarak cilt lekelerini ortadan kaldırır ve cildi sıkılaştırarak kırışıklıkların azalmasını yardımcı olur.

İşte Asyalı kadınların uyguladığı pirinç maskesi tarifi:

MALZEMELER:
-
 1 avuç pirinç unu,
1 çay bardağı su,
Tabak ve kaşık,
Karışımı sürmek için bir fırça

YAPILIŞI:
Öncelikle pirinç ununu tabağa koyup yavaş yavaş sütü ilave ederek karıştırın. Maske kıvamına gelinceye kadar sütü eklemeye devam edin. Oluşan bu karışımı cildinize fırça yardımıyla uygulayın. 20-30 dakika kadar bu şekilde bekleyin ve ardından ılık su ile durulayın.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

isimsiz 5 yıl önce

Su diyip sütle tarifi anlatmanız ?

Toplam 7 beğeni