En etkili zonayı geçiren eczanedeki kremler 2024! Gece yanığına iyi gelen kremler

Zona hastalığı oldukça ciddi bir cilt hastalığıdır. En çok da dinmek bilmeyen ağrıları ile bilinmektedir. Zona hastalığına halk arasında gece yanığı da denmekte ve bu isim ile bilinmektedir. Bugün sizlere en etkili zonayı geçiren eczanedeki kremler hakkında bilgi vereceğiz.

Herpes zoster adıyla tıbbi kaynaklarda ifade edilen zona hastalığı, döküntü meydana getiren bir tür deri problemidir. Varicella zoster virüsünden kaynaklanan zona, ağrı ve kaşıntı oluşturan aynı zamanda duyusal sinir hücrelerini tutan bir rahatsızlıktır. Gece yanığı olarak da bilinen zona, ciltte yanma ve ağrı yapabilir. Bunu döküntü ve beraberinde içi sıvı dolu kırmızı kabarcıklar izler. Böyle durumlarda zona kremi kullanarak oluşan semptomları giderebilir cildi rahatlatabilirsiniz.

Zona hastalığı genellikle yüzde, kollarda, boyunda, baş bölgesinde, göğüste, sırt bölgesinde ve ağırlıklı olarak da yüzde ortaya çıkabilmektedir. Zona hastalığı ortaya çıktığı bölgelerde cildin ciddi anlamda tahriş olmasına sebep olur. Zona hastalığının meydana geldiği bölgelerde ciddi şekilde yanma, zonklama, batma ve şiddetli ağrı ortaya çıkmaktadır.

PEKİ ZONAYA İYİ GELEN EN ETKİLİ ECZANEDEKİ KREMLER HANGİSİ?

  • Virosil krem
  • Zovirax Forte krem
  • Hernovir krem
  • Caladryl krem

1) Virosil krem / 69,06 TL

Virosil krem

Virosil krem

Virosil krem genel olarak ciltteki çeşitli virüsleri gideren bir üründür.  Bu krem, herpes virüsünden kaynaklanan cilt semptomlarını tedavi etmek için kullanılan antiviral bir ilaçtır.

2) Zovirax Forte krem / 205,61 TL

 Zovirax Forte krem

Zovirax Forte krem

Zovirax krem, aktif bileşen olarak asiklovir etken maddesi içerir. Asiklovir, antiviral ilaçlar grubuna aittir. Bu krem, dudaklarda ve yüzdeki uçukları tedavi etmek için kullanılır. Uçuk, herpes simpleks virüsü ile enfeksiyondan kaynaklanır. Bu krem vücudunuzdaki herpes simpleks virüs enfeksiyonunu ortadan kaldırmaz ve bu nedenle herpesin geri gelmesini engelleyemez.

3) Caladryl krem / 449,00TL

Caladryl krem

Caladryl krem

Kaşıntı ile belirlenen alerjik deri lezyonlarının tedavisinde endikedir. Temas dermatiti, kozmetiklerin sebep olduğu alerjik, ürtiker, böcek ve arı sokması hallerde, kızamık herpes zoster ve su çiçeğindeki cilt lezyonlarına uygulanarak fayda sağlar. Güneş yanığı, rüzgar ve yağmurun sebep olduğu cilt tahrişlerinde kullanılır.

Yasemin.com ailesi olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz... Kullandıktan sonra mutlaka yorum yapın! 

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0