Kestanenin cilde faydaları nelerdir? Kestaneden cilt maskesi yapımı

Kış aylarında tüm caddeleri saran mis kokusuyla 7'den 70'e herkesin severek yediği aynı zamanda mevsiminin sağlıklı besinleri arasında yer alan kestanenin cilde birçok faydası olduğu ortaya çıktı. Uzmanların araştırmaları sonrasında cildi beslediği ortaya çıkan kestanenin bilinmeyen faydalarını bugünkü haberimizde bulabilirsiniz.

Sokak lezzetlerinin başında gelen kestane, tam bir lif, mineral, iyi yağ asitleri, vitamin, besleyici ve antioksidan deposudur. Kışın en çok tercih edilen besinler arasında listenin başında yer alan kestane, vücut sağlığı açısından birçok faydası bilinse de cildi güzelleştirdiğini ve kusursuz hale getirdiğini de biliyor muydunuz? Son yapılan araştırmalara göre her gün tüketilen 1 tane kestane ya da düzenli olarak yapılan kestane maskesi birçok cilt problemini ortadan kaldırıyor. Kokusu ve hafif lezzetiyle küçük büyük demeden herkesi akşam çay saatinde bir araya toplayan kestane, kozmetik dünyasının da dikkatini çekmeyi başardı.

Kestanenin faydaları

Kestanenin faydaları

Kestane kaç kalori? Kestanenin faydaları neler? Kestane diyette yenir miİLİŞKİLİ HABERKestane kaç kalori? Kestanenin faydaları neler? Kestane diyette yenir mi

KESTANENİN CİLDE FAYDALARI NELER?

- Kestane içerisinde bulunan mineraller sayesinde ciltteki ödemi veya şişkinlikleri kolayca indirir. Kestaneyi püre haline getirip şiş bölgeye uyguladığınızda kısa sürede değişimi fark edeceksiniz.

- Yeterli miktarda tüketilen kestane, vücuttan toksinleri atarak cildin genç ve parlak görünmesine yardımcı olur. Özellikle detoks etkisi sayesinde serbest radikallerle savaşarak ciltteki yorgun görünümü ortadan kaldırır.

- Güzellik uzmanlarından alınan bilgilere göre; cildin alt tabakasında bulunan elastik özelliğin güçlenmesini sağlayan kestane, cildin yaşlanmasını geciktiriyor.

- İltihap önleyici bir besin kaynağı olan kestaneden cilt bakı maskesi yaparak sivilcelerin kolayca kurumasını sağlayabilirsiniz.

- Uzman doktorların kızamık sonrasında kalan lekelerin giderilmesi için kullanılmasını uygun gördüğü de alınan bilgiler arasında.

Kestane

Kestane

CİLDİ NEMLENDİREN KESTANE MASKESİ TARİFİ

MALZEMELER

1 cezve kadar su
3 adet çiğ kestane
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı badem yağı
1 çay kaşığı kadar süt

YAPILIŞI VE UYGULANIŞI

Kestaneleri cezvede kaynayan suyun içerisinde haşlayın. Daha sonra kestaneleri püre haline getirin. Diğer malzemeleri de ilave ederek güzelce karıştırın.

Parmak uçlarınızla cildinize masaj yaparak 15 dakika boyunca uygulayın.

Ilık su ile durulayabilirsiniz.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0