Hamileler nasıl daha rahat uyur?

Hamilelik döneminde rahat bir uyku için neler yapılabilir? Yastık seçiminde nelere dikkat edilmeli? Hamileler nasıl uyumalı? Uyurken nelere dikkat edilmeli? İşte detayları...

Hamilelik döneminde kaliteli bir uyku için yastık seçimi ve kullanımı çok önemlidir. Yatış pozisyonuyla ilgili problemler yaşayan anne adayları, sırt tarafında görülen baskıdan dolayı uyumakta zorlanıyorsa dizlerinin arasına bir yastık yerleştirerek, kolay ve rahat bir şekilde uykusuna devam edebilir.

Yastık kullanma konusunda hamilelerin kullandığı bir diğer yöntem ise, yumuşak bir yastığı karın altında ve bacak arasında tutmaktır. Bu yatış pozisyonu, özellikle de hamileliğin altıncı aylarından sonra büyüyen karın için büyük bir rahatlık sağlar.

Yan tarafa doğru yatıyorsanız, karnınızın altına koyduğunuz yastık yüz üstü döneminizin önüne geçecek ve sırtınızdaki ağrıyı azaltacaktır. Anne adaylarının daha rahat uyuyabilmesi için üretilen hamile yastıkları da kullanıma oldukça elverişlidir.

Eğer sizde hamile yastıklarını kullanmak istiyorsanız, yatarken başınızın göğsünüzden alçakta olmamasına dikkat edin. Bunun için yanınızda destek amaçlı bir yastık daha bulundurmalısınız.

BİR YORUM YAPIN 0