Köye gelin geldi, patron oldu

İstanbul'dan eşinin köyü olan Kırklareli'ne gelin giden Esra Özdin, Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi programı ile kaz yatiştiriciliğinde patron oldu.

Esra Özdin, Kırklareli Beypınar'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi programı kapsamında kaz yetiştiriciliğine başladı.

Aile bütçesine katkı sağlamak için kaz yetiştirmeyi düşünenen ancak yeterli sermayeyi bulamayan Özdin, program kapsamında hayalini gerçeğe dönüştürdü.  Özdin, hazırladığı proje ile 30 bin TL destek almayı hak kazandı. 

Genç kadın gösterdiği başarı sayesinde kısa sürede herkesin takdirini kazandı. Yılda yetiştirdiği 350 kaz ile hem aile bütçesine hem de köyünün ekonomisine katkı sağlıyor.

Özdin yaptığı açıklamada, "Kazların hepsini köyümüze gelen yerli ve yabancı turistlere yemek şeklinde sunuyorum. Şu anda inanılmaz bir müşteri potansiyeli var. Önümüzdeki yıl üretim kapasitesini arttırmayı hedefledim. Özellikle Bulgaristan, Kırklareli ve İstanbul'dan gelen siparişlere yetişemiyoruz.

Bana herkes gıpta ediyor, şehirden gelip de köy hayatına alışmak benim için kolay oldu. Ben artık köy ekmeği yapıyorum, bahçemde domates, biber yetiştiriyorum, bir de kaz yetiştirerek iş kadını oldum" dedi.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0