Kadın girişimci Rana Karçaaltıncaba'nın hibeyle sağladığı büyük başarı!

Konya'da tarımsal üretimle ilgilenen bir ailenin üyesi olan 24 yaşındaki Rana Karçaaltıncaba, kadın girişimcilere sağlanan hibe desteği ile güneş enerji santrali kurdu ve

Konya'da yaşayan Rana Karçaaltıncaba, çiftçilik yapan ailesine destek olmak amacıyla tarıma elverişsiz olan arazilerini işletme kurarak kullanmak istedi. Güneş enerji santrali kuran genç kadın, 4 yerleşim birimin tüm elektrik ihtiyacının karşılanmasını sağladı. Karçaaltıncaba, bir yıla yakın projelendirme sonucunda toplam yatırımın yüzde 55'ini temsil eden 2 milyon liralık hibe desteği aldı.

Devlet desteğiyle kurduğu santralde 4 mahallenin elektrik ihtiyacını karşılamayı başaran kadın girişimci, 2 aydır elektrik üretimi yaptığını belirtti. Ürettikleri enerjinin, elektrik dağıtım şirketi üzerinden çevredeki iş yerleri ve evlere dağıtıldığını dile getiren Karçaaltıncaba, şu ifadeleri kullandı:

"Proje, bir yıldır sürüyor fakat tesisimizin aktif olarak elektrik üretimi yapması yaklaşık 2 aylık bir süreç. 2 aydır burada faaliyetteyiz. Civardaki dört yerleşim biriminin 2 aydır tüm elektrik ihtiyacını biz karşılıyoruz. Burası 1 megavatlık bir enerji tesisi. 3 bin 60 panelden oluşuyor. Bu paneller aracılığıyla güneşten aldığımız enerjiyi, elektrik enerjisine çevirerek yenilenebilir enerji üretiyoruz."

"DEVLETİMİN ARKAMDA OLDUĞUNU BİLMEK BENİ HEYECANLANDIRIYOR!"

Karçaaltıncaba, kadınların iş yaşantısında başarılı olabileceğine inandığını söyleyerek "Kadın girişimcilere olan öncelik hakkını duyunca heyecanlandım. Tarımla uğraşan bir aile olarak da 'tarımsal açıdan değerlendiremediğimiz, verim alamadığımız arazilerimizi nasıl değerlendirebiliriz' diye düşünüyorduk. Değerlendirmek istiyorduk, bizim hayalimizdi. Güneş enerjisi sistemlerinden haberdar olunca tabii bu, bizim çok hoşumuza gitti. Çok büyük bir getirisi var bize. Bunu devlet desteğiyle yapmak beni çok daha fazla heyecanlandırıyor. Bir kadın olarak devletimin arkamda olduğunu bilmek de beni çok heyecanlandırıyor." şeklinde konuştu.

"GELECEĞİN KADINLARLA AYDINLACAĞINA İNANIYORUM''

"Geleceğin kadınlarla aydınlanacağına çok inanıyorum. Kadın, her şeyden önce annedir. Anneliği yapabilen kadının, iş hayatında başarılı olmaması zaten düşünülemez. Bu konuda devletimizin verdiği desteklerin kadınlar tarafından sıkı bir şekilde araştırılmasını ve takip edilmesini rica ediyorum. 24 yaşında bir kadın olarak ben bugün bunları başarabiliyorsam eğer, nicelerimiz çok daha güzel yerlere gelecek, ben buna inanıyorum. Kadınlardan bu konuda azim göstermelerini, çalışmalarını ve korkmamalarını, cesaretli olmalarını rica ediyorum. İlk adımı attıktan sonra gerisi bir şekilde geliyor. Zaten devlet bu konuda çok büyük bir destekle arkamızda. Bunu özellikle bilmelerini istiyorum. Yöneticilerimiz, devlet büyüklerimiz sağ olsunlar, bu işe çok özel bir önem gösteriyorlar, bizi destekliyorlar, teşvikte bulunuyorlar. Özellikle enerji sektöründe ve çevre sektöründe çok güzel destekler var." şeklinde konuştu.

Hollywood yıldızı Scarlett Jahonsson'ın avukatından Disney hakkında ciddi çıkış!

İLİŞKİLİ HABER

Hollywood yıldızı Scarlett Jahonsson'ın avukatından Disney hakkında ciddi çıkış!
Dünyaca ünlü oyuncu Angelina Jolie ateş püskürdü: Bir Amerikalı olarak utanıyorum!

İLİŞKİLİ HABER

Dünyaca ünlü oyuncu Angelina Jolie ateş püskürdü: Bir Amerikalı olarak utanıyorum!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0