Emine Erdoğan: Kalkınma ancak kadınların güçlenmesiyle mümkündür

Üreten Kadınlar Türkiye Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Kalkınma ancak kadınların hem ekonomik hem de sosyal olarak güçlenmesiyle mümkündür" dedi.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Kadın girişimcilik ekosistemini desteklemek amacıyla Şişli'de bulunan konferans merkezinde düzenlenen Halkbank Üreten Kadınlar Türkiye Zirvesi'ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın eşi Hatice Nur Yerlikaya, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören'in eşi Revna Demirören, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Demirören Oktay, Manolya Demirören ve çok sayıda davetli katıldı.

Zirve Halkbank Üreten Kadınlar Belgeseli gösterimi ile başladı. Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan Üreten Kadınlar Projesi ile ilgili bilgilendirme sunumu yaptı.

"İSTİHDAM EDİLEN KADIN SAYIMIZ 9 MİLYONU AŞMIŞ DURUMDA"

Kadınların çalışma hayatına katılımını en üst düzeyden desteklediklerini söyleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık "2019-2023 yıllarını kapsayan 11. kalkınma planına göre 2023 yılında kadınların iş gücüne katılım oranının yüzde 38.5'e yükselmesini hedefliyoruz. Şu an bu oran yüzde 34 civarında. Temmuz 2021 TÜİK verilerine göre istihdam edilen kadın sayımız 9 milyonu aşmış durumda" dedi.

Kadın girişimciler, kanaat önderlerini, kadın kooperatifleri, sıfır atık ve sürdürülebilirlik konularındaki lider kurum ve markaların bir araya geldiği zirvede yapılan konuşmaların ardından sergi ziyaret edildi.

322 metre yükseklikte dev defile!

İLİŞKİLİ HABER

322 metre yükseklikte dev defile!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0