Bozkurt'ta arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarına 'gönüllü kadın' desteği

Geçtiğimiz günlerde Kastamonu'da yaşanan sel felaketinin ardından zara gören binalar ile çevredeki yapılarda arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarına çok sayıda kadın gönüllü katılıyor.

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde sel nedeniyle yıkılan, zarar gören binalar ile çevredeki yapılarda arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarında çok sayıda kadın gönüllü görev alıyor.

gönüllü kadın desteği

gönüllü kadın desteği

İlçenin ortasından geçen Ezine Çayı'nın, şiddetli yağışların ardından 11 Ağustos'ta taşması sonucu felaketi yaşayan Bozkurt'ta, selin izlerini silmek için insan üstü bir çaba ortaya konuluyor. İlçede görevli ekiplerin yanı sıra çok sayıda gönüllü, enkaz kaldırma, temizlik, yardım dağıtımı işlerinde gece gündüz çalışıyor.

AFAD ve Türk Kızılay gibi kurumların yanı sıra sivil toplum kuruluşları ile derneklerde görevli gönüllü kadınlar da bölgedeki şartların zorluğuna aldırmadan çalışmalara destek veriyor.

ANDA Arama Kurtarma Derneği'nde görevli Kübra Varlı, AA muhabirine, AFAD ile akredite bir kurum olduklarını söyledi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 11, Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde 7 gün arama kurtarma çalışmalarına katıldıktan sonra Bozkurt'a geldiklerini belirten Varlı, "Muğla'dan sonra 'evimize döneceğiz, her şey bitti, çok şükür' derken Kastamonu'da sel haberini aldık ve direkt Kastamonu'ya geldik. Ekibimizin bir kısmı Sinop'a gitti." dedi.

Mehmet Erdem ve Vildan Atasever'den müjdeli haber! Yüzükler takıldı...

İLİŞKİLİ HABER

Mehmet Erdem ve Vildan Atasever'den müjdeli haber! Yüzükler takıldı...
Ünlü şarkıcı Aylin Livaneli ile Kaan Ünver evlendi!

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü şarkıcı Aylin Livaneli ile Kaan Ünver evlendi!
Miray Daner ile Burak Dakak aynı projede!

İLİŞKİLİ HABER

Miray Daner ile Burak Dakak aynı projede!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0