Kadınlar topladıkları papatyaları ilaç sektörü için kurutup satıyor!

Osmaniyeli kadınlar, dağ ve tarlalardan toplayıp kuruttukları papatyaları ilaç ve kozmetik sektörüne satarak gelir elde ediyor. Sabahın erken saatinde papatya toplamaya başlayan kadınlar, kilosunu 25 liradan satıyor.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Osmaniye'nin Kadirli ve Sumbas ilçelerinde kadınlar, sabahın erken saatlerinde papatya toplamak için dağ ve tarlaların yolunu tutuyor. Doğadan topladıkları papatyaları temizleyen kadınlar, daha sonra evlerinin dam ve avlusuna sererek 3 gün çiçekleri kurumaya bırakıyor. Kuruma işlemleri tamamlanan papatyalar, paketlenerek ilaç ve kozmetik sektöründe kullanılmak üzere kilogramı 25 liradan satılıyor.

Kadınlar papatya sayesinde hem aile bütçesine hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

"YÖREMİZDE YILDA ORTALAMA 10 TON CİVARINDA PAPATYA TOPLANIYOR"

Kadirli Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir, yörede kadınların her yıl mayıs ve haziranda kırsal bölgelerde açan papatyaları topladığını söyledi.

Belirli işlemlerin ardından papatyaların ekonomiye kazandırıldığını dile getiren İspir, "Yöremizde yılda ortalama 10 ton civarında papatya toplanıyor. Zahmetli iş ama üretime önemli katkısı oluyor." dedi.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0