Diplomalı kadın kasaplar kendi işinin patronu oldu!

Kayseri'de yaşayan Necmiye Erkara, Gülsüm Ülker ve Keziban Güllü, çalıştıkları marketin kapanmasının ardından açtıkları kasap dükkanıyla kendi işlerinin patronu oldu.

Kayseri'de kasap reyonunda çalıştıkları bir marketin iflas edip kapanmasıyla işsiz kalan Necmiye Erkara (40), Gülsüm Ülker (38) ve Keziban Güllü (36) ortak açtıkları kasap dükkanıyla kendi işlerinin patronu oldu. Bazı müşterilerin kendilerini yadırgadığını söyleyen Kasap Necmiye Erkara, "Bazı müşterilerimiz 'kadından kasap olur mu? Erkek yok mu?' diyordu. Bir çok kişide bu algı vardı. Şimdi ise artık alıştılar, hiç soran olmuyor" dedi.

Necmiye Erkara

Necmiye Erkara

10 YILLIK KASAPLIK TECRÜBELERİ VAR

Kayseri'de yaşayan Necmiye Erkara, Gülsüm Ülker ve Keziban Güllü'nün, yaklaşık 2 sene önce kapanan bir markette 10 yıldır kasaplık tecrübesi var. Bunun üzerine üniversite diplomaları da olan 3 kadın girişimci tecrübe edindikleri alanda kendi işlerini kurma kararı aldı. 1,5 yıl önce Kocasinan ilçesinde kasap dükkanı açarak kendi işlerinin patronu oldular. Bu süreci anlatan girişimci Necmiye Erkara, "1999-2001 yılları arasında Erciyes Üniversitesi'nde okudum. Okul bittikten sonra sucuk ve pastırma fabrikalarında staj gördüm. Staj bitince marketlerde kasap reyonuna başvurdum ve 20 yıl boyunca marketlerde çalıştım. Market kapanıca 3 arkadaş 'en iyisi biz bir dükkan açalım' dedik. Üçümüz anlaştık, beraber kasap dükkanı açtık. Vatandaşlardan çok güzel tepkiler alıyoruz. Özellikle kadınlar dükkanımıza rahatlıkla gelebiliyorlar. Normalde insanlar kasap dükkanlarına girerken çekinirler ama buraya bir markete giriyor gibi giriyorlar ve rahat olduklarını söylüyorlar" şeklinde konuştu.

Girişimci Necmiye Erkara

Girişimci Necmiye Erkara

"KASAPLIK ÖNEREBİLECEĞİM BİR MESLEK"

10 yıllık kasaplık tecrübesine sahip olan girişimci Necmiye Erkara, kadınların kasaplık yapabileceğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

"İşletmemizde bulunan büyükbaş hayvanlara ait etler bize kemiksiz olarak geliyor. Küçükbaşlar da karkas halinde geliyor. Biz burada tamamen etleri işliyoruz. Kasaplık kesinlikle önerebileceğim bir meslek. Her kadın kolaylıkla bu mesleği yapabilir. Bir çok kadın ben ete dokunamam düşüncesinde ama ben hiç bir kadının ete dokunamayacağına inanmıyorum. Yaptığımız iş etle uğraşmak gibi değil, her hangi bir iş gibi geliyor. 3 kadınla çalışmak hiç bir sıkıntı yaratmıyor. Hatta daha da güzel oluyor." 

Yöresel ürünler için güçlerini birleştiren kadınlar bütçelerine katkı sağlıyor

İLİŞKİLİ HABER

Yöresel ürünler için güçlerini birleştiren kadınlar bütçelerine katkı sağlıyor
Öğrencilere burs vermek için kurulan site 1,5 milyon lira ciro yaptı

İLİŞKİLİ HABER

Öğrencilere burs vermek için kurulan site 1,5 milyon lira ciro yaptı

BİR YORUM YAPIN 0