Douyin makyajı nedir? Douyin makyajı nasıl yapılır?

Asya'dan etkilenilen Douyin makyaj trendi gün geçtikçe sosyal medyada popülerlik kazanmaya devam ediyor. Peki Douyin makyajı nedir, nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? Douyin makyajıyla ilgili merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde.

Çin'de ortaya çıkıp tüm dünyayı etkisi altına almaya başlayan Douyin makyajı oldukça ilgi görüyor. Üzgün ya da ağlamaklı olunduğunda, çoğunlukla bunu gizlemek için makyaj yapılır ama Z kuşağı bunun aksini düşünüyor. Zamanla popülerliğini yitirecek gibi durmuyor aksine kazandırdığı görünümle kalıcı bir makyaj stili olmaya kararlı gibi duruyor. Özellikle TikTok'ta rüzgar estiren makyaj trendi hakkında tüm detaylara haberimizde yer verdik.

DOUYİN MAKYAJ TRENDİ NEDİR?

İlgilileri arasında bir diğer adı "ağlayan makyaj trendi" ya da "anime makyaj trendi" olarak geçiyor. Japonya'da ise "sevimli makyaj" olarak tanımlamışlardır. Bu makyajın özelliği tenin pürüzsüz durması, göz kapaklarının ışıltılı olması ve yanakların güneşten kızarmış gibi pembe görünmesidir. Tüm bunlar birleşince sevimli ve genç bir görünüm elde ediliyor.

DOUYİN MAKYAJI NASIL YAPILIR?

Animeden fırlamış gibi bir görünüm elde etmek için ilk adım;

Mat bir ten görünümü: Bunun için gerekli olan dilediğiniz bir markanın mat bitişli bir fondötenini cildinize uygulamak.

Pembe yanaklar: Bu aşamada allık her zamanki gibi sadece yanaklara uygulanmıyor. Çene, burun ve şakaklara doğru V şeklinde bir uygulama yapılarak yüzün canlı bir görünüme kavuşması sağlanır.

Doğal kaşlar: Bu makyajda odağın gözlerde olması istenildiği için kaşların olabildiğince doğal bir görünümde olması gerekiyor.

Işıltı göz kapakları: Pembe başta olmak üzere dilediğiniz bir renkte ışıltılı bir farı göz kapaklarınıza sürerek Douyin makyajının bir adımını daha tamamlayabilirsiniz.

Yuvarlak gözler: Göz makyajını biraz daha belirginleştirmek ve zenginleştirmek için eyeliner ile yuvarlak göz görünümü elde edebilirsiniz.

Dolgun kirpikler: Douyin makyajında önemli noktalardan biri de tıpkı anime karakterleri gibi tek tek ayrılmış kirpikler.

Pembe dudaklar: Rujun belirgin bir şekilde dudakların ortasına uygulanması ve fırça yardımıyla dağıtılması doğal bir görüntü oluşturacaktır.

Sıcak havalarda nasıl makyaj yapılır? 2023 yaz aylarına özel makyaj trendleriİLİŞKİLİ HABERSıcak havalarda nasıl makyaj yapılır? 2023 yaz aylarına özel makyaj trendleri

DOUYİN MAKYAJININ PÜF NOKTALARI NELERDİR?

  • Maskara sürerken kirpikleri tek tek ayırmak.
  • Allığı her zamankinden daha yukarıdan sürmek.
  • Dudakların daha dolgun görünmesi için bir kat parlatıcı sürmek.
  • Elmacık kemiğine aydınlatıcı sürerek daha ışıltılı bir makyaj elde etmek.
Marin stilde nasıl giyinilir? Marin stil kombin önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Marin stilde nasıl giyinilir? Marin stil kombin önerileri
Bolu'nun doğal cazibesi: Termal keyfi mi, Abant Gölü kıyısında huzur dolu bir tatil mi?

İLİŞKİLİ HABER

Bolu'nun doğal cazibesi: Termal keyfi mi, Abant Gölü kıyısında huzur dolu bir tatil mi?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0