Evinin bodrumunda beslediği solucanlardan yıllık 12 ton gübre üretiyor

Ziraat mühendisi Kübra Gürler, hedefinin büyük bir üretici olarak solucan gübrelerini yurt dışına göndermek olduğunu söyledi.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan ziraat mühendisi Kübra Gürler, evinin bodrumunda solucan gübresi üretimi yaparak aile ekonomisine katkı sağlıyor.

kübra gürler solucan gübresi

kübra gürler solucan gübresi

Üniversite yıllarında hayalini kurduğu gübre üretimine 1,5 yıl önce başlayan Gürler, 140 metrekarelik evinin bodrumunu üretim merkezi haline dönüştürdü.

Gürler, 300 binle başladığı solucan sayısını yaklaşık 1 milyona çıkararak yıllık 12 ton gübre alır hale geldi.

Kübra Gürler, AA muhabirine, üniversite yıllarından organik üretime ilgi duyduğunu söyledi. Mezun olur olmaz evinin bodrumunda solucan gübresi üretimine başladığını aktaran Gürler, 1,5 yıl gibi kısa sürede işini epey ilerlettiğini kaydetti.

Gürler, ilk etapta 300 bin solucanla başladığı gübre üretiminde şu an yaklaşık 1 milyon solucana kadar ulaştığını belirtti.

Hayvansal atıklarla meyve ve sebzeleri harmanlayarak solucanlarını beslediğini ifade eden Gürler, elde ettiği gübreleri Hatay başta olmak üzere Şanlıurfa'daki üreticilere gönderdiğini söyledi.

Gürler, şu an yıllık 12 ton gübre elde ettiğini, solucan sayısını daha da arttırarak istediğini kaydetti.

Bu yaz rekor bekleniyor! 750 bine çıkacak

İLİŞKİLİ HABER

Bu yaz rekor bekleniyor! 750 bine çıkacak
Tek bir domates ile başladı, şimdi 4 dönümlük serası var!

İLİŞKİLİ HABER

Tek bir domates ile başladı, şimdi 4 dönümlük serası var!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0