Oğlunun aldığı 5 kaz Karslı kadının geçim kaynağı oldu

Kars'tan Kayseri'ye gelin gelen ve burada oğlunun aldığı 5 kazla yetiştiriciliğe başlayan Nilüfer Baynaz adlı kadın, kurduğu çiftlikte yetiştirmeye başladığı yüzlerce Kars kazını yurdun dört bir yanına göndermeye başladı.

Aslen Kayserili olan ancak evlendiğinden bu yana Kars'ta yaşayan Nilüfer Baynaz adlı kadın, oğlunun yetiştirdiği 5 kaz ile başladığı besicilik yolculuğunda 500 kaza ulaştı ve bu yolla ailesini geçindirmeye başladı. Anadolu Ajansı muhabirine açıklamalarda bulunan Baynaz, bu iş ile bekarken de uğraştığını dile getirdi. Baynaz, 'Kayseri'ye gelin geldim. Daha sonra Kayseri'de kaz satmak istedim. Oğluma kaz almasını söyledim. O da sağ olsun aldı ve şükürler olsun bunlar benim geçim kaynağım oldu.' ifadelerini kullandı.

Nilüfer Baynaz

Nilüfer Baynaz

Bu işe başladığında kendisine yapamazsın diyen kişi sayısının çok olduğunu belirten Baynaz, 'Yapamazsın diyen çok oldu. Ben burada her şeyimle özgürüm, kendime güvendiğim için bu işleri yapıyorum.' dedi. Yaşlı kadın, bu işi devletin verdiği teşvikler ile büyüttüğünü ve tesisleşmeyi hedeflediğini söyledi.

Safiye Soyman ve Faik Öztürk'ten eğlenceli etkinlik...

İLİŞKİLİ HABER

Safiye Soyman ve Faik Öztürk'ten eğlenceli etkinlik...

BİR YORUM YAPIN 0