Instagram sohbetleri: Safiye Nur Şimşek

Proje fikrinin ünlü bir isim tarafından çalındığı iddiasıyla gündeme bomba gibi düşen Safiye Nur Şimşek’e merak edilenleri sorduk. Dahası röportajımızda…

Safiye Nur Şimşek kimdir bize kendinizden bahseder misiniz?

1990 doğumlu olan Safiye Nur Şimşek, Kartal Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Lisanslı pist yarışçısı olan Şimşek, Modaasist projesini hayata geçirmiştir. Şu an Gebze Teknik Üniversitesi'nde yüksek lisans yaparak başarıyla kariyerine devam etmektedir. 

 

Kurucusu olduğunuz Türkiye’de ilk online moda asistanlığı sitesi ModaAsist’i bize anlatır mısınız? İnsanlar ModaAsist’ten nasıl faydalanabilir?

ModaAsist türkiyenin ilk ücretsiz moda asistanlık hizmeti veren bir ticaret sitesi. Modanın sosyal medyası aslında. Bu projeyi yazdığımda istediğim şey insanlar birbirlerine soru sorup online tavsiyeler almasıydı. Projemiz sunulduğunda baktık ki insanlar birbirlerine tavsiye verip yorum yapmak istiyor, sonrasında insanlar yorum yapıp tavsiyelerde bulunduğu bu ürünleri satın almak istediklerinde sistemimizi bu şekilde düzenleme kararı aldık. Kullanıcılar fotoğrafla soru sorabiliyorlar. Daha öncesinde bizim asistanlarımız bu soruları cevaplıyordu, sonrasında herkes yorum yapıp tavsiye vermek istediğinde o zaman kullanıcılar da birbirlerine sorup tavsiye vermeli dedik ve kullanıcılara içerde bir seviyelendirme sistemi yaptık. Herkes birbirine istediği gibi tavsiye veremeyecek. Mesela; takipçisi normal sevide olan bir kullanıcı yaptığı yorum ve tavsiyesi 50 beğeni aldığında git gide üst statüye çıkıyor ve sitede daha üst seviyede bilinirliğe ulaşıyor. Bizim ilk olarak hedefimiz burdaki butik özel tasarım ürünlerdi. Şimdilerde ise bu proje git gide yenilik katılarak devam ediyor.

MODAASİST BENİM 6 YILLIK EMEĞİM!

Son dönemlerde adınız sık sık ünlü bir isim ile anılmakta. Böyle bir projeye girmek istediği ve sizin de fikrin ilk sahibi olarak ona dava açacağınız söyleniyor. Konuyu birinci ağızdan dinlemek isteriz.

Şöyle özetleyeyim olayı. Bir arkadaşımın bana gösterdiği bir gazete röportajında bahsettiğiniz ünlü isim bir proje gerçekleştireceğini açıklamış. Bu proje ModaAsist projesinin aynısı. Sonrasında o ünlü kişinin Instagram profiline girip bakmak istedim beni ve ModaAsist hesabını engellediğini gördüm. Bunu farkettikten sonra bazı şeyler kafamda daha netleşti, emin oldum. Bahsi geçen kişinin yapacağı projenin benim projem olduğunu anladım. Burda şöyle bir şey var ki; ben ifade özgürlüğümü kullandım ve 6 yıllık emek verdiğim projemi bir şekilde kopyalanmasına karşı çıktım. Bunu sosyal medyadan yaptım ama mevzunun bu kadar uzayacağını bilmiyordum; ama yasal platformda hakkımı arayacağım. Marka tescili ve patent başvuruları yapılmış bir proje, şahsıma ait ve 2 ödül almış bir proje. En son uluslararası yarışmaya katılıp ilk üçe girip ödül almış bir proje . Dolayısıyla emek verdiğim bir projenin bu şekilde başka kişiler tarafından kopyalanmasına müsade etmem. Bende üzerime düşen görevi hukuki yollardan yapacağım. 

 

Bu ünlü isim ile ortak bir projede çalışır mısınız?

Asla diyeyim ama çok büyük konuşmak istemem. (gülüyor) Öyle bir niyetim olmaz. O kişinin öyle bir niyeti olsaydı zaten şu an bize ortak olmuş projeyi konuşuyor olurduk. İmkansız yani :)

 

Sosyal medya hayatınızın neresinde? Ne kadar vakit geçiriyorsunuz?

Instagram’ı bir buçuk yıldır kullanıyorum. Aslında çok kısa süredir sosyal medya kullanıcısıyım. Özellikle son 3-4 aydır çok vakit geçiriyorum. Sürekli elimde telefon günde 4 kere telefonumun şarjını dolduruyorum :) Benim işim aslında orda olduğu için bu kadar vakit geçiyorum. Mesela yeni marka araştırmalarını Instagramdan yapıyorum. Bu nedenle çok vakit geçiyorum

MODAYI TAKİP EDENLER VE DRİFT SEVERLER

Takipçilerinizin sizden beklentileri neler ? Sizi niye takip ediyorlar? 

