En iyi yasemin kokulu parfümler 2024

Parfüm endüstrisinin gözbebeği yasemin, kolay ayırt edilebilen kendine özgü kokusuyla yaz aylarında kadınların vazgeçilmezi oluyor. Vitrinlerin sokaklarını adeta mis gibi kokutan yasemin çiçekli parfümleri merak ediyorsanız doğru adrestesiniz.

Yaz aylarının yüzyıllardır vazgeçilmezi olan yasemin kokuları, geçmiş dönemlerde mistik bir hava katması için, modern parfümlerde ise hem modern hem de popüler bir bileşim olarak kullanılıyor. Hem kadın hem de erkek parfümlerinin en aranan, en sevilen ve en çok tercih edilen notalarından olan yasemin, çok iri olmayan, sade görünümlü beyaz renkli bir çiçektir. En yaygın kullanılan iki türü Sambak yasemini ve İspanyol yaseminidir. Sambak yasemini Arap yasemini olarak da bilinir. İspanyol yasemini ise aynı zamanda Fransız yasemini olarak da bilinmektedir. Bitkinin anavatanı Uzakdoğu’dur. Yasemin kelimesinin kökeninin Farsçada “güzel koku” anlamına gelen “Yasmine” kelimesinden geldiği ileri sürülür. 

EN GÜZEL YASEMİN KOKULU PARFÜMLER

EN GÜZEL YASEMİN KOKULU PARFÜMLER

Yasemin; egzotik ve yoğun olarak tanımlanabilir. Çiçek kokusu olsa da güçlü bir etkiye de sahiptir. Birçok geleneğe göre aşk parfümü olarak kabul edilir. Aromaterapide vücudu gevşetmek ve mutlu hissetmek için kullanılır.

EN GÜZEL YASEMİN KOKULU PARFÜMLER

EN GÜZEL YASEMİN KOKULU PARFÜMLER

EN GÜZEL YASEMİN KOKULU PARFÜMLER

  • PENHALIGON'S THE BEWİTCHİNG YASMİNE 

PENHALIGON

PENHALIGON

Oryantal odunsu koku ailesine ait olan bu kokunun içeriğinde kakule, yasemin, tütsü, vanilya, kahve ve oud yer alıyor.

  • DIOR JASMIN DES ANGES FRAGRANCE

DIOR JASMIN DES ANGES FRAGRANCE

DIOR JASMIN DES ANGES FRAGRANCE

Yoğun olarak çiçeksi koku, hasat mevsimi sona erdiğinde açan yasemin çiçeklerinin lezzetli bir yorumudur. Narin yaseminin saf gök beyazı yaprakları, kayısı likörüne benzer nefis bir portakal sarısı ile kaplı…

  • GUERLAIN JASMİN BONHEUR

GUERLAIN JASMİN BONHEUR

GUERLAIN JASMİN BONHEUR

Jasmin Bonheur, Guerlain Parfümeri'nin Henri Matisse'in göz kamaştırıcı paletinden ilham aldığı neşeli nüanslarla renklendirilmiş renkli bir yasemini ortaya çıkarıyor; kayısı notalı parlak turuncu, pudra irisli canlı menekşe ve güllü yumuşak pembe.

  • YVES ROCHER TENDRE JASMİN 

YVES ROCHER TENDRE JASMİN

YVES ROCHER TENDRE JASMİN

Tendre Jasmin saf bir Yasemin kokusu, haliyle tam olarak floral bir parfüm.Yasemin, mandalina ve narenciyeler ile üst notalarda zencefil birlikteliği ile kalpteki portakal çiçeğini çeken parfüm, zambak alt notası ile uyum sayesinde. Tendre Jasmin, Jacques Cavallier tarafından yaratıldı ve 50ml'lik baskı olarak satılmaktadır. Tendre Jasmin, Eylül 2008'den beri piyasada bulunmaktadır.

  • LANCOME JASMİNS MARZİPANE

LANCOME JASMİNS MARZİPANE

LANCOME JASMİNS MARZİPANE

N172 Jasmins Marzipane Kadın- Çiçeksi / Tatlı / Pudralı Temel Notalar: Yasemin, Badem Ezmesi, Misk, Vanilya. Yasemine badem ezmesinin eşlik etmesiyle parfüm kuru bir sabunsuluktan sıcak lezzetli bir karışıma dönüşüyor. Yılın dört mevsimi sizlerle bütünleşecek, performansıyla hafızalarınıza yer edecek masumiyetin kokusu.

Mayıs ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Yazın habercisi mayıs ayı ev dekorasyonu!

İLİŞKİLİ HABER

Mayıs ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Yazın habercisi mayıs ayı ev dekorasyonu!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0