Gençlik aşısı nedir? Gençlik aşısını nasıl uygulanır? Gençlik aşısının zararlı mı?

Son dönemde popülaritesi artan ve şikayetler gelmeye başlayan "gençlik aşısına" olan ilgi oldukça fazla. Görünüşte kolay ve sağlıklı bir yöntem gibi düşünülse de merdiven altı uygulamalarda adeta hayati tehlike oluşturan gençlik aşısı hakkında merak edilen soruları sizler için araştırdık.

Gençlik aşısı ytüz seklinin dengeli volümetrik yapılandırılmasında kullanılan cilt altına kolaylıkla yerleşerek deforme olan dokuları destekliyor, hacim kazandırıyor. Cilt üzerinde zamanla deforme olan, çöken, kırışan dokuları destekleyerek ve hacim kazandırarak sonuçta doğal bir görüntü elde etmenizi sağlayan gençlik aşısı, kırışıklık, sarkma ve deformasyonların giderilmesinde uygulanan tedavi yöntemidir. Diğer bir adıyla H-100, yaşlanmaya karşı mücadele için kullanılan en etkin formüllerden birisi olan gençlik aşısı gün geçtikçe popülaritesi artıyor. Mezoterapi iğnesi denilen çok küçük ve ince iğnelerle enjeksiyon şeklinde yapılan bu yöntem, uygulamadan 2-5 gün sonra ciltte canlılık, parlaklık, kırışıklıklarda hafifleme ve gerginlik sağlamaktadır. 

GENÇLİK AŞISI NASIL UYGULANIR?

Gençlik aşısı uygulamalarının standart bir protokolü yoktur, tamamıyla doktorun hastanın ihtiyacı karşısındaki oluşturacağı tedavi protokolüne göre uygulanmaktadır. Ancak genel uygulama 10-15 gün arayla 2-3 seans şeklindedir. İşlem, iğnelerle yapıldığından, hasta rahatsızlık hissetmesin diye uyuşturucu krem uyguladıktan sonra enjeksiyon yapılır. İşlemden sonra uygulama bölgesinde hafif şişlikler, kızarıklıklar ve nadiren morluklar görülebilir. Bu rahatsız edici görüntü 2-3 gün sürebilir. Gençlik aşısının etkisi, kendini 2-5 gün içinde canlılık, parlaklık şeklinde göstermeye başlar. Bazı durumlarda özellikle cildi aşırı kuru olan hastalarımızın ağızdan da hyaluronik asit tabletler kullanması önerilebilir. İkinci günden sonra ciltte nem miktarının arttığı, cildin tonusunun daha sağlıklı bir hale geldiği gözlenebilir.

GENÇLİK AŞISI KAÇ YAŞINDAN İTİBAREN UYGULANABİLİR?

20′li yaşlardan itibaren Hyaluronik asit azalmaya başlamaktadır. 35 yaşından sonra ise bu azalma hızlanmaktadır. Hyaluronik asitin azalması ile birlikte ciltte hidrasyon ve volüm desteği gerekir. Hastalık yoktur hasta vardır felsefesi estetik dünyasında da geçerlidir. 

GENÇLİK AŞISI YÜZÜN HANGİ BÖLGELERİNDE TERCİH EDİLİR?

Belirli bir yaştan sonra, hyaluronik asit ve kollajenin azalması ile birlikte yüzde sarkma ve volüm kaybı başlar. Özellikle elmacık kemikleri çevresinde volüm kaybı ve göz altından aşağıya doğru torbalanma sonucu zaman ve yer çekiminin etkisiyle, yüzde sarkmalar başlar. Sarkma ile birlikte, yüz ifadesi asık ve yorgun gözükür.

GENÇLİK AŞISININ YAN ETKİLERİ VAR MIDIR?

İçeriğinde alerjik reaksiyona sebep olabilecek nükleik asit ve protein bulunmadığı için güvenilirdir. Yan etkisi yok denecek kadar azdır.

İşlem sonrası dönemde önerilen bol su tüketimi önerilir. Varsa sigara ve alkol tüketiminin azaltılması, güneş koruyucu kremler kullanılması başlıca dikkat edilecek hususlardır.

GENÇLİK AŞISININ KALICILIK SÜRESİ NE KADARDIR?

Gençlik aşısı kalıcılığının hacim etkisi ortalama 6 ay, hidrasyon, parlaklık ve elastikiyeti arttırma desteği ortalama 12 ay sürmektedir.

Bebeklerde kanguru kaç aylıkken kullanılmalı? Kız ve erkek bebeklerde kanguru kullanımı

İLİŞKİLİ HABER

Bebeklerde kanguru kaç aylıkken kullanılmalı? Kız ve erkek bebeklerde kanguru kullanımı
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0