69 yaşındaki Azime Dizdar köyünde fındık işleme tesisi kurdu

İşletme sahibi Azime Dizdar, ''Amacım köyümdeki insanlara örnek olmak, yaşadığım bölgeye katkı sunmak ve köyümün gelişimini sağlamak." dedi.

Giresun'da 69 yaşındaki girişimci Azime Dizdar, ailesinin ve köyünün kadın muhtarının desteğiyle fındık kırma, kavurma ve paketleme tesisi kurdu. Merkeze bağlı Kemaliye köyünde yaşayan Dizdar, bir süredir hayalini kurduğu tesisi, muhtarlığın da desteği ile kısa zaman önce faaliyete geçirdi.

Üç çocuk annesi Azime Dizdar, yaklaşık 250 bin liraya kurduğu tesiste ürettiği mamulleri "Azime Anne" markası adı altında Türkiye'nin çeşitli illerine pazarlamaya başladı. Dizdar, talep eden çiftçilere fındık kırma, kavurma ve paketleme hizmeti de veriyor.

 

"BEN BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİM"

Azime Dizdar, yaklaşık üç yıldır böyle bir tesisi kurma hayalinin bulunduğunu söyledi. Hayalini gerçekleştirmek için araştırmalar yaptığını belirten Dizdar, oğlu Mustafa Dizdar ve Kemaliye Köyü Muhtarı Tülin Şahin'e bu fikrini aktardığını ifade etti. 

Dizdar, onların desteği ile harekete geçtiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Tesis için kendime ait bir yapı vardı. Burayı yeniden elden geçirdik ve makineleri kurduk. Kısa bir süre önce de faaliyete geçirdik." 

Dizdar, bir ilki gerçekleştirdiğini belirterek, ayrıca şunları ifade etti:

"Amacım köyümdeki insanlara örnek olmak, yaşadığım bölgeye katkı sunmak ve köyümün gelişimini sağlamak. Kadınlarımıza yeni ufuklar açmak en büyük hayallerimden biri."

Oğlunun ve muhtarın önerisiyle "Azime Anne" markasını oluşturduğunu da anlatan Dizdar, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin çeşitli illerine ürünlerimizi pazarlamaya başladık. Henüz çok kısa bir süre önce kurulmasına rağmen büyük ilgi ile karşılaştık. Giresun başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerine ürünlerimi gönderiyorum. Yine diğer üreticilerimize de fındıklarını istedikleri gibi kırma, kavurma ve paketleme imkanı da sunuyorum."

 

Kadın girişimci devlet desteğiyle büyüttüğü serasında sebze üretiyor

İLİŞKİLİ HABER

Kadın girişimci devlet desteğiyle büyüttüğü serasında sebze üretiyor
Kadın girişimci eski fındık deposunu mantar üretim tesisine çevirdi

İLİŞKİLİ HABER

Kadın girişimci eski fındık deposunu mantar üretim tesisine çevirdi

BİR YORUM YAPIN 0