Urlalı kadınlar yöresel ürünlerle Orta Doğu pazarına ilk adımı attı

Avusturya'ya geçen ay Urla'ya özgü sakız enginarını ihraç eden Urlalı kadınlar, Urla sakız enginarı, Bornova kınalı bamyası ve kahvaltılık sostan oluşan ürünlerini Dubai'ye gönderdi.

Kadınların üretime katılımını sağlamak amacıyla 2014'te kurulan Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin üyeleri, Avusturya'ya yaptıkları ihracatın ardından sakız enginarı, Bornova kınalı bamyası ve kahvaltılık sosun yer aldığı 17 koliyi Dubai'ye gönderdi.

İzmir'in Urla ilçesinde faaliyet gösteren 172 ortaklı kadın kooperatifi, sakız enginarı başta olmak üzere yöreye özgü ürünleri işleyerek ekonomiye katkı sunuyor.

Coğrafi işaret tescil belgesi de alınan sakız enginarını yurt dışında tanıtmak için 2020'de çalışmalara başlayan Urlalı kadınlar, bu kapsamda bir ay önce Avusturya merkezli bir firmayla satış anlaşması imzalayarak, ilk ihracatını gerçekleştirdi.

Urlalı kadınlar, Avusturya'ya ihracatın ardından Dubai'ye de ürün gönderdi.

Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi İkinci Başkanı Sibel Uyar, AA muhabirine, Urlalı kadınlar olarak ilçelerinde hep ilkleri başardıkları, tüm kadın kooperatiflerine örnek olduklarını söyledi.

Avusturya'da ürünlerinin "Urla Karya" markasıyla büyük ilgi gördüğünü öğrendiklerini anlatan Uyar, "Bu sefer coğrafi işaretli enginarımızı, Bornova kınalı bamyamızı ve kahvaltı sosumuzu ilk etapla 17 koli olarak Dubai'ye gönderiyoruz. Türkiye'nin adını yurt dışında duyurmaya çalışıyoruz. Bizim tattığımız tatları yurt dışında herkesin tatmasını istiyoruz." dedi.

Alec Baldwin'din karştığı set cinayetinde flaş gelişme! Hakim karşısına çıkıyorlar...

İLİŞKİLİ HABER

Alec Baldwin'din karştığı set cinayetinde flaş gelişme! Hakim karşısına çıkıyorlar...
Evlerin duvarlarını kadınların yaptığı resimler süslüyor

İLİŞKİLİ HABER

Evlerin duvarlarını kadınların yaptığı resimler süslüyor
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0