Beni modayı seven kadınlarla, drift seven erkek ve kadınlar takip ediyor :) Beni sağ  olsunlar ablası yerine koyup drifte merakı olan erkek kardeşlerimiz takip ediyor. Aslında değişik bir takipçi kitlem var. Galiba ‘ya bu kız ne yapıyor drift mi moda sektöründe mi yoksa bilgisayar mühendisi mi?’ diye merak ediyorlar. Bence biraz bu yüzden takip ediyorlar.

Gündemde olan drift videolarınız var sosyal medyada, bu tutkunuz nasıl başladı?

Ehliyet aldığım sürücü kursu bizim tanıdığımızdı ve benim direksiyonumun çok iyi olduğunu söyledi. Kendisi de ralli yapıyor. Merakım olduğunu görünce beni yetiştirmeye başladı. Otomobil sporları aslında maddiyat istiyor. Kendinizi geliştirip o lisansları alabilmek için ne kadar iyi olursanız olun o lisans bedelini yatırmadığınız sürece ispatlayamıyorsunuz. Bende kendi paramı kazanmaya başladıktan sonra bu tutkuyu devam ettirmeyi düşündüm. Eğitimlere başladım, uluslararası lisansı aldım. Şimdi de Bulgaristan yarışlarına hazırlanıyorum. İnşallah ülkemi temsil edeceğim.

 

Tesettürlü olarak uluslararası yarışlara hazırlanmak nasıl bir duygu?

Çok gurur veriyor. Bunun 10 sene öncesini düşündüğümüz zaman şimdilerde tesettürlü olarak bu konumlarda olmak bizleri gururlandırıyor. İnşallah kadınlar kendilerini daha çok geliştirir ve pistlerde sayımız artar. 

10 sene öncesinde İmam Hatip mezunu olduğum için üniversiteye 50 puanım kesik olarak girdim. Sırf bu tarz engellemelerle karşı karşıya kaldığım ve bu süreçleri yaşadığım için bugün tesettürlü olarak bu ülkeyi temsil edecek olmak çok gurur veriyor.

 

Drift tutkunuza eşinizin bakış açısı nasıl oldu?

Onu sormayın :) hala beni piste izlemeye gelmedi mesela. 3 senedir evliyiz ve gelmedi. Ama videolarımı izliyor, inşallah eşimle de güzel bir proje yapmak istiyorum.nasip olursa bir gün gelirse sağ koltuğuma oturmayı düşünüyorum.

GÜÇLÜ KADINLAR, GÜÇLÜ BİR ÜLKE

Son zamanlarda git gide artan kadın girişimcilerimize neler söylemek istersiniz?

Ben ModaAsisti kurarken hep şunu hedefledim; hep kadınlar çalışsın. Şu an benim asistanlarımda moda eğitimi almış, normal mesaili çalışamayan evde çalışan kadınlar. Hep hedef kitlem buydu. Bu konuda kadınlara elimden gelen her türlü desteği vermeye hazırım. Aşırı önemsediğim bir konu çünkü; özellikle son yıllarda bakanlıkların açmış olduğu Kosgeb desteğiyle kadınların sesi yükselmeye başladı. Bizim Türk kadınlarımız çok zeki aslında ama hayata geçirme konusunda sıkıntıları var. Nereden başlayacaklarını bilemiyorlar. Biz de elimizden geldiğince destek olmak istiyoruz bunun İçinde elimizden geleni yapmak istiyoruz, güçlü kadınlar güçlü bir ülke demektir.

 

Moda ile bu kadar iç içesiniz, peki sizce sonbahar-kış aylarında bizleri neler bekliyor? 

Aslında bir modacı yeleği giyerek konuşamayacağım çünkü bir modacı değilim; ama takiplediğim ve firmalarımın paylaştığı kadarıyla özellikle kürk ağırlıklı parçalar gördüm. Siyah zaten vazgeçilmez bir renk, bakır ve kiremit tonları bu sezon çok hakim.

 

BULGARİSTAN YARIŞLARINA HAZIRLANIYORUM

Kariyerinizle ilgili planladığınız hedefleriniz nelerdir?

Üniversitede öğrenciyken yönetici asistanlığı yaptım, fotografçılık yaptım, makyözlük yaptım. Mezun olduktan sonra bilgisayar mühendisliğine başladım. Sonrasında ModaAsist’i yazdıktan sonra moda ile ilgili eğitimler aldım. Sonrasında hayalim olan drift pilotluğuna kaldığım yerden devam ettim. Şu anda da kariyerim drift konusunda ilerliyor. Bulgaristan yarışlarına hazırlanıyorum. Aslında çok garip bilgisayar mühendisi olarak çıktığım bu yolda kariyerim böyle bir yön değiştiriyor bende o rüzgarın akışına uyuyorum. O yüzden aslında kariyerim nereye gidiyor bende bilmiyorum.

BİR YORUM YAPIN 1

ihtiyaç 6 yıl önce

Kesinlikle çok ihtiyacımız var böyle şeylere.vatana millete hayırlı olsun

Toplam 2 beğeni