Hataylı ev hanımı Lale Bal atık kağıtları biblo yaparak kazanca dönüştürüyor

İnternet üzerinden izlediği videodan etkilenerek atık gazete ve dergilerinden biblo yapmaya başlayan Lale Bal isimli kadın, ürettiği biblo aksesuarları internet üzerinden satışını yaparak aile ekonomisine katkıda bulunmaya başladı.

Hatay'da yaşayan 35 yaşındaki Lale Bal isimli kadın, internet üzerinden kağıt ve dergilerden biblo yapıldığını gördü. Bu videoları izleyerek biblo yapımını öğrenen Bal,  farklı şekiller verdiği bu ürünleri internette satmaya başladı. Evli ve 2 çocuk annesi olan Bal, Koronavirüs nedeniyle evde geçen zamanını bu yolla faydalı hale getirmeyi başardı.

Günde ortalama 2 biblo yapan ve aile ekonomisine katkı sağlayan Bal Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, 'Her seferinde farklı modeller, şekiller ve desenler üretmeye çalıştım. Ürettiğim şeylere geri çekilip baktığımda beğendim ve çevremden de olumlu geri dönüşler aldım.

Bu işe başlamadan önce geri dönüşüm olarak elimizde bulunan bütün atık maddeleri, sobaya veya çöpe atıyordum. Artık atık olan her şeyi değerlendirmeye karar verdim. Bu işi yaparak çevremdeki kadınlara da örnek oluyorum. Geçen aydan beri şehir dışına da siparişlerim olmaya başladı. Şehir dışına da gönderiyorum.' dedi.

Türkiye'de geçen yıl en çok tercih edilen isimler belli oldu!

İLİŞKİLİ HABER

Türkiye'de geçen yıl en çok tercih edilen isimler belli oldu!

BİR YORUM YAPIN 